U2 verkocht gisteren binnen een half uur uit, kondigt 2 extra concerten op 12 en 13 september aan

on

U2 gaat nog 2 extra concerten geven op 12 en 13 september volgend jaar en die gewilde kaarten gaan volgende week maandag 15 december om 10.00 u in de verkoop. De kaarten voor de shows in de Ziggo Dome op 8 en 9 september waren gisteren al binnen een half uur uitverkocht. Door de grote belangstelling kwamen veel mensen in de wachtrij terecht en wisten heel lang niet eens dat het al uitverkocht was, waaronder ondergetekende. Nadat de 2 shows in Nederland waren uitverkocht waagde ik zelfs nog een gokje om voor shows in Keulen, Berlijn of Antwerpen kaarten te krijgen, maar alle normale (lees: goedkopere) kaarten waren daar inmiddels ook al uitverkocht. Ik ga dus 15 december al om 7 uur virtueel in de wachtrij staan om er zeker van te zijn dat mij een plaats word gegund bij deze grote artiesten.

Er werd op Twitter veel over geklaagd dat het onduidelijk was over het nou uitverkocht was of niet: “Bijna twee uur in de wachtrij gestaan voor kaarten voor U2, blijkt het al uitverkocht te zijn”, schreef iemand bijvoorbeeld. Met het bemachtigen merkten ik en mijn familie op dat er heel veel eenpersoonsplaatsen random over de zaal nog over waren, maar we hadden twee kaarten nodig en het liefst natuurlijk een beetje dicht bij elkaar. Ik denk dat er mensen waren die 1 kaart kochten om die vervolgens door te verkopen voor twee keer zoveel geld, wat je vaker ziet bij zulke grote artiesten.

Volgens de woordvoerder van Mojo Concerts was de kans al aanwezig dat er een extra concert kwam vanwege de grote belangstelling. Daaropvolgend kwam vandaag dus het nieuws dat U2 na de uitverkochte shows in de Ziggo Dome nog 2 extra concerten gaat geven in Amsterdam. De Ierse formatie treedt dus ook op 12 en 13 september op in de Amsterdamse Ziggo Dome en dat is eigenlijk ook wel logisch, want in 2009 bij de 360 Tour gaf U2 twee concerten in de Arena en diezelfde mensen en meer mensen willen U2 natuurlijk weer zien na 5 jaar afwezigheid (2 keer 60.000 man = 4 keer de Ziggo Dome).

De Ierse rockgroep bracht in oktober een nieuw studioalbum uit, Songs of Innocence en baarde opzien met hun deal met ITunes om het album aan iedere ITunes-gebruiker te geven. De bijbehorende wereldtournee iNNOCENCE+eXPERIENCE 2015 gaat op 14 mei van start in Vancouver en eindigt op 11 november in Parijs. Meer informatie vind je op http://www.u2.com/tour.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.