Game of Thrones: De nieuwe Telltale-game op basis van de bekende HBO-serie

on

De eerste episode ‘Iron From Ice’ van de nieuwe game gebaseerd op de Lied van IJs en Vuur-boeken van George R.R Martin en de HBO-serie Game of Thrones komt vandaag uit voor de PC. Het gaat, net als bij de andere Telltale-games The Walking Dead en The Wolf Among Us, om de eerste episode van de game, waarvan de rest van de game meestal maand voor maand verder gespeeld kan worden. Van de Game of Thrones-game komen 6 episodes uit. Telltale staat er bekend om dat je in hun games zelf kunt kiezen hoe de karakters eindigen en je moet zelf beslissingen maken om verder in het spel te komen. Er zijn meerdere eindes in de game en je bepaalt aan de hand van de keuzes die je zelf maakt (bijv. Laat ik Persoon A leven of Val ik Persoon B aan of niet) wat voor einde jouw spel heeft. Dit zal ook bij de nieuwe Game of Thrones-game het geval zijn, want je speelt met het relatief onbekende House Forrester uit het Noorden van Westeros en in de game moet je ervoor zorgen dat jouw huis niet ten onder gaat, zoals de Starks doen rond de tijd dat de game begint. De game begint rond het einde van Seizoen 3 van de televisie-serie en eindigt net voor waar Seizoen 5 (april 2015) zal beginnen. We weten dus al dat de tweede episode van de game al redelijk snel komt, want het zou natuurlijk logisch zijn als de game net eindigt als de televisie-serie weer begint.

Er zijn vijf karakters van House Forrester door wiens ogen je de game speelt, maar de acteurs uit de televisie-serie spelen ook hun karakter uit de serie. Je kunt dus ook spelen met Tyrion Lannister met de stem van Peter Dinklage, Cersei Lannister met de stem van Lena Headley, Margaery Tyrell met de stem van Natalie Dormer en Ramsay Snow (Bolton) met de stem van Iwan Rheon. Verder in de game zul je nog meer karakters uit de serie terug zien komen, bijvoorbeeld Daenerys Targaryen in Essos, waar de game zich ook zal afspelen. Je komt op de plaatsen die in de serie veel voorkomen (King’s Landing, de hoofdstad van Westeros en The Wall in het Noorden), maar de game speelt zich ook af op Ironrath, het kasteel van House Forrester en Essos, het andere continent in de boeken en televisie-serie. Je speelt met karakters uit de familie zelf, maar je speelt ook met karakters uit het huishouden van het kasteel. Het kasteel van het edele House Forrester, Ironrath, ligt in het Wolfswoud, vlakbij Winterfell, zetel van House Stark. Het kasteel is 1500 jaar geleden in Westeros neergezet door Cedric Forrester en zijn drie zonen en staat sindsdien sterk tegen de koude winters en aanvallen van IJzergeborenen.  House Forrester is een vazal van House Glover, die House Stark goedgezind zijn.

Ik kijk er in ieder geval naar uit om de game te spelen en het zal zeker het lange wachten op Seizoen 5 van Game of Thrones verzachten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.