Age of Ultron krijgt alle aandacht, maar we weten nog bijna niets over Ant-Man: De film die MCU Fase 2 afsluit MARVEL MAANDAG #6

Door Hidde Heikoop

Terwijl we bijna alles weten over het aankomend Avengers-epos, Age of Ultron, weten we eigenlijk weinig tot niets over een van de belangrijkste films van Fase 2, Marvel’s Ant-Man. Een van de karakters die net zo apart is als Guardians of the Galaxy beleeft in juli van dit jaar zijn debuut op het witte doek. Paul Rudd (Parks and Recreation, Anchorman 1 en 2) speelt de hoofdrol, Scott Lang, die het kostuum van Ant-Man steelt om geld te verdienen voor zijn doodzieke dochter. Hank Pym (Michael Douglas, Wall Street 1 en 2 en Basic Instinct), de oude Ant-Man, biedt Scott zijn hulp aan om zijn dochter te redden in ruil voor het overnemen van de Ant-Man.

Marvel had al heel lang het idee om een Ant-Man-film te maken en ze waren sinds 2008 al bezig met de film. Eerst zou Edgar Wright (Hot Fuzz, The World’s End) hem regisseren en zou de film samen met Iron Man en de rest van de Avengers aan het begin van Fase 1 een solo-film krijgen, maar door allerlei problemen lukte dat niet. Nu komt de film aan het eind van Fase 2 uit en word hij geregisseerd door Peyton Reed (Yes Man, New Girl) en het script is mede geschreven door hoofdrolspeler Paul Rudd.

MV5BMTc3NzgxNTM0N15BMl5BanBnXkFtZTgwNTMwMDI5MzE@__V1_SY317_CR0,0,214,317_AL_

Wat we al weten van deze film is dat Evangeline Lilly (The Hobbit-trilogie, Lost) Hank Pym’s dochter Hope van Dyne speelt, Corey Stoll (House of Cards, The Strain, Homeland) de vijand Yellowjacket speelt en dat er waarschijnlijk flink wat flashbacks naar Hank Pym’s verleden in de film voorkomen. De film moet ten slotte uitleggen wat er met Hank Pym’s vrouw Janet van Dyne (Wasp, een van de bekendste Avengers uit de comics) is gebeurd en wat hij allemaal gedaan heeft als Ant-Man vroeger. Ook zal Ant-Man waarschijnlijk beinvloed worden door de gebeurtenissen in de andere MCU-films, want de oudere versie van Howard Stark (gespeeld door John Slattery) en Peggy Carter (Hayley Atwell) maken hun opwachting in de film. Ook is Hank Pym in de comics de bedenker en maker van Ultron, dus verwacht zeker wat uitleg over het hoe en waarom dat veranderd is in de films. Misschien komt Tony Stark wel op het idee van Ultron door een eerder idee van Howard Stark en Hank Pym samen, wie weet.

Wat we in ieder geval weten is dat Ant-Man Fase 2 van het Marvel Cinematic Universe afsluit en dus heel wat verbindingen met toekomstige MCU-films gaat maken in de post-credits-scenes (Captain America: Civil War en Doctor Strange zijn goede kandidaten voor dat soort scenes aangezien ze de eerstvolgende films zijn) en misschien wel wat onverwachte cameo’s van andere MCU-karakters zal bevatten.

Er is nog niet echt een complete trailer uit, maar er is al wel alvast een teaser-trailer uitgekomen een paar maanden geleden. Die kun je hieronder bekijken:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.