OUD BERICHT Op weg naar de Tour de France Deel 4.4 Ronde van Romandië: Spilak verslaat Froome op de finish

on

OUD BERICHT HITAAR.123WEBSITE.NL

Op weg naar de Tour de France Deel 4.4: Ronde van Romandië: Spilak verslaat Froome op de finish

AIGLE – Simon Spilak van Katoesja heeft de etappe van vandaag gewonnen. Hij was zijn medevluchter Christopher Froome te vlug af bij de finish. De derde plaats in de etappe naar Aigle was voor de wereldkampioen op de weg Rui Costa. Simon Spilak neemt met deze winst de leiderstrui over van Albasini die gisteren en eergisteren een etappe won.

Er moesten veel renners lossen bij de eerste klim, waaronder Michael Albasini, de leider in het klassement op dat moment. Ook Michael Kwiatkowski, de winnaar van de proloog moest hier lossen. Op de laatste klim viel Nibali aan en Froome haalde hem in en kon alleen verder aanvallen. Spilak kon bij hem aansluiten en kon van Froome winnen in de sprint in Aigle. Op 57 seconden van de winnaar kwam een achtervolgend groepje over de streep. Wereldkampioen Rui Costa eindigde als derde, voor Jakob Fuglsang, Beñat Intxausti, Mathias Frank en Vincenzo Nibali.

Er kan nog steeds van alles gebeuren in deze Ronde van Romandië. Spilak, de winnaar van de Ronde van Romandië in 2010, kan voor de tweede keer in zijn carriére de Ronde van Romandië winnen of wordt het toch Christopher Froome die voor de tweede keer op rij de Ronde van Romandië wint? Of kan Nibali nog wegvluchten in de etappe van morgen? Het lijkt erop dat zondag een hele spannende dag gaat worden. Zondag staat er namelijk een tijdrit op het programma en Froome gaat die normaal gesproken heel goed rijden in tegenstelling tot Spilak. Maar wie weet wat Spilak nog in huis heeft.

Het algemeen klassement ziet er nu als volgt uit:

1 SLO Simon Špilak KAT 5u09’23”

2 GBR Chris Froome SKY +0″

3 POR Rui Costa LAM +57″

4 DEN Jakob Fuglsang AST +57″

5 SPA Beñat Intxausti MOV +57″

6 ZWI Mathias Frank IAM +57″

7 ITA Vincenzo Nibali AST +57″

8 SPA Jesús Herrada MOV +1’41”

9 FRA Thibaut Pinot FDJ +1’41”

10 VS Andrew Talansky GRS +1’41”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.