OUD BERICHT Op weg naar de Tour de France Deel 4.5 Ronde van Romandië: Albasini wint zijn derde rit en Froome wint voor de tweede keer Ronde van Romandië

OUD BERICHT HITAAR.123WEBSITE.NL

Op weg naar de Tour de France Deel 4.5: Ronde van Romandië: Albasini wint zijn derde rit en Froome wint voor de tweede keer Ronde van Romandië

NEUCHATEL – Christopher Froome heeft zondag de Ronde van Romandië op zijn naam geschreven. De Brit was ook de sterkste in de afsluitende tijdrit. De 18,5 kilometer lange rit tegen de klok legde de Tourwinnaar af in 24 minuten en 50 seconden. Hij was daarmee wereldkampioen Tony Martin 84 hondersten te snel af. Stef Clement was de beste Nederlander in de rit tegen de klok, die finishte in het stadion van voetbalclub Neuchâtel. De renner van Belkin eindigde op 44 seconden van Froome.

Albasini won de rit van zaterdag. De Zwitser zegevierde in de vierde etappe over 174 kilometer die begon en eindigde in Fribourg. Hij was in de sprint te sterk voor zijn twee medevluchters Thomas Voeckler en Jan Bakelants. Albasini won in deze Ronde van Romandië drie ritten. De leiderstrui bleef in handen van Simon Spilak, die vrijdag de derde rit won. Chris Froome had slechts een seconde achterstand op de Sloveen.

Froome bleef in het Franstalige gedeelte van Zwitserland net als vorig jaar de Sloveen Simon Spilak en de Portugees Rui Costa voor in het klassement. Froome pakte de leiding in het klassement pas op de laatste dag. Spilak mocht met één seconde voorsprong als laatste vertrekken van het startpodium. De Sloveen moest echter bijna een halve minuut inleveren op de winnaar en eindigde zo net als in 2013 als tweede. Laurens ten Dam was de beste Nederlander in het algemeen klassement. Hij eindigde op een 24e plaats in de eindrangschikking.

De zesdaagse wedstrijd in Romandië gold voor Froome als voorbereiding op de Tour de France. Het winnen van de etappekoers geldt de laatste jaren als een goede voorbode voor de Ronde van Frankrijk. De afgelopen drie winnaars, Cadel Evans, Bradley Wiggins en Christopher Froome, wonnen later in het jaar ook de Tour. Eerder dit seizoen pakte de in Kenia geboren renner ook de eindzege in de Ronde van Oman.

Vrijdag begint de Giro d’ Italia, die tot 1 juni duurt en daarna volgen nog:

08/06 – 15/06 Criterium du Dauphiné

14/06 – 22/06 Ronde van Zwitserland

25/06 NK tijdrijden

29/06 NK op de weg

05-07 – 27/07 Ronde van Frankrijk

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.