Agent Carter eindigt eerste seizoen met epische verrassingscameo en Agents of SHIELD keert morgen weer terug van een pauze MARVEL MAANDAG #3

on

Door Hidde Heikoop

Toen bekend werd dat Agents of SHIELD heel lang een pauze nam, was ik niet blij. Ik heb een enorme hekel aan dit soort Amerikaanse pauzes waarin ze weken niks uitzenden en dan ineens weer een paar maanden achter elkaar wel, maar ik kon deze keer acht weken lang genieten van de Captain America-spinoff Agent Carter. Waar eerder al een Marvel One-Shot (een soort korte film) verscheen over de love-interest van Captain America, kwam er nu een mini-serie van 8 afleveringen.

agent-carter-logo

Mijn review van het eerste seizoen van Agent Carter

De eerste twee afleveringen werden achter elkaar uitgezonden en ik was blij verrast met de vette actie en nieuwe karakters in deze mini-serie. Karakters als Howard Stark, vader van Tony Stark/Iron Man (gespeeld door John Slattery en Dominic Cooper in eerdere MCU-films) en Agent Carter kenden we al, maar er werden ook wat nieuwe karakters geïntroduceerd. Zo heb je: Agent Thompson, de macho-agent van SSR (voorloper van SHIELD) die later in de serie toch een klein hartje blijkt te hebben; Agent Sousa, die stiekem verliefd is op Peggy Carter; SSR-chef Dooley (Shea Whigham, bekend van Boardwalk Empire en True Detective), die geen tegenspraak duldt en Edwin Jarvis, de butler van Howard Stark die Peggy moet helpen om gestolen Stark-technologie terug te krijgen.

De serie is bedoeld om je een kijkje te geven in het leven van Agent Carter nadat Captain America de Verenigde Staten heeft gered van een raketaanval in Captain America: The First Avenger. Peggy is de enige vrouw in de spionnen-organisatie en word aanvankelijk als een soort secretaresse van haar mannelijke collega’s gebruikt. Komisch genoeg is zij een van de weinige agenten die heeft gevochten in de Tweede Wereldoorlog en toch word dat niet gewaardeerd. Howard Stark (Dominic Cooper) word ondertussen verdacht van illegale wapenhandel en heulen met de vijand en schakelt oude vriendin Peggy Carter (Hayley Atwell) in om hem te helpen zijn gestolen wapens terug te krijgen en zijn onschuld te bewijzen. Peggy krijgt daarbij hulp van butler Edwin Jarvis (James d’Arcy) en samen proberen ze de wapens uit handen van de militaire organisatie Leviathan (De Russische variant van Hydra) te krijgen en Peggy moet een dubbelleven leiden als SSR-agent overdag en ’s nachts gestolen wapens terughalen met Jarvis. Uiteindelijk word dit ontdekt door de SSR en Peggy zegt dat ze moeten samenwerken om de wapens terug te krijgen. Ze ontdekken te laat dat ze al die tijd een mol in hun hoofdkantoor hadden in de vorm van een Russische psychiater die ze ‘gered’ denken te hebben uit Russisch grondgebied.

marvel-agent-carter-hayley-atwell1

Agent Thompson, Peggy Carter en de Howling Commando’s (Captain America’s oude strijdmakkers) zijn op missie geweest in Rusland en hebben een gevangen Russiche psychiater gered. De Russische psychiater blijkt later dus van Leviathan te zijn en de SSR-chef gemanipuleerd te hebben. Hij word in een soort trance gebracht waarin hij niet door heeft wat hij doet en trekt een Stark-vest aan wat op het punt staat te ontploffen. Chief Dooley offert zichzelf op en springt uit het raam.

Het gebouw waar ze de Rus gevonden hebben, blijkt een meisjesinternaat geweest en ze ontdekken een meisje dat duidelijk de vechtstijl van Black Widow (Scarlet Johansson) gebruikt. Het is niet bekend of dat meisje ook daadwerkelijk de Black Widow is die we voor het eerst ontmoeten in Iron Man 2, maar het is goed mogelijk, want Bucky Barnes/The Winter Soldier heeft immers ook zo’n 70 jaar overleefd, terwijl iedereen dacht dat hij dood was. Verschillende teasers van Avengers: Age of Ultron wijzen erop dat er geëxperimenteerd word op Black Widow, dus het kan dat ze eigenlijk veel ouder is dan ze lijkt te zijn. Dottie is ook zo’n meisje dat getraind is om te doden en is geïnfiltreerd in het leven van Peggy Carter en Howard Stark. Peggy komt er uiteindelijk achter dat Dottie al die tijd gelogen heeft over wie ze is en dat ze samenwerkt met de Russische psychiater om Howard Stark New York te laten vernietigen in een hypnose.

Peggy Carter weet Howard Stark uit zijn trance te brengen en redt New York. Agent Thompson en Agent Sousa pakken de psychiater op en Peggy vecht met Dottie. Dottie lijkt te overlijden aan haar verwondingen, maar blijkt later te zijn ontkomen. De Rus word opgesloten in de gevangenis en blijkt toevallig bij Arnim Zola (Toby Jones), een Hydra-wetenschapper, in een cel te zitten. Het einde van (voorlopig) het eerste seizoen van Agent Carter verklaart de gebeurtenissen in Agents of SHIELD met Hydra en de film Captain America: Winter Soldier waarin Hydra SHIELD geïnfiltreerd is.

Ik hoop dat Agent Carter een tweede seizoen krijgt in een periode waarin Agents of SHIELD weer een pauze neemt, want ik heb erg genoten van het eerste seizoen. Nu kan ik weer genieten van een van mijn favoriete series op dit moment: Agents of SHIELD!

Agents of SHIELD keert weer terug na een pauze van drie maanden

Het eerste seizoen speelt zich direct na het einde van Iron Man 3 af. We volgen Phil Coulson (Clark Gregg), waarvan we later in de serie leren hoe hij uit de dood is opgestaan, die een nieuw team samenstelt. Het team bestaat uit Grant Ward (Brett Dalton), Melinda May (Ming-Na Wen), Leo Fitz (Ian De Caestecker), Jemma Simmons (Elizabeth Henstridge) en later kwam hacker Skye (Chloe Bennet) er nog bij. Coulson en zijn collega’s gaan op missies in binnen- en buitenland en komen groepen en mensen tegen uit de Marvel Cinematic Universe. We leren dat Coulson eigenlijk al een paar dagen dood was, maar dat hij met alien-DNA weer tot leven gewekt werd, net als dat Skye later alien-DNA krijgt als ze word neergeschoten door slechterik Ian Quinn.

De gebeurtenissen in Thor: The Dark World hadden invloed op de serie, omdat ze een staf ontdekken en daarbij hulp krijgen van een mysterieuze man. Hij blijkt later een Asgardian te zijn die al eeuwen op Aarde woont. Ook komt de tovenares Lorelei naar de Aarde, hypnotiseert mannen totdat ze alles doen voor haar en Lady Sif (Jaimie Alexander) uit de Thor-films helpt het team om Lorelei terug te sturen naar Asgard. Ook verschijnen Maria Hill (Cobie Smulders) en Nick Fury (Samuel L. Jackson) aan het einde van seizoen 1 in de storyline die zich tijdens en na de gebeurtenissen van Captain America: Winter Soldier afspeelt. Coulson en zijn team bevinden zich op een SHIELD-basis, terwijl Hydra ”out of the shadows and into the light” gaat. Hierna onthult Ward dat hij al die tijd een Hydra-agent was en probeert Fitz en Simmons te ”redden” van zijn Hydra-mentor John Garret (Bill Paxton) door ze uit een vliegtuig te gooien. Nick Fury redt ze uit zee, geeft Coulson een mysterieuze kubus en benoemt hem tot SHIELD-directeur. Skye is het hele seizoen op zoek naar waar ze echt vandaan komt en wie haar ouders zijn. Seizoen 2 gaat daar op door.

Het tweede seizoen begint met een flashback naar 1945 waarin Agent Carter en de Howling Commando’s een Hydra-basis binnenvallen, mysterieuze kratten confisqueren en een prominente Hydra-officier gevangen nemen. In het heden krijgt het S.H.I.E.L.D.-team te maken met Carl Creel aka Absorbing Man, die achter de obelisk aanzit. Om hun kansen tegen Creel en HYDRA te vergroten, steelt het team in beslag genomen wapens en een jet. Agent Hartley (Lucy Lawless) bemachtigt de Obelisk, maar het voorwerp begint haar langzaam te verstenen. Creel overvalt het S.H.I.E.L.D.-team en steelt de obelisk terug. Zijn opdrachtgever blijkt de Hydra-officier uit de flashback (nu leeft hij onder het pseudoniem Daniel Whitehall) te zijn, die geen dag verouderd lijkt sinds 1945. Lance Hunter (een huurling die samenwerkte met Agent Hartley) wordt gevangen genomen door generaal Talbot, die hem tegen S.H.I.E.L.D. op probeert te zetten. Hunter weigert echter. Ondertussen gebruikt Creel zijn gave om de obelisk te absorberen. Hij wordt bezocht door Raina (eerder al te zien in seizoen 1 waarin ze samenwerkte met Project Centipede), die hem haar hulp aanbiedt, maar Creel weigert. Om de Obelisk uit handen van HYDRA te houden, geeft Raina S.H.I.E.L.D. Creel’s locatie door. Fitz en Mack bouwen een wapen dat Creel kan uitschakelen. Creel wordt met succes overmeesterd en door Coulson overgedragen aan Talbot. Raina bemachtigt de Obelisk en brengt hem naar haar huidige opdrachtgever; Skye’s vader (Kyle Maclachlan).

Coulson hoort van Simmons, die nu undercover bij HYDRA werkt, dat HYDRA Donnie Gill wil recruteren als lid. Donnie heeft sinds zijn ongeluk in seizoen 1 de gave gekregen om alles om hem heen te bevriezen. S.H.I.E.L.D. vind Gill in Marokko. HYDRA stuurt een team, waar Simmons ook bij zit, om Gill te halen. Tijdens de confrontatie blijkt dat Gill reeds door HYDRA is gevangen en gehersenspoeld toen de S.H.I.E.L.D.-academie werd overgenomen. Via een vooraf ingeprogrammeerde zin heractiveert HYDRA Gill’s loyaliteit. Skye is gedwongen hem uit te schakelen met een geweerschot. Simmons bewijst zich tijdens de missie genoeg voor Whitehall om haar een promotie binnen HYDRA te geven. Ondertussen hoort Skye van Ward, die nu door S.H.I.E.L.D. vast wordt gehouden, dat haar vader nog leeft en naar haar op zoek is.
26 “Face My Enemy” Kevin Tancharoen Drew Z. Greenberg 14 oktober 2014
Na een brand in een kerk in Florida, wordt in de as een schilderij gevonden met daarop dezelfde vreemde tekens die Garrett vlak voor zijn dood overal op tekende; iets waar Coulson ook door geplaagd wordt. Coulson en May gaan undercover naar een veiling om het schilderij te bemachtigen. Talbot is daar ook, en bemachtigt het schilderij eerder. Coulson stemt toe om Talbot onder vier ogen te ontmoeten en over het schilderij te onderhandelen, maar wanneer May als verkenner vooruit gaat ontdekt ze dat Talbot in werkelijkheid HYDRA-agent Bakshi is, die zich vermomd had. May wordt gevangen en haar plaats ingenomen door Agent 33, die zich nu als May vermomt. Ze probeert Coulson in een hinderlaag te lokken, maar die heeft de truc op tijd door en bevrijdt de echte May. S.H.I.E.L.D. weet met het schilderij te ontkomen. Ondertussen krijgt Raina bezoek van Whitehall, die eist dat ze hem de obelisk teruggeeft.
27 “A Hen in the Wolf House” Holly Dale Brent Fletcher 21 oktober 2014
Raina smeekt Skye’s vader om de obelisk te overhandigen, maar hij wil eerst zijn dochter zien. Wanneer Raina ontdekt dat Simmons undercover werkt bij HYDRA, zoekt ze contact met Coulson en dreigt Simmons te ontmaskeren als Coulson haar niet helpt om Skye bij haar vader te brengen. Coulson weigert en Raina maakt haar dreigement waar, maar dankzij Bobbi Morse (Adrianne Palicki), een andere S.H.I.E.L.D.-agent die bij HYDRA was geïnfiltreerd, weet Simmons toch te ontsnappen. Ondertussen volgen Coulson en zijn team Raina naar de schuilplaats van Skye’s vader, maar die blijkt reeds te zijn vertrokken. Wanneer Skye de buitenaardse tekens die Coulson heeft getekend ziet, herkent ze deze als een kaart van een nog onbekende locatie. Skye’s vader, beseffend dat S.H.I.E.L.D. tussen hem en zijn dochter in staat, brengt de Obelisk naar Whitehall en stelt een samenwerking voor.
28 “A Fractured House” Ron Underwood Rafe Judkins & Lauren LeFranc 28 oktober 2014
Om S.H.I.E.L.D. verder in diskrediet te brengen, valt HYDRA het kantoor van de Verenigde Naties aan en geeft S.H.I.E.L.D. de schuld van de aanval. Senator Christian Ward, de broer van Grant Ward, besluit om S.H.I.E.L.D. vogelvrij te verklaren. Coulson zoekt Christian op, en biedt hem aan om Grant aan hem te overhandigen als Christian de jacht op S.H.I.E.L.D. afblaast. Christian stemt toe, maar tijdens het gevangenentransport weet Grant te ontsnappen. Ondertussen spoort May de HYDRA-agenten die de VN aanvielen op en draagt hen over aan Talbot.
29 “The Writing on the Wall” Vincent Misiano Craig Titley 11 november 2014
Coulson’s drang om de buitenaardse kaart uit te willen tekenen wordt alsmaar sterker. Wanneer een andere patiënt van Project T.A.H.I.T.I. wordt vermoord, en haar lichaam ook vol blijkt te zijn gekerfd met de symbolen, besluit Coulson om de geheugenmachine uit seizoen 1 nogmaals te gebruiken en zo andere patiënten van Project T.A.H.I.T.I. die de GH–325 kregen toegediend te vinden. Wanneer Coulson eindelijk de hele kaart te zien krijgt, verdwijnt zijn drang. De kaart blijkt van een stad te zijn die de alien uit wiens lichaam het GH–325 werd gewonnen wilde vinden. Ondertussen is Ward op de vlucht voor zowel S.H.I.E.L.D. als HYDRA, en maakt plannen om zijn broer op te zoeken.
30 “The Things We Bury” Milan Cheylov DJ Doyle 18 november 2014
S.H.I.E.L.D. ontdekt dat Whitehall in werkelijkheid Reinhardt heet, en een Nazi-wetenschapper was die experimenten deed met de obelisk voordat de SSR hem arresteerde. Hij werd in 1989 uit de gevangenis gelaten door Alexander Pierce (Robert Redford in Captain America: The Winter Soldier). Na zijn vrijlating spoorde Reinhardt een vrouw op die sinds 1945 geen dag was verouderd, doodde haar, en ontdekte via autopsie op haar lichaam het geheim van haar onsterfelijkheid. Hiermee maakte hij zichzelf weer jong.

Skye’s vader vindt het stoffelijk overschot van deze vrouw, beseft dat ze zijn echtgenote was, en zweert wraak op Whitehall. Ward vermoordt klaarblijkelijk zijn broer en ouders, en sluit zich ook bij Whitehall aan. Ondertussen spoort Coulson de verborgen stad van de kaart op. Hij wordt bezocht door Skye’s vader, die hem vertelt dat de Obelisk, die hij zelf De Diviner noemt, in deze stad thuishoort.

31 “…Ye Who Enter Here” Billy Gierhart Paul Zbyszewski 2 december 2014
Het team splitst zich in in 2 groepen; Coulson, Mack en Morse gaan op zoek naar de verborgen stad, welke onder San Juan ligt, en May, Skye en Hunter schieten Raina te hulp, die wordt ontvoerd door HYDRA. Raina vertelt Skye dat zij beiden twee van de mensen zijn die de Diviner kunnen hanteren zonder erdoor te worden versteend, en dus de tempel in de stad binnen kunnen gaan. Ze onthult ook dat de Diviner gebouwd is door een buitenaards ras genaamd de Kree. Voordat ze de rest van het team kunnen waarschuwen, worden ze aangevallen door Ward. Hij belooft het team te zullen laten gaan als Skye met hem meekomt. Wanneer Whitehall ontdekt dat Ward zijn bevel om S.H.I.E.L.D. uit te schakelen niet heeft opgevolgd, geeft hij Agent 33 opdracht de klus af te maken.
32 “What They Become” Michael Zinberg Jeffrey Bell 9 december 2014
May kan voorkomen dat hun vliegtuig wordt neergeschoten door HYDRA. Ward brengt Skye naar haar vader, die zichzelf identificeert als Cal. Hij vertelt haar dat haar echte naam Daisy is, en dat Whitehall haar moeder heeft vermoord. Whitehall arriveert met een team en schakelt Cal uit, maar wordt zelf gedood door Coulson. Cal, razend dat hij zijn vrouw nu niet zelf kan wreken, valt Coulson aan, totdat Skye hem dwingt te vertrekken. Vervolgens gaat ze met Raina en de Diviner de tempel binnen. Triplett kan nog net meeglippen de tempel in voordat deze zich sluit. In de tempel opent de Diviner zich, en blijkt een soort kristal te bevatten. Het kristal doodt Triplett en vangt Raina en Skye in kokons. Skye weet uit te breken wanneer ze plots over de gave om aardbevingen op te wekken blijkt te beschikken. Ondertussen krijgt elders een man zonder ogen van een tweede Diviner te horen dat “er een nieuw iemand is”.

In de midseason-finale werden Skye en Raina dus Inhumans (waar in 2019 een MCU-film van verschijnt), gaan Ward en Agent 33 samenwerken en weten Coulson en de rest van het team niet wat er gebeurt in de tempel. Daarna moesten we na deze cliffhanger dus bijna 3 maanden wachten op het vervolg en dat vervolg komt morgen.

Hieronder kun je de promo’s zien van de elfde aflevering, beelden van de midseason-finale en de synopsissen van aflevering 12 en 13 waarin Lady Sif weer terug is en het superschurkenteam Masters of Evil waarschijnlijk word geïntroduceerd:

new-sif-photos-from-her-agents-of-s-h-i-e-l-d-guest-spot-sif5-124400

Episode 12 Who You Really Are: Coulson and team come to the aid of a confused Lady Sif, who has lost her memory after fighting with a mysterious warrior whose true mission will send shockwaves through S.H.I.E.L.D. Meanwhile, Bobbi and Mack continue to hide their true mission from everyone close to them.

5445a56180290mvc3_masters_of_evil_by_kaiosdymenshin-d41hklp

Episode 13 One of Us: Cal seeks revenge on Coulson by assembling a team of Super Villains to destroy S.H.I.E.L.D. Meanwhile, May calls on renowned Dr. Andrew Garner (Blair Underwood), her charismatic ex-husband, with a crisis that threatens to tear the team apart, on “Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.,” Tuesday, March 17 (9:00-10:00 p.m., ET) on the ABC Television Network.

“Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.” stars Clark Gregg as Director Phil Coulson, Ming-Na Wen as Agent Melinda May, Brett Dalton as Grant Ward, Chloe Bennet as Agent Skye, Iain De Caestecker as Agent Leo Fitz, Elizabeth Henstridge as Agent Jemma Simmons, Nick Blood as Lance Hunter and Adrianne Palicki as Bobbi Morse.

Guest starring are Henry Simmons as Alphonso “Mack” Mackenzie, Kyle Maclachlan as The Doctor/Cal, Jamie Harris as Gordon, Blair Underwood as Dr. Andrew Garner, Drea De Matteo as Karla Faye Gideon, Ric Sarabia as Wendell Levi, Geo Corvera as Francis Noche, Jeff Daniel Phillips as David A. Angar, Gregg Martin as student, Jack Kennedy as security guard and Jamal Duff as John Bruno.

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.