Spiderman komt naar de Marvel Cinematic Universe! MARVEL MAANDAG #1

2015-02-12 11.30.132015-02-10 13.52.48MCU10253977_10102496040007782_2596897768977947664_n2015-02-10 13.52.09

Door Hidde Heikoop

Ja, en daar was dan vorige week maandag het nieuws dat Spiderman naar de Marvel Cinematic Universe komt. We hielden allemaal al van The Avengers, Captain America, Thor, Iron Man en Hulk en de Guardians of the Galaxy, maar nu is na 13 jaar dan ook eindelijk onze favoriete superheld terug bij Marvel en kan hij zijn opwachting maken in deze grote franchise waar we allemaal van zijn gaan houden. Wat ging er allemaal aan vooraf voordat dit dan eindelijk gebeurde?

Vorig jaar werd bekend dat Sony niet tevreden was over de financiële resultaten van The Amazing Spiderman 2. Hierdoor kwamen ook de eerste signalen dat Sony een beetje de weg kwijt was, want door de slechte resultaten werd The Amazing Spiderman naar 2018 verplaatst en moest er een Sinister Six-film uitkomen in 2016. Ze waren ook ineens bezig met een vrouwelijke Spiderman-film over een Spiderman-team bestaande uit vrouwelijke karakters, bijvoorbeeld: Silk, Spider-Gwen, Black Cat en wellicht Spider-Woman. Ook verschenen er berichten over een Aunt May-film, maar dit werd later ontkend door Sony. In oktober vorig jaar kwamen dan de eerste berichten over onderhandelingen tussen Marvel en Sony over het delen van Spiderman op het grote scherm, maar er was nog niet echt concreet nieuws over. In december lekten er emails van Sony uit (door de beruchte hack n.a.v. The Interview) dat Sony en Marvel aan het overleggen waren over de rol van Spiderman in Captain America: Civil War. Ook werd een rol in de Infinity War-films besproken en de Russo Brothers toonden interesse in het regisseren van toekomstige Spiderman-films. Heel raar was dan ook dat Sony in januari ontkende dat Spiderman in de Infinity War-films zijn opwachting zou maken. Maar dan, op 9 februari, kwam dan eindelijk het nieuws dat Spiderman naar de Marvel Cinematic Universe komt.

Ik zet even voor je op een rijtje wat de Sony/Marvel-deal precies inhoudt en wat dat betekend voor de MCU:

– Er word gezocht naar een andere acteur voor de rol van Spiderman: (Dit betekend dus dat er opnieuw een reboot komt met een andere acteur. Eerder had je de Spiderman-franchise met Tobey Maguire bestaande uit 3 films, waarvan Spiderman 3 een film was waar niet iedereen een goed gevoel bij had. In 2012 kwam de Amazing Spiderman-franchise met Andrew Garfield bestaande uit 2 films, waarvan The Amazing Spiderman 2 het niet goed deed. Volgens de laatste berichten worden Logan Lerman (Percy Jackson, Fury, Perks of Being A Wallflower) en Dylan O’Brien (The Maze Runner, Teen Wolf) gelinkt aan de rol.)

– Spiderman maakt eerst zijn opwachting in een MCU-film: (Er zijn allerlei theorieën over welke film dat dan zou zijn, maar wat het meest waarschijnlijk is dat we in een post-credits-scene in Avengers: Age of Ultron iemand gebeten zien worden door een spin en dat Spiderman vervolgens zijn opwachting maakt in Captain America:Civil War)

– Vervolgens komt er een nieuwe Spiderman-film uit geproduceerd door Sony, maar dit keer in de MCU. Deze film komt uit in juli 2017.

– MCU-karakters kunnen verschijnen in toekomstige Spiderman-films: (Karakters uit bijv. New York kunnen samen met Spiderman in films verschijnen. Mogelijkheden: een crossover met Daredevil uit de aankomende Netflix-serie waarin ze hun gezamenlijke vijand Kingpin verslaan, een crossover met de aankomende MCU-film Doctor Strange met Benedict Cumberbatch als Doctor Strange of een crossover met de tv-serie Agents of SHIELD.)

– Andere aankomende MCU-films krijgen een andere datum, zodat Spiderman in het filmschema past van Phase 3: (Thor:Ragnarok verhuist naar November 2017, Black Panther naar Juli 2018, Captain Marvel naar November 2018 en Inhumans naar Juli 2019, waardoor die film na de Infinity War-films uitkomt.)

Voor meer MCU check deze epische video’s gemaakt door fans en de aankondiging van Phase 3 in El Capitan Theatre:

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.