Daredevil en de rest van de Netflix-series voegen zich bijna bij de Marvel Cinematic Universe MARVEL MAANDAG #5

Door Hidde Heikoop

Naast het genieten van Agents of SHIELD en Agent Carter vorig jaar en dit jaar komen er nog wat nieuwe series bij de Marvel Cinematic Universe. Marvel gaat samenwerken met Netflix (!!!) aan Daredevil (13 episodes die allemaal op 10 April beschikbaar zijn om te kijken), AKA Jessica Jones (waarschijnlijk in november, zijn nu bezig met filmen), Luke Cage (eind 2015, begin 2016) en Iron Fist (eind 2015, begin 2016). Die 4 Marvel-Netflix-series leiden uiteindelijk tot een team-up-serie genaamd The Defenders, een soort Avengers voor televisie. Als deze series het goed doen, dan bestaat er altijd een mogelijkheid dat ze ook in de MCU-films verschijnen of in een episode van Agents of SHIELD.

Daredevil-Castdaredevil-charlie-cox

Daredevil is de eerste serie die we kunnen gaan bekijken. Alle 13 episodes zijn vanaf 10 April te bekijken. Matt Murdock (Charlie Cox, Theory of Everything en Boardwalk Empire), overdag advocaat, gebruikt zijn verbeterde zintuigen om ’s nachts de misdaad te bestrijden in de fictieve wijk Hell’s Kitchen in New York. Hij heeft die verbeterde zintuigen, omdat hij als jonge jongen blind geworden is. De gebeurtenissen in Daredevil spelen zich zo’n beetje af na de alien-invasie die in The Avengers gebeurde. De Netflix-series spelen zich niet echt af in de Agents of SHIELD-tijdlijn, maar zijn hun eigen wereld in de MCU.  De Daredevil-serie is geschreven door Drew Goddard, die waarschijnlijk ook het script van de MCU-Spiderman schrijft. Daredevil en Spiderman delen dezelfde vijand, Kingpin, en leven in dezelfde stad, dus misschien zit een toekomstige cross-over met de Spiderman-franchise van Sony er ook nog wel in. In de loop van 2015 verschenen al verschillende teasers en foto’s van de set, maar nu is er dan ook de eerste grote trailer, die je hieronder kunt bekijken:

Vorig jaar werden de hoofdrollen van Marvel’s AKA Jessica Jones en Marvel’s Luke Cage al bekend. Krysten Ritter (Breaking Bad, Big Eyes) speelt Jessica Jones en Mike Colter (American Horror Story, The Good Wife) speelt haar man Luke Cage. Luke Cage en Jessica Jones worden voor het eerst geïntroduceerd in de Marvel Cinematic Universe in Marvel’s AKA Jessica Jones, de serie die waarschijnlijk eind 2015 uitkomt. Van Marvel’s Iron Fist weten we nog niks, behalve dat degene die Iron Fist speelt ook te zien zal zijn in The Defenders-team-up als de andere series eenmaal verschenen zijn.

marvels-daredevil-logo

Ik ben benieuwd naar de nieuwe Netflix-serie van Marvel over Daredevil. Andere fans hopen dat Marvel na deze series nog andere series gaat ontwikkelen, zoals een Moon Knight-serie of een Punisher-serie. Die twee karakters passen goed bij de meer volwassen look en benadering van de Netflix-series en zouden dus zomaar toegevoegd kunnen worden aan de MCU-series.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.