Nieuwe Bond-film heet SPECTRE: Onder andere Christoph Waltz, Dave Bautista en Andrew Scott voegen zich bij oude cast

on

Donderdag werd via een live-event op 007.com bekendgemaakt dat de nieuwe Bond-film die in 2015 uitkomt, SPECTRE gaat heten.

Daniel Craig kruipt opnieuw in de huid van James Bond, Naomie Harris speelt weer Moneypenny, Rory Kinnear komt terug als MI6-medewerker Tanner, Ben Whishaw als Q en Ralph Fiennes als M.

Nieuw bij de cast zijn ‘Bond-girls’ Léa Seydoux (Madeline Swann) en Monica Bellucci (Lucia Sciarra), die vergezeld worden door de acteurs Dave Bautista (Mr Hinx, een Jaws-achtige rol), Andrew Scott (MI6-agent Denbigh) en Christoph Waltz (Franz Oberhauser).

Jesper Christensen keert terug als Mr. White. De schurk kwam zowel in Casino Royale als Quantum of Solace voor, waar hij voor de criminele organisatie Quantum werkte. Aan het eind van de laatstgenoemde film wist de crimineel te ontsnappen uit de handen van M’s bodyguard Mitchell.

Liefhebbers van de geheime agent kunnen nu speculeren hoe de organisaties SPECTRE en Quantum met elkaar verbonden zijn en hoe de laatstgenoemde organisatie ondanks de gebeurtenissen uit Quantum of Solace toch weer terugkeert om Bond en MI6 te tarten.

Oberhauser = Blofeld?!

Van Christoph Waltz (Django Unchained, Inglorious Bastards) werd eerder al gezegd dat hij de rol van schurk ging vertolken in de volgende Bond-film, maar na het live-event werd op Twitter bekend gemaakt dat hij het personage Franz Oberhauser gaat spelen. Velen dachten dat hij de beruchte aartsvijand Ernst Stavro Blofeld zou spelen. Het is nog niet bekend of Franz Oberhauser een schurk is of dat hij James Bond helpt om Quantum en SPECTRE te stoppen. In de boeken van Ian Fleming komt wel een personage met de naam Oberhauser voor. Hannes Oberhauser is in de James Bond-boekenreeks de berggids van James Bond tijdens het verblijf van de geheime agent in het Fettes College. Voor James Bond word Hannes Oberhauser zelfs zijn tweede vader. De gids komt echter niet meer voor in verdere verhalen van Fleming, aangezien hij op een dag op mysterieuze wijze verdwijnt.

Het ligt voor de hand dat Franz Oberhauser famillie van Hannes is, al wordt door verschillende Bond-fans beweerd dat hij zich verschuild onder de naam Oberhauser en in werkelijkheid de schurk Ernst Stavro Blofeld is. De terugkeer van Blofeld is zeer waarschijnlijk, mede doordat de titel van de 24ste Bond-film de naam Spectre draagt en omdat de schurk aartsvijand nummer 1 is van James Bond. SPECTRE staat voor de organisatie ‘Special Executive for Counter-intelligence, Terrorism, Revenge and Extortion’. De kale schurk is het hoofd van SPECTRE, die in You Only Live Twice te zien is. Van het personage Blofeld komt ook het typische beeld van een schurk die een kat aait en waarvan meestal alleen een hand of de achterkant van een hoofd te zien is.

Andrew Scott (Sherlock) speelt de rol van MI6-agent Denbigh. De geruchten gaan dat de nieuwe agent misschien een jonge versie van Blofeld is, en als infiltrant in de organisatie zit. Scott heeft dankzij zijn rol van een moderne, terroriserende James Moriarty in de BBC-serie Sherlock een status gekregen van de ideale, gestoorde schurk. Zie hieronder bewijs daarvoor:

Het personage Mr Hinx wordt gespeeld door de MMA-kampioen Dave Bautista (Drax The Destroyer in Guardians of the Galaxy). Hij wordt genoemd als de ‘iconische’ handlanger van de grote schurk, net als Jaws en Odd Job uit eerdere films. De Franse actrice Léa Seydoux (La vie d’Adèle) speelt de rol van Madeleine Swann. Monica Bellucci speelt Luci Sciarra en is vermoedelijk het personage waarmee James Bond een liefdesavontuur beleeft.

”A cryptic message from Bond’s past sends him on a trail to uncover a sinister organisation. While M battles political forces to keep the secret service alive, Bond peels back the layers of deceit to reveal the terrible truth behind SPECTRE.”

SPECTRE word opgenomen op verschillende locaties zoals de Pinewood Studios in Londen, Mexico City, Rome, Tanger and Erfoud, Morocco en Sölten, Obertilliach and Lake Altaussee in Oostenrijk. Ook is er een nieuwe Aston Martin in SPECTRE te zien, speciaal gemaakt voor de film.

SPECTRE DB10

SPECTRE komt volgend jaar uit, maar vooralsnog is er geen exacte verschijningsdatum bekendgemaakt. Sam Mendes is opnieuw aangewezen als regisseur.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.