Lady Sif op Midgard, Skye kan krachten niet verborgen houden, verbindt AOS met Guardians of the Galaxy en Thor The Dark World MARVEL MAANDAG #5

Door Hidde Heikoop

Lady Sif land op het strand van Portugal om te zoeken naar Kava, waarvan we later te weten komen dat het de plek is waar Daniel Whitehall de Diviner gevonden heeft. Sif vecht met een mysterieuze krijger en weet daarna niet meer wie ze is. Ze kan zich niet herinneren dat ze al eerder met SHIELD heeft samengewerkt, maar als de mysterieuze krijger zich bekendmaakt, komen haar herinneringen weer terug. De krijger Vin-Tak is van het Kree-ras, die we ook al zagen in de vorm van Ronan The Accuser in Guardians of the Galaxy, en is op Aarde omdat hij alle Diviners wil vernietigen. Hij legt uit dat de Kree ooit op aarde zijn geweest om experimenten uit te voeren om mensen en dat er ‘monsters’ ontstonden. De Kree dachten nadat ze weggegaan waren dat ze geen last meer zouden hebben van de gevolgen van deze experimenten, maar nu verschijnen er overal Inhumans en Vin-Tak is van plan om al die Inhumans te doden en de Diviners te vernietigen.

Lady Sifnew-sif-photos-from-her-agents-of-s-h-i-e-l-d-guest-spot-sif5-124400

Skye kan haar krachten niet onder controle krijgen en Lady Sif, Vin-Tak en de rest van het SHIELD-team komen erachter dat Skye dus ook een Inhuman is. Lady Sif en Vin-Tak proberen haar uit te schakelen, maar Coulson en zijn team nemen haar in bescherming en weigeren haar uit te leveren. Bobbi Morse weet uiteindelijk Vin-Tak uit te schakelen door met het Kree-wapen het geheugen van de krijger te verwijderen en Lady Sif laat Coulson beloven dat hij Skye in de gaten houdt en zorgt dat ze geen problemen gaat opleveren. Lady Sif neemt de verwarde Vin-Tak mee terug naar zijn thuisplaneet. Bobbi Morse probeert haar relatie met Lance Hunter langzaam af te bouwen, omdat hij volgens Mack te dichtbij komt en wel eens achter hun plannen zou kunnen komen. Hunter confronteert Mack en zegt dat hij weet dat Mack en Morse iets verborgen houden en Mack maakt hem bewusteloos. In deze episode leren we ook dat er dus nog meer Diviners zijn die Inhumans kunnen maken. In de rest van het seizoen gaan Coulson en zijn team waarschijnlijk op zoek naar ze.

Morgen is de volgende aflevering van Agents of SHIELD, episode 13: One of Us. Cal, Skye’s vader, brengt een team van krachtige superschurken bij elkaar om SHIELD en Coulson kapot te maken. De superschurken komen uit de krachtige personen-INDEX van SHIELD en zijn ‘slecht’ behandeld door SHIELD.

Kijk hier alvast de promo voor episode 13:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.