Xmen Apocalypse schudt de franchise flink op, Hugh Jackman stopt na laatste solo-film met het spelen van Wolverine en meer info over Deadpool bekend MARVEL MAANDAG #7

Door Hidde Heikoop

In de tweede editie van Marvel Maandag schreef ik al over het langverwachte vervolg op Xmen: Days of Future Past. (dat artikel kan je hier teruglezen: https://hitaar.wordpress.com/2015/02/23/xmen-apocalypse-trekt-4-jonge-acteurs-aan-hugh-jackman-wil-wolverine-spelen-tot-hij-te-oud-is-en-patrick-stewart-speelt-waarschijnlijk-professor-x-in-the-wolverine-2-marvel-maandag-2/)

Het Xmen-team uit de grote filmfranchise van 20th Century Fox word flink opgeschud met wat nieuwe acteurs en actrices en de Fox-Marvel-franchise word uitgebreid met een Gambit en Deadpool-film in 2016.

Sophie Turner (Sansa Stark in Game of Thrones) is te zien als de jonge versie van Jean Grey in de nieuwe X-Men. Tye Sheridan (Mud) speelt de jonge versie van Scott Summers/Cyclops en Alexandra Shipp (Aaliyah: Princess of R&B) speelt de jonge versie van Storm en Lana Condor (die voor het eerst begint met acteren in Xmen: Apocalypse, wat heel bijzonder is voor zo’n grote franchise) speelt Jubilee, die we voor het eerst in de Xmen-films te zien gaan krijgen.

sophie-turner-game-of-thronesJean-Greyalexandra-shipp-2_240x340_66storm_colored_by_ratkins_d49lqai

tye-sheridan-70th-venice-film-festival-06cyclopslanacondorJubilee_2_by_windriderx23

De film speelt zich af in de jaren tachtig (First Class speelde zich af in de jaren zestig tijdens de Cubacrisis en Days of Future Past speelde zich af in de jaren 70 ten tijde van de regering-Nixon) en zal zich vooral focussen op de jonge versies van de bekende actiehelden.

days of future pastoscarisaacapocalypse_header

Oscar Isaac speelt de Thanos-achtige vijand Apocalypse. Ook zien we Michael Fassbender terug in de rol van Magneto, James McAvoy als Professor X, Nicholas Hoult als Beast en Jennifer Lawrence als Mystique. Vorige week werd bekend dat Nicholas Hoult en Jennifer Lawrence waarschijnlijk stoppen met het spelen van Beast en Mystique na deze (waarschijnlijk) laatste film in de First Class-trilogie. Evan Peter’s Quicksilver komt ook weer terug voor Xmen: Apocalypse na een van de beste scenes in een Xmen-film ooit:

Gambit maakt voor de tweede keer zijn opwachting in een Xmen-film, dit keer gespeeld door Channing Tatum (Taylor Kitsch speelde eerder al Gambit in Xmen Origins: Wolverine). Gambit is waarschijnlijk maar kort te zien in de Xmen-film en zal dan verderop in 2016 in zijn eigen solo-film te zien zijn. Ook heeft de oude Storm (Halle Berry) waarschijnlijk een kleine rol in Xmen: Apocalypse.

x-men-quicksilver-evan-petersgambit channing tatum

 

Waar we nog maar heel weinig van weten is wat Hugh Jackman’s Wolverine voor rol gaat spelen in Xmen: Apocalypse. Het word waarschijnlijk een kleine cameo, net zoals in Xmen: First Class:

Daarna verschijnt de tweede Wolverine-solo-film (derde als je Xmen Origins: Wolverine meetelt) in 2017. Hugh Jackman tweette dat hij nog een keer Wolverine speelt en er dan mee stopt.

In 2017 speelt Jackman de rol van Wolverine 17 jaar en is waarschijnlijk wel eens een keer toe aan iets anders. Het is te hopen dat met Jackman ook de rol van Wolverine stopt, want ik (en vele andere fans met mij) kan mij geen andere acteur voorstellen die Wolverine zou kunnen spelen. Ook is het tijd voor andere Xmen-karakters en nu kunnen mensen als Sophie Turner en Tye Sheridan echt starten met hun acteercarriére op het witte doek, zonder dat de show gestolen word door Wolverine die overal en nergens opduikt, alleen omdat hij een van de bekendere Xmen is.

Tot zover het nieuws over Xmen: Apocalypse, want vorige week kwam ook weer wat meer informatie naar buiten over de Deadpool-film.

Het plot van de Deadpool-film gaat als volgt:

”Based upon Marvel Comics’ most unconventional anti-hero, Deadpool tells the origin story of former Special Forces operative turned mercenary Wade Wilson, who after being subjected to a rogue experiment that leaves him with accelerated healing powers, adopts the alter ego Deadpool. Armed with his new abilities and a dark, twisted sense of humor, Deadpool hunts down the man who nearly destroyed his life.”

Eerder wisten we al dat Morena Baccarin en T.J. Miller een rol zouden krijgen in de film, naast Ryan Reynolds als Wade Wilson/Deadpool en Gina Carano als Angel Dust die al eerder aangekondigd waren (lees hier alles over Gina Carano en mijn eerdere artikel over de Deadpool-film: http://www.imdb.com/name/nm2442289/?ref_=tt_cl_t5 en https://hitaar.wordpress.com/2015/02/16/deadpool-solo-film-in-2016-vrouwelijke-hoofdrol-bekend-en-kostuum-teaser-ryan-reynolds-marvel-maandag-1/). Nu weten we ook wat die twee nieuwe rollen zijn. Morena Baccarin (Homeland, Firefly) speelt Copycat, een Mystique-achtige mutant die andere levensvormen kan aannemen. Vooral bekend uit de comics is haar verschijning in het debuut van Deadpool in New Mutants #98, waarin ze zichzelf vermomt als Domino, een andere mutant. Ze werd verliefd op Deadpool en werd na hun relatiebreuk ook huursoldaat, net als Deadpool.

Morena-baccarin-1406px-Copycat442Domino01

T.J. Miller speelt Weasel, de beste vriend van Deadpool die hem af en toe wapens en informatie verkoopt. In de comics beleefde hij zijn schooltijd op dezelfde school als Peter Parker en Jessica Jones (die oorsprong zal voor de film enigszins veranderd moeten worden, want Peter Parker en Jessica Jones horen natuurlijk bij Marvel en Sony). Hij ontmoette Deadpool nadat de Merc With A Mouth per ongeluk tijd had zitten reizen.

TJ-Miller-Bio250px-Weasel2deadpool_wade_n_weasel_final_by_bouncied-d420i7l

Ook verscheen er de eerste officiële foto van Deadpool zoals hij in de film te zien zal zijn. De foto is geheel in Deadpool-stijl zoals je kunt zien 🙂

2015-03-28 19.24.21

Deadpool-fans kwamen al meteen met wat aanpassingen aan de foto met een passende zin eronder en zowaar een poster die je zo zou kunnen ophangen in een bioscoop (met Droste-effect voor extra verwarring :)):

2015-03-28 22.02.412015-03-28 22.17.10

Hieronder krijg je alvast een idee van hoe de film eruit zal zien en wat voor humor er in voorkomt:

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.