Agents of SHIELD is terug van weggeweest en Lady Sif komt weer naar Midgard MARVEL MAANDAG #4

on

Door Hidde Heikoop

Vorige week in Marvel Maandag schreef ik over het eerste seizoen van Agent Carter en legde ik uit wat Agents of SHIELD precies voor serie is en wat het zo interessant maakt in de Marvel Cinematic Universe. (Lees er hier alles over in Marvel Maandag #3 die ik vorige week schreef: https://hitaar.wordpress.com/2015/03/02/agent-carter-eindigt-eerste-seizoen-met-epische-verrassingscameo-en-agents-of-shield-keert-morgen-weer-terug-van-een-pauze-marvel-maandag-3/). Na een lange pauze van 3 (!) maanden is dan eindelijk deze epische serie terug van weggeweest.

Aflevering 11, Aftershocks: We beginnen met een flashback naar 1983, waarin we Skye’s moeder zien en de mysterieuze man zonder ogen die we in de mid-season-finale zagen. Terug in het heden zit Skye na alle gebeurtenissen in de tempel in quarantaine en Coulson en de rest van het team rouwen om het verlies van Agent Tripp. Simmons onderzoekt de stad samen met een team en word aangevallen door Raina, die getransformeerd is tot een ‘monster’. Coulson besluit dat ze de stad onder water moeten zetten en dat ze later wel naar Raina gaan zoeken. We komen erachter dat de gevangen Hydra-agent Bakshi, na zijn zelfmoordpoging met vergif, nog altijd in leven is en word opgelapt om hem aan Generaal Talbot uit te leveren in ruil voor steun in de strijd tegen Hydra.

Terwijl ze onderweg zijn naar de plek, worden ze aangereden door een vrachtwagen. Ze worden aangevallen door Hydra en Coulson en May worden neergeschoten en Bakshi is vrij. Lance Hunter doet zich voor als Hydra-agent en brengt Bakshi naar het hoofdkwartier van Hydra. Coulson en May staan op en de Hydra-agenten blijken SHIELD-agenten te zijn. Door Bakshi zogenaamd vrij te laten, kunnen ze erachter komen waar Hydra zit. Hunter geeft de plek van de Hydra-basis door en de Hydra-agenten worden uitgeschakeld. Bakshi is weer gevangen door Hydra. Een van de Hydra-bazen die nog over was in het hoofdkwartier, Dr.Levy, zagen we ook in de post-credits-scene met Baron von Strucker in Captain America: Winter Soldier.

Niemand weet dat Skye ook getransformeerd is en Simmons begint een soort haat te ontwikkelen voor alles wat maar met de tempel te maken heeft. Fitz komt erachter dat Skye ook een Inhuman is en vertelt dat haar geheim veilig is bij hem. Mack en Bobbi lijken nog steeds voor iemand anders te werken, want ze proberen Fury’s toolbox te vinden in het kantoor van Coulson. Raina is niet blij met haar transformatie en probeert zelfmoord te plegen door over een snelweg heen te lopen. Ze word gered door de mysterieuze Inhuman uit de flashback aan het begin.

MV5BMTkwMjI1MTYxOV5BMl5BanBnXkFtZTgwMjg5MDk1NDE@__V1_SY317_CR131,0,214,317_AL_

Morgen keert Lady Sif uit de Thor-films terug naar Agents of SHIELD. Eerder verscheen zij al in seizoen 1 in The Well. Die aflevering speelde zich direct af na de gebeurtenissen in Thor: The Dark World. In deze episode is Lady Sif op Midgard gestrand en weet niet meer wie ze is. Coulson en zijn team gaan helpen om haar geheugen weer terug te vinden.

Zie hier de promo voor aflevering 12, Who You Really Are, van het tweede seizoen:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.