Xmen: Apocalypse trekt 4 jonge acteurs aan, Hugh Jackman wil Wolverine spelen tot hij te oud is en Patrick Stewart speelt waarschijnlijk Professor X in The Wolverine 2 MARVEL MAANDAG #2

on

Door Hidde Heikoop

Nog ongeveer anderhalf jaar en dan komt de nieuwe Xmen-film uit met de titel Apocalypse. Het word de derde film in de First Class-tijdlijn, waarin de Xmen-franchise een kleine reboot kreeg met Xmen: First Class en Xmen: Days of Future Past. Michael Fassbender nam Magneto over van Ian McKellen, James McAvoy nam Professor X over van Patrick Stewart en we zagen jongere versies van Beast (gespeeld door Nicholas Hoult) en Mystique (gespeeld door Jennifer Lawrence). We zagen nieuwe karakters als Bishop in Days of Future Past en Kitte Pryde en Colossus kwamen weer terug. Ook keerden Jean Grey (Famke Janssen), Cyclops/Scott Summers (James Marsden), Rogue (Anna Paquin) en Ororo Munroe/Storm (Halle Berry) terug met een kleine cameo aan het eind van Days of Future Past, waardoor het plot van de slechtste Xmen-film (volgens fans) Xmen: The Last Stand veranderd werd. Zo konden de makers van nieuwe Xmen-films deze karakters weer gebruiken.

In de derde film, Xmen: Apocalypse, voegen 4 nieuwe en jonge acteurs zich bij de cast, die al bestaat uit Jennifer Lawrence, Michael Fassbender, James McAvoy en Nicholas Hoult. Rose Byrne pakt haar rol van Moira MacTaggert uit First Class weer op en Evan Peters keert terug als Quicksilver, die we al eerder zagen in Days of Future Past. Channing Tatum vervult de rol van Remy LeBeau/Gambit, die ook zijn eigen film krijgt in 2016 naast de standalone-film Deadpool en Oscar Isaac speelt de rol van schurk En Sabah Nur/Apocalypse. (lees hier alles over de Deadpool-film: https://hitaar.wordpress.com/2015/02/16/deadpool-solo-film-in-2016-vrouwelijke-hoofdrol-bekend-en-kostuum-teaser-ryan-reynolds-marvel-maandag-1/).

Sophie Turner (Sansa Stark in Game of Thrones) is te zien als de jonge versie van Jean Grey in de nieuwe X-Men. Tye Sheridan (Mud) speelt de jonge versie van Scott Summers/Cyclops en Alexandra Shipp (Aaliyah: Princess of R&B) speelt de jonge versie van Storm. De film speelt zich af in de jaren tachtig (First Class speelde zich af in de jaren zestig tijdens de Cubacrisis en Days of Future Past speelde zich af in de jaren 70 ten tijde van de regering-Nixon) en zal zich vooral focussen op de jonge versies van de bekende actiehelden. Of Marsden, Berry en Famke Janssen nog terugkeren is onduidelijk, maar Patrick Stewart zal in ieder geval niet als Professor X verschijnen en over Ian McKellen gaan de geruchten dat hij wel een oudere Magneto speelt in Xmen: Apocalypse.

In 2017 komt er een vervolg op The Wolverine uit 2013, The Wolverine 2. Er zijn geruchten dat Patrick Stewart terugkeert als Professor X in deze film. Dit is mogelijk omdat er door Days of Future Past twee tijdlijnen zijn ontstaan: een die nu in de jaren 80 is met de jonge versies van de Xmen en een in het heden waar Wolverine in ontwaakt aan het eind van Days of Future Past. Hugh Jackman heeft in ieder geval gezegd dat hij zo lang hij kan Wolverine wil spelen en de fans willen dan graag een Old Man Logan-film zien als afscheid van Jackman in de toekomst.

In 2013 werd er een script geschreven gebaseerd op de X-Force en het is mogelijk dat in 2018 die film uitkomt. Deadpool en Wolverine maakten deel uit van dit team in de comics en ook Domino (die gespeeld word door Morena Baccarin (Homeland, Firefly) die geïntroduceerd word in de Deadpool-film was een X-force-lid.

Ik schreef in Marvel Maandag #1 al over de Deadpool-film en welke acteurs er in zouden kunnen spelen. Later werd bekend dat Ed Skrein (Eerste Daario Naharis in Game of Thrones) en T.J. Miller (Transformers: Age of Extinction, Big Hero 6) ook een rol zullen spelen en dat Colossus waarschijnlijk ook voorkomt in Deadpool, maar dat hij niet meer door Daniel Cudmore word gespeeld.

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.