OUD BERICHT Op weg naar de Tour de France Deel 5.4 Giro d’Italia: Bouhanni wint in chaotische finale en Kittel moet opgeven door ziekte

on

OUD BERICHT HITAAR.123WEBSITE.NL

Op weg naar de Tour de France Deel 5.4: Giro d’Italia: Bouhanni wint in chaotische finale en Kittel moet opgeven door ziekte

BARI – Nacer Bouhanni van FDJ heeft de etappe van vandaag naar Bari gewonnen. Hij was Nizzolo van Trek en Veelers van Giant-Shimano te slim af. Bouhanni is nu ook de nieuwe drager van de rode puntentrui. Marcel Kittel kon vandaag niet zijn derde etappe op rij winnen en ook kon hij zijn rode puntentrui niet houden. Hij moest vanochtend opgeven, omdat hij griep heeft. De eerste etappe op Italiaans grondgebied begon regenachtig en daarom besloot de ploeg van de drager van de roze trui, Orica-GreenEdge, om eigenlijk pas te beginnen met de etappe in Bari zelf.

Orica-GreenEdge meldde op Twitter dat de renners in één groep naar het lokale circuit van Bari zouden rijden vanwege de natte wegen en dan pas gingen koersen, maar op het circuit werd ook niet gekoerst en Quinziato van BMC maakte zich daar boos over. De drager van de roze trui, Matthews, en zijn ploeg Orica-GreenEdge reden constant vooraan en lieten geen aanvallen toe. Matthews en zijn ploeg hadden duidelijk de ambitie om de roze trui nog even vast te houden en Matthews ook veilig en wel naar de finish te krijgen.

Op 33 km voor de streep was er een tussensprint in Bari. Viviani van Cannondale pakte hier de meeste punten voor de rode trui. Nizzolo van Trek en Ferrari van Lampre haalden daarna punten voor de rode trui.

Nacer Bouhanni van FDJ was een paar kilometer voor de eindsprint aangewezen om achter het peloton aan te rijden na een fietswissel. Maar hij kon de onthoofde sprinttrein van Cannondale en de sprinttrein van Giant-Shimano toch nog overtreffen. De sprinttrein van Cannondale kwam ten val op de gladde wegen en sprinter Viviani kon niet meer meesprinten om de winst. Hij werd vijfde. Door het voorzichtige rijden van Giant-Shimano konden andere sprinters terugkeren en meedoen om de winst. In het zicht van de finish kreeg Mezgec van Giant-Shimano problemen met zijn versnellingen en werd daardoor toch nog voorbij gereden door Bouhanni van FDJ.

Matthews houdt de roze trui en Bouhanni neemt de rode trui over van de afgestapte Kittel. Tjallingii kan morgen gaan strijden om het behoud van zijn blauwe bergtrui. Dan staat de eerste bergrit van deze Giro op Italiaanse bodem op het programma.

Gisteren op de rustdag, de dag waarop de Giro d’Italia ook echt naar Italië ging, werd bekend dat er een bom gevonden was op het parcours van de etappe van zondag in Dublin. De bom lag in een auto en die auto stond volgens de politie op een parkeerplaats van een hotel net buiten de Ierse hoofdstad. De bom was gemaakt van een melkbus en kunstmest. Vanaf het hotel moest de bomauto vermoedelijk naar de uiteindelijke locatie van de geplande aanslag worden gereden. Een katholieke splinterbeweging zou de bom van Belfast naar Dublin hebben vervoerd. Volgens bronnen droeg het explosief alle kenmerken van een IRA-bom. Een man, die banden zou hebben met de Real IRA, een afscheidingsbeweging van de vroegere IRA, werd later in Dublin gearresteerd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.