OUD BERICHT Op weg naar de Tour de France Deel 5.3 Giro d’ Italia: Kittel wint tweede etappe op rij en Tjallingii behoudt bergtrui

on

OUD BERICHT HITAAR.123WEBSITE.NL

Op weg naar de Tour de France Deel 5.3: Giro d’Italia: Kittel wint tweede etappe op rij en Tjallingii behoudt bergtrui

DUBLIN – Marcel Kittel heeft vandaag zijn tweede etappe op rij in de Giro gewonnen. De jarige Kittel was de sterkste in de massa-sprint vlak voor de finish. Hij versloeg Swift van Sky en Viviani van Cannondale. Aan het begin van deze etappe van Armagh naar Dublin sprong een groepje van 4 man weg: Maarten Tjallingii van Belkin, Gert Dockx van Lotto-Belisol, Yonder Godoy van Androni-Giocattoli en Miguel Angel Rubiano van Team Colombia. Later kwam Cecchinel van Neri-Sottoli daar nog bij. Dit groepje bleef tot 10 km voor de finish vooruit.

De 5 koplopers (Gert Dockx van Lotto-Belisol, Maarten Tjallingii van Belkin, Yonder Godoy van Androni-Giocattoli, Miguel Angel Rubiano van Team Colombia en Giorgio Cecchinel van Neri-Sottoli) kenden een maximale voorsprong van 6 minuten, maar die liep terug door het kopwerk in het peloton door Orica-GreenEdge en dan met name van Svein Tuft van Orica-GreenEdge, die gisteren nog in de roze trui startte. De voorsprong liep toen terug tot 3 minuut 25.

Op 93 km van de aankomst leek de vlucht van de vijf leiders ten dode opgeschreven. Hun voorsprong dook onder de twee minuten. Maar het peloton nam een beetje gas terug tijdens een plaspauze en het punt waar eten werd uitgedeeld en de voorsprong liep al snel weer uit tot 4 minuten. Op 14 km voor de streep werden de 5 koplopers steeds meer ingelopen en leek deze finale op een massa-sprint uit te draaien. Rubiano werd als eerste bijgehaald. De andere vier reden zo’n 200 meter voor het peloton uit, maar werden ook bijgehaald. Cecchinel probeerde nog te demarreren op 8 km voor de streep, maar het peloton wilde een massa-sprint.

De spekgladde wegen eisten vandaag hun tol. Een deel van het peloton viel, onder anderen Farrar van Garmin, Scarponi van Astana en twee van zijn ploeggenoten en Hoogerland van Androni-Giocattoli. Michael Matthews van Orica-GreenEdge, de drager van de roze trui, was ook betrokken bij de valpartij. Matthews kon wel weer in het peloton terugkomen. Later in de etappe kwam Pieter Weening van Orica-GreenEdge ook nog ten val.

Tjallingii slaagde er vandaag in om de blauwe bergtrui te behouden. Hij was als eerste boven op Markethill Summit en op de Fews Forest van de vierde categorie was het weer Tjallingii die als eerste boven was. Dat bracht zijn puntentotaal op twaalf en daarmee is hij in elk geval tot en met woensdag in het blauw te bewonderen. De Belkin-renner pakte vandaag niet alleen de meeste punten op de beklimmingen, ook bij de tussensprint was hij de snelste. Rubiano werd tweede achter Tjallingii en Godoy kwam als derde over de streep bij deze tussensprint.

Marcel Kittel wist op de finish met zijn eerste plaats weer punten te pakken voor de rode sprinttrui. Hij zal bij de volgende etappe weer met de rode trui om zijn schouders rijden.Michael Matthews is nog steeds in het bezit van de roze trui en hij zal overmorgen weer starten in het roze.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.