OUD BERICHT Op weg naar de Tour de France Deel 4 Ronde van Romandië – De laatste ronde voor de Giro d’ Italia: Verdedigt Froome zijn titel of krijgen we een andere winnaar?

on

OUD BERICHT HITAAR.123WEBSITE.NL

Op weg naar de Tour de France Deel 4: Ronde van Romandië De laatste ronde voor de Giro d’ Italia: Verdedigt Froome zijn titel of krijgen we een andere winnaar?

Na Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl staat er weer een grote wedstrijd op het programma. De 68ste editie van de Ronde van Romandië begint vandaag met een vlakke proloog van 5,6 kilometer in Ascona en eindigt zondag met een tijdrit over achttien kilometer in Neuchâtel. De tussenliggende etappes zitten vol met heuvels en bergen en zijn dus een goede testcase voor de Giro en de Tour later dit jaar.

Deze koers, die in het Franstalige deel van Zwitserland wordt gereden, wordt de afgelopen drie jaar altijd gewonnen door de winnaar van de Tour de France. Cadel Evans won in 2006 al eens een keer de Ronde van Romandië en in 2011 eindigde hij weer als eerste en later dat jaar won hij als eerste Australiër ooit de Tour de France. In 2012 wist Bradley Wiggins de Ronde van Romandië en daarna de Tour de France te winnen en ook in 2013 won de winnaar van de Tour de France, Christopher Froome, de Ronde van Romandië.

Dit jaar doen er weer een aantal grote namen mee. Naast titelverdediger Froome en Nibali, die de Giro laat schieten om zich optimaal voor te bereiden op de Tour de France, staan ook onder meer Tejay van Garderen, Ivan Basso, wereldkampioen Rui Costa en winnaar van de Ronde van Romandië in 2010 Simon Spilak op de startlijst.

Startlijst: http://www.tourderomandie.ch/etapes/prologue/depart.pdf

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.