OUD BERICHT Op weg naar de Tour de France Deel 5.8 Giro d’Italia: Ulissi wint zijn tweede etappe en Evans is de nieuwe leider in het klassement

on

OUD BERICHT HITAAR.123WEBSITE.NL

Op weg naar de Tour de France Deel 5.8: Giro d’Italia: Ulissi wint zijn tweede etappe en Evans is de nieuwe leider in het klassement

MONTOCOPIOLO – Ulissi heeft zijn tweede etappe in deze Giro d’Italia gewonnen. Hij kon Kiserlovski nog inhalen en Kelderman werd nog knap derde. Evans werd vijfde en neemt zo de roze trui over van Matthews, die niet meer kon rijden en op een gegeven moment op een kwartier achterstand reed. Arredondo reed lang alleen voorop en pakte alle punten voor de blauwe bergtrui.

Het duurde lang voordat er een kopgroep gevormd kon worden in deze etappe, maar deze tien vluchters konden het uiteindelijk lang uithouden: Arredondo (Trek), Boasson Hagen (Sky), Cattaneo (Lampre), Vorganov (Katjoesja), Quémeneur (Europcar), Pirazzi (Bardiani), Bérard (AG2R), Quintero (Colombia), Finetto (Neri Sottoli) en Bandiera (Androni).

Arredondo kon nog harder dan de rest en bleef voor alleen over. Daarachter konden Boasson Hagen, Pirazzi en Quémeneur hem nog achtervolgen en later kon Rolland zijn ploeggenoot Quémeneur als springplank gebruiken. Quémeneur moest uiteindelijk lossen en ook Boasson Hagen moest Rolland en Pirazzi laten gaan. Rolland en Pirazzi probeerden nog samen bij Arredondo te komen, maar Pirazzi moest lossen en Rolland bleef alleen over om Arredondo te verslaan en de eerste bergetappe van deze Giro te winnen. Matthews moest lossen uit de grote groep met favorieten en reed op een gegeven moment op een kwartier van koploper Arredondo en dus kwam er vandaag een nieuwe drager van het roze en een nieuwe drager van de blauwe bergtrui.

Op de Cippo di Carpegna verdiende Arredondo 32 punten en daardoor mag hij morgen de blauwe bergtrui aantrekken. Later in de etappe verdiende hij ook nog 14 punten door als eerste aan te komen en dus verstevigde hij gelijk zijn positie in het bergklassement.

Achter de koplopers reed een grote groep met favorieten met Basso (Cannondale), Hesjedal (Garmin), Kelderman (Belkin), Cattaneo (Lampre), Quintana (Movistar), Uran, Poels en Brambilla (OP-QS), Kiserlovski (Trek), Aru en Landa (Astana), Pozzovivo en Vuillermoz (AG2R), Pellizotti en Rosa (Androni), Cataldo en Sivtsov (Sky), Majka en Rogers (Tinkoff) en Evans en Morabito (BMC). Een van de grote favorieten, Scarponi, reed hierachter met drie knechten en verloor 9 minuten in het klassement.

Arredondo en Rolland kwamen uiteindelijk bij elkaar op 3 km voor de streep en de groep met favorieten zaten er vlak achter. Arredondo moest na lang voorop rijden ook opgeven en Rolland kon nu alleen voor de ritzege gaan. Evans en Aru versnelden in de groep met favorieten, maar er werd geen echte aanval opgezet uit deze groep. Moreno viel aan en Rolland moest opgeven. Ulissi kon Kiserlovski nog voorbij en Kelderman kwam als derde over de streep.

Hieronder de etappe top-10, het algemeen klassement en het bergklassement:

Uitslag

1             D. Ulissi                Lampre               4:47:47

2             R. Kišerlovski     Trek       +0

3             W. Kelderman  Belkin   +6

4             N. Quintana       Movistar             +6

5             C. Evans               BMC Racing        +8

6             R. Urán O.Ph.-Q-Step    +8

7             D. Pozzovivo      AG2R    +8

8             R. Majka              Tinkoff – Saxo    +14

9             F. Aru    Astana  +17

10           R. Hesjedal         Garmin +20

Het algemeen klassement na de achtste etappe:

1             C. Evans               BMC Racing        34:22:35

2             R. Urán O.Ph.-Q-Step   +57

3             R. Majka              Tinkoff – Saxo    +1:10

4             S. Morabito        BMC Racing        +1:31

5             F. Aru    Astana  +1:39

6             D. Ulissi                Lampre               +1:43

7             W. Kelderman  Belkin   +1:44

8             N. Quintana       Movistar             +1:45

9             R. Kišerlovski     Trek       +1:49

10           D. Pozzovivo      AG2R    +1:50

Het bergklassement na de eerste bergetappe:

1             J. Arredondo Trek           47

2             D. Ulissi                Lampre               35

3             S. Pirazzi Bardiani Valvole            26

4             R. Kišerlovski     Trek       20

5             C. Evans               BMC Racing        15

6             M. Matthews    Orica     14

7             W. Kelderman  Belkin   14

8             P. Quémeneur Europcar             14

9             M. Tjallingii         Belkin   12

10           N. Quintana       Movistar             10

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.