OUD BERICHT Op weg naar de Tour de France Deel 4.2 Ronde van Romandië: Albasini wint eerste bergetappe van Ronde van Romandië

on

OUD BERICHT HITAAR.123WEBSITE.NL

Op weg naar de Tour de France Deel 4.2: Ronde van Romandië: Albasini wint eerste bergetappe van Ronde van Romandië

SION – Michael Albasini heeft de eerste rit in de Ronde van Romandië gewonnen. De Zwitser van Orica-GreenEdge was na slechts 88 kilometer koers de snelste van de eerste groep. Albasini bleef de Spanjaard Jesus Herrada en de Litouwer Ramunas Navardauskas voor. De organisatie moest als gevolg van zware sneeuwval op de Simplonpas de etappe met 115 kilometer inkorten. De start was pas om half vier.

Nibali viel aan op zijn specialiteit, de afdaling, maar hij werd op 1,5 km van de streep teruggepakt. Thomas Voeckler probeerde het ook nog, maar hij werd vlakbij de finish door een groepje renners ingehaald.

De jonge Pool Michal Kwiatkowski heeft nog steeds de leiderstrui, die hij gisteren bij de proloog behaalde. De roze bergtrui werd vandaag behaald door Johan Tschopp en de groene sprinttrui ging naar Vincenzo Nibali. Danny van Poppel van Trek Factory Racing mag morgen de witte trui voor beste jongere aantrekken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.