OUD BERICHT Op weg naar de Tour de France Deel 5.6 Giro d’Italia: Matthews wint en Evans stijgt in het klassement

OUD BERICHT HITAAR.123WEBSITE.NL

Op weg naar de Tour de France Deel 5.6: Giro d’Italia: Matthews wint en Evans stijgt in het klassement

MONTECASSINO – Cadel Evans heeft donderdag een belangrijke slag geslagen in de zesde etappe van de Giro d’Italia. De Australiër van BMC profiteerde van een massale valpartij in het peloton en liep uit op zijn concurrenten.

Michael Matthews won de zesde rit met aankomst heuvelop en blijft de leider in het algemeen klassement. Hij bleef de Belg Tim Wellens en Evans in een sprint voor. De zesde etappe was met 257 kilometer de langste in deze editie van de Ronde van Italië.

Een groepje met onder anderen Wilco Kelderman en Nairo Quintana moest bijna 50 seconden toegeven op Matthews. De Belkin-coureur eindigde als zevende en was de beste Nederlander. Joaquim Rodriguez behoorde tot de verliezers van de dag. De Spanjaard van Katoesja kwam ten val en moest tijd toegeven op de concurrenten voor de eindzege en stapte daarna ook uit de Giro d’Italia.

De etappe werd gekleurd door een lange vlucht van vier renners. Edoardo Zardini, Rodolfo Torres, Andrea Fedi en Marco Bandieri kregen de zegen van het peloton. Hun maximale voorsprong bedroeg om en nabij een kwartier.

Onder leiding van Orica GreenEdge, Team Sky en Trek liep het verschil naarmate de finish naderde snel terug. Op 12 kilometer van de streep, vlak voor de beklimming naar Montecassino, werden de vluchters gegrepen door het peloton.

Vlak na de hergroepering was er een massale valpartij in het peloton. Giampolo Caruso was het grootste slachtoffer. Hij werd met een brancard naar het ziekenhuis gebracht. Door de valpartij brak het peloton in meerdere stukken. Rozetruidrager Michael Matthews en Cadel Evans zaten in de voorste groep. Zij hadden een voorsprong van ruim een halve minuut op een achtervolgende groep met onder meer Wilco Kelderman en Nairo Quintana.

De zes koplopers hielden op de klim naar Montecassino van de tweede categorie stand en Matthews toonde zich in een sprint de snelste. De renner van Orica GreenEdge heeft in het algemeen klassement nu 21 seconden voorsprong op Evans.

Het algemeen klassement ziet er nu als volgt uit:

1 M. Matthews Orica 24:18:14

2 C. Evans BMC Racing +21

3 R. Urán O.Ph.-Q-Step +1:18

4 R. Majka Tinkoff – Saxo +1:25

5 S. Morabito BMC Racing +1:25

6 M. Rabottini Neri Sottoli +1:25

7 I. Santaromita Orica +1:47

8 F. Aru Astana +1:51

9 T. Wellens Lotto +1:52

10 I. Basso Cannondale +2:06

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.