OUD BERICHT Op weg naar de Tour de France Deel 5.14 Giro d’Italia: Battaglin wint, Uran verliest wat seconden

OUD BERICHT HITAAR.123WEBSITE.NL

Op weg naar de Tour de France Deel 5.14: Giro d’Italia: Battaglin wint, Uran verliest wat seconden

OROPA – Enrico Battaglin van Bardiani heeft de veertiende etappe van de Giro gewonnen. Hij troefde Cataldo en Pantano af in de sprint bij de finish. Bardiani pakte twee ritwinsten op een rij, want gisteren won Bardiani-renner Marco Canola de rit. Achter de drie die vochten om de winst, kwamen de klassementsmannen Quintana, Pozzovivo, Aru, Kelderman en Majka. Uran verloor wat seconden op zijn naaste concurrenten, omdat hij niet mee kon komen met de vluchters Quintana en Pozzovivo.

Er waren 21 renners die vanaf het begin van de etappe in de voorhoede reden: Tim Wellens (Lotto-Belisol), Julien Vermote (OP-QS), Domont (AG2R), Frapporti en Sella (Androni), Battaglin (Bardiani), Keizer (Belkin), Quinziato (BMC), Longo Borghini (Cannondale), Pantano (Colombia), Cattaneo en Polanc (Lampre), Monsalve (Neri Sottoli), Agnoli (Astana) Santaromita (Orica), Cataldo en Boasson Hagen (Sky), Timmer (Giant), Quémeneur (Europcar), Roche (Tinkoff-Saxo) en Hondo (Trek). Deze kopgroep viel op een gegeven moment in stukjes uit elkaar en Timmer kon in zijn eentje wegspringen van de rest. Cataldo volgde vlak achter hem en Pantano kon later bij Cataldo komen. Timmer moest lossen na een demarrage van Cataldo en Pantano, die toch nog bij hem konden komen. Timmer kon later nog terugkomen, samen met Cattaneo, maar moest later weer lossen.

Hesjedal sprong weg uit het peloton en kwam Rolland, Thurau en Zoidl van Europcar gezelschap houden. Die ploeggenoten waren al eerder weggesprongen. Zij reden op een minuut achterstand op de rest van de kopgroep. Hesjedal en Rolland bleven uiteindelijk met zijn tweeën over.

In het peloton met de klassementsmannen sprong Pozzovivo weg. Quintana kon volgen en Kelderman probeerde er ook nog bij te komen. Uran kon niet meekomen en Poels moest hem helpen om geen tijd te verliezen. Pozzovivo, Evans en Quintana pakten wat seconden op Uran. Rolland, die achter de renners van de kopgroep binnenkwam, stormde naar de negende plaats in het algemeen klassement en Kiserlovski kwam wat later binnen en verloor tijd, waardoor hij nu tiende staat, op 6 seconden van Rolland.

Tim Wellens pakte de volle buit op de tweede berg en klom zo naar de tweede plaats in het bergklassement. In een explosief sprintje troefde hij Monsalve af. Roche hees zich als eerste over de top van de Bielmonte. Wellens snelde daar naar de tweede plaats en pakte 9 punten. Tim Wellens pakte ook de volle pot op La Serra (3e cat.) en Hondo en Monsalve kwamen daarna boven.

Pieter Weening moest vandaag opgeven en zo heeft Orica-GreenEdge nog maar vier renners over in deze Giro. Kanstantsin Sivtsov van Sky moest ook opgeven vandaag. Hij was in 2012 de eerste die de Tour de France moest verlaten. Ook Manuel Belletti van Androni moest opgeven.

Etappe-uitslag

1 E. Battaglin Bardiani Valvole 4:34:41

2 D. Cataldo Team Sky +0

3 J. Pantano Colombia +7

4 J. Polanc Lampre +17

5 N. Roche Tinkoff – Saxo +22

6 A. Timmer Giant +26

7 E. Sella Androni Giocatt. +28

8 M. Cattaneo Lampre +33

9 T. Wellens Lotto +39

10 I. Santaromita Orica +54

Algemeen Klassement

1 R. Urán O.Ph.-Q-Step 57:52:51

2 C. Evans BMC Racing +32

3 R. Majka Tinkoff – Saxo +1:35

4 D. Pozzovivo AG2R +2:11

5 W. Kelderman Belkin +2:33

6 N. Quintana Movistar +3:04

7 F. Aru Astana +3:16

8 W. Poels O.Ph.-Q-Step +4:01

9 P. Rolland Europcar +5:07

10 R. Kišerlovski Trek +5:13

Puntenklassement

1 N. Bouhanni FDJ.fr 251

2 G. Nizzolo Trek 225

3 E. Viviani Cannondale 173

4 R. Ferrari Lampre 161

5 B. Swift Team Sky 130

6 C. Evans BMC Racing 94

7 D. Ulissi Lampre 78

8 L. Mezgec Giant 78

9 E. Battaglin Bardiani Valvole 77

10 W. Kelderman Belkin 71

Bergklassement

1 J. Arredondo Trek 75

2 T. Wellens Lotto 57

3 D. Ulissi Lampre 39

4 Y. Monsalve Neri Sottoli 39

5 S. Pirazzi Bardiani Valvole 26

6 N. Roche Tinkoff – Saxo 20

7 R. Kišerlovski Trek 20

8 E. Boasson Hagen Team Sky 17

9 C. Evans BMC Racing 15

10 W. Kelderman Belkin 15

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.