OUD BERICHT Op weg naar de Tour de France Deel 5.9 Giro d’Italia: Pieter Weening wint tweede Giro-etappe in zijn carrière

on

OUD BERICHT HITAAR.123WEBSITE.NL

Op weg naar de Tour de France Deel 5.9: Giro d’Italia: Pieter Weening wint tweede Giro-etappe in zijn carrière

SESTOLA – Pieter Weening heeft zijn tweede Giro-etappe in zijn carriére gewonnen. Hij bleef de Italianen Malacarne van Europcar en Pozzovivo van AG2R voor. Pozzovivo pakte een paar seconden op Evans in het algemeen klassement.

Deze veertien vluchters waren vanaf het begin weg: Gatto, Duque, Monsalve, Bandiera, Weening, Tanner, Bono, Puccio, Malacarne, Vorganov, Van der Sande, Bérard, Jackson Rodriguez en Barbin. Het zag er rooskleurig uit voor de kopgroep, die een voorsprong hadden van zo’n zeven en een halve minuut. Onder aanvoering van BMC zakte de voorsprong al naar 4.37. De kopgroep was toen bezig aan de tweede beklimming van de dag van de vierde categorie.

Michael Matthews was betrokken bij een valpartij in het peloton. Hij viel op zijn rechterbeen en de voormalige rozetruidrager reed daardoor op achterstand. Ook een groep met Kiserlovski, tweede in de etappe van gisteren en negende in het algemeen klassement, raakte achterop. Hij kon later nog wel terugkomen in het peloton. Fabio Aru, de nieuwe kopman van Astana, nadat Scarponi heel veel tijd verloor, werd door vier ploegmaten geëscorteerd naar het peloton, nadat hij van fiets moest wisselen. Steven Kruijswijk van Belkin moest de Giro vandaag verlaten. Hij smakte enkele dagen geleden tegen het asfalt en moest uiteindelijk gehavend en al toch opgeven.

Monsalve van Neri-Sottoli pakt 7 bergpunten bovenop Sant’Antonio, voor Vorganov en Malacarne. Duque pakte ook nog een puntje mee. Bandiera kwam als eerste voorbij aan de tussensprint, pakte 10 punten in het puntenklassement en brengt zo wat geld in het laatje van Androni. David Tanner van Belkin kwam als eerste boven op de Rocchetta Sandri, nadat hij even bij de rest van de kopgroep wegreed. Hij pakte 3 bergpunten in het klassement. Vorganov en Malacarne pakten daar de resterende punten op.

Op 18 km voor de aankomst bergop reed Pieter Weening weg van zijn medekoplopers. Malacarne van Europcar kon nog bij de renner van Orica-GreenEdge aansluiten. De resterende renners van de kopgroep probeerden nog bij de 2 koplopers te komen, maar raakten steeds verder achterop en dit groepje werd renner voor renner opgeslokt door het peloton. Barbin bleef als enige over van de oorspronkelijke kopgroep en Vuillermoz (AG2R) en Alexandre Geniez (FDJ) sprongen weg uit het peloton. Vuillermoz diende als ideale springplank voor kopman Pozzovivo. Evans, Kelderman, Uran en Quintana probeerden Pozzovivo bij te halen. Ook Poels, Rolland en Basso zaten in deze groep.

Pozzovivo kwam langs Barbin en zette de achtervolging in om bonificatieseconden te krijgen op de streep. Pozzovivo kwam nog dichtbij de twee koplopers, maar Pieter Weening won deze rit en liet Malacarne achter zich.

De etappe top-10 van vandaag: Weening, Malacarne, Pozzovivo, Ulissi, Urán, Kelderman, Evans, Cataldo, Majka, Duarte.

Algemeen Klassement na de negende etappe:

1 C. Evans BMC Racing 38:45:34

2 R. Urán O.Ph.-Q-Step +57

3 R. Majka Tinkoff – Saxo +1:10

4 D. Pozzovivo AG2R +1:20

5 S. Morabito BMC Racing +1:31

6 F. Aru Astana +1:39

7 D. Ulissi Lampre +1:43

8 W. Kelderman Belkin +1:44

9 N. Quintana Movistar +1:45

10 R. Kišerlovski Trek +1:49

Bergklassement na de negende etappe:

1 J. Arredondo Trek 47

2 D. Ulissi Lampre 35

3 S. Pirazzi Bardiani Valvole 26

4 R. Kišerlovski Trek 20

5 C. Evans BMC Racing 15

6 M. Matthews Orica 14

7 W. Kelderman Belkin 14

8 P. Quémeneur Europcar 14

9 M. Tjallingii Belkin 12

10 Y. Monsalve Neri Sottoli 11

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.