Rutger Hauer krijgt grote rol in The Last Kingdom

Acteur Rutger Hauer krijgt een grote rol in de BBC-serie The Last Kingdom, dat door productiebedrijf Carnival Films (bekend van Downtown Abbey) wordt gemaakt. Dat maakte Deadline vorige week bekend. De opnames van de nieuwe serie, die in Hongarije en het Verenigd Koninkrijk plaatsvinden, zijn inmiddels al begonnen. Eerder was al bekend dat Alexander Dreymon (American Horror Story) Alfred de Grote zal spelen en dat naast Hauer  onder andere Matthew Macfadyen (Ripper Street, Prior Philip in Pillars of the Earth) en Ian Hart (Boardwalk Empire, Professor Krinkel in Harry Potter en de Steen der Wijzen) een rol in de serie krijgen.

The Last Kingdom wordt gezien als BBC’s antwoord op de succesvolle HBO-serie Game of Thrones. Het verhaal dat zich tijdens de heerschappij van Alfred de Grote in de negende eeuw afspeelt, zal zowel niet-fictieve als verzonnen historische personages bevatten. Alfred de Grote vocht in zijn tijd als koning van het Engelse koninkrijk Wessex (871-899) tegen de Denen die door de Danelaw grote delen van Engeland in hun bezit hadden. Mogelijk speelt Rutger Hauer een van de Deense koningen of Engelse koningen.

Alfred_the_Great

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.