OUD BERICHT De Tour de France Deel 3: Kittel wint weer, Nibali houdt geel en Valverde komt top tien binnen

OUD BERICHT HITAAR.123WEBSITE.NL

De Tour de France Deel 3: Kittel wint weer, Nibali houdt geel en Valverde komt top tien binnen

LONDEN – Marcel Kittel heeft ook zijn tweede etappe in deze Tour gewonnen. Van tevoren was hij al groot favoriet voor deze etappe. Hij kwam als eerste over de streep bij Buckingham Palace. Dit keer klopte hij Sagan en Renshaw, die in afwezigheid van Cavendish, een sprinttrein formeerde met zijn ploeg Omega Pharma-Quickstep. Danny van Poppel van Trek Factory Racing eindigde ook in de top tien in de sprint op de gladde wegen in het regenachtige weer van Londen. Hij was hiermee ook beste Nederlander. In het algemeen klassement waren geen grote verschuivingen, behalve dat Valverde nu ook in de top tien staat. Het verschil van de andere negen renners in het algemeen klassement op geletruidrager Nibali bedraagt nog steeds 2 seconden.

Vanaf het begin van deze korte etappe voor de oversteek naar Frankrijk, reden de wildcard-renners Jan Barta van NetApp-Endura en Jean-Marc Bideau van Bretagne-Séché Environnement weg. Jan Barta werd voor de Tour nog Tsjechisch kampioen tijdrijden. Dat was voor hem de derde keer op rij en vorig jaar behaalde hij, samen met de Tsjechische titel bij het tijdrijden, ook nog de Tsjechische wegtitel. Het peloton liet ze begaan, omdat ze makkelijk terug te pakken waren en niet echt kans van slagen hadden met zijn tweeën. Ze kregen ruim 4 minuten voorsprong van het peloton en voor de finish slonk de voorsprong steeds meer. Bideau kon niet meer verder en Barta probeerde het nog alleen, met 20 seconden voorsprong.

Vlak voor de finish roerden de klassementsmannen zich. Onder andere Contador en Mollema reden een tijdje met hun ploegmaten voorin tot drie kilometer voor de finish. Daarna waren ze beschermd tegen tijdsverlies in het algemeen klassement. Lotto-Belisol reed daarna met hun sprinttrein voorop om Greipel af te zetten bij de finish en mee te doen voor de etappe, nadat ze in de eerste etappe er niet in waren geslaagd succesvol te zijn met hun sprinttrein.

Drie kilometer voor het einde kwam dan eindelijk de complete Giant-sprinttrein op kop voor Kittel, samen met de Katoesja-trein voor Kristoff, de Omega Pharma-Quickstep-trein voor Renshaw en de Lotto-Belisol-trein voor Greipel. Maar ook Coquard en Sagan zonder grote sprinttrein deden mee om de winst. Kittel redde het uiteindelijk weer, voor Sagan, Renshaw, Coquard en Kristoff. Van Poppel eindigde ook in de top tien en was de beste Nederlander vandaag. Greipel, die vandaag probeerde om met zijn Lotto-Belisol-trein de beste te zijn, eindigde niet eens in de top tien. Zij waren wellicht te vroeg op kop gaan rijden en konden hun sprinter Greipel niet meer op tijd afzetten.

Andy Schleck van Trek Factory Racing kwam achterin het peloton vermoedelijk in botsing met een toeschouwer en bij die val kwam ook Ted King van Cannondale ten val. Oud-ploeggenoot van Schleck bij Trek, Jan Bakelants, die nu voor Omega Pharma-Quickstep koerst, lette niet op in het peloton en tikte het achterwiel van Vachon van Bretagne-Séché Environnement aan. Bakelants hield er een flink gescheurd tenue en een kapotte fiets aan over, maar kon uiteindelijk toch terugkomen in het peloton.

Brian Coquard van Europcar was in de tussensprint voor de groene trui sneller dan Peter Sagan van Cannondale. De volle 20 punten konden niet worden gepakt vandaag, want de twee koplopers waren nog steeds vooruit. Bideau was hier de snelste en behaalde 20 punten in het puntenklassement.

De derde etappe ging van start met Vincenzo Nibali van Astana in de gele trui, Peter Sagan in de groene trui, Cyril Lemoine van Cofidis in de bergtrui en Romain Bardet van AG2R in de witte trui. Peter Sagan startte de tweede etappe in de witte trui, maar staat nu eerste in het puntenklassement voor de groene trui en mocht hem nu wel aantrekken. Na deze etappe bleef hij ook eerste, ondanks de winst van Kittel. Romain Bardet was tweede in het jongerenklassement, nam gisteren de witte trui over van Sagan en zal dat ook morgen doen. Cyril Lemoine pakte gisteren bergpunten en werd vandaag ook niet bedreigd in het bergklassement, want er waren geen bergpunten te behalen vandaag.

Etappe-uitslag

1 M. Kittel Giant 3:38:30

2 P. Sagan Cannondale +0

3 M. Renshaw O.Ph.-Q-Step +0

4 B. Coquard Europcar +0

5 A. Kristoff Katyusha +0

6 D. van Poppel Trek +0

7 H. Haussler IAM Cycling +0

8 J. Rojas Movistar +0

9 R. Feillu Bretagne +0

10 D. Oss BMC Racing +0

Algemeen Klassement

1 V. Nibali Astana 13:31:13

2 P. Sagan Cannondale +2

3 M. Albasini Orica +2

4 G. Van Avermaet BMC Racing +2

5 C. Froome Team Sky +2

6 B. Mollema Belkin +2

7 A. Contador Tinkoff – Saxo +2

8 A. Valverde Movistar +2

9 J. Van den Broeck Lotto +2

10 R. Bardet AG2R +2

Puntenklassement

1 P. Sagan Cannondale 117

2 M. Kittel Giant 90

3 B. Coquard Europcar 88

4 A. Kristoff Katyusha 47

5 G. Van Avermaet BMC Racing 40

6 R. Navardauskas Garmin 38

7 V. Nibali Astana 30

8 J. Rojas Movistar 30

8 M. Renshaw O.Ph.-Q-Step 30

10 M. Albasini Orica 29

Bergklassement

1 C. Lemoine Cofidis 6

2 B. Kadri AG2R 5

3 J. Voigt Trek 4

4 N. Edet Cofidis 4

5 T. Slagter Garmin 2

5 P. Rolland Europcar 2

5 P. Quémeneur Europcar 2

8 D. De la Cruz NetApp 2

8 T. Voeckler Europcar 2

10 C. Froome Team Sky 1

Jongerenklassement

1 P. Sagan Cannondale 13:31:15

2 R. Bardet AG2R +0

3 M. Kwiatkowski O.Ph.-Q-Step +0

4 T. Pinot FDJ.fr +14

5 T. Dumoulin Giant +14

6 S. Reichenbach IAM Cycling +14

7 R. Molard Cofidis +33

8 A. Delaplace Bretagne +1:43

9 T. Slagter Garmin +1:43

10 Je. Herrada Movistar +1:43

Ploegenklassement

1 Team Sky 29:38:15

2 Astana +12

3 BMC Racing +14

4 NetApp +47

5 Trek +47

6 Cannondale +47

7 IAM Cycling +1:01

8 Katyusha +1:20

9 Belkin +1:31

10 Lampre +1:31

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.