Flashback naar Captain America The Winter Soldier en Gonzales valt Coulson aan MARVEL MAANDAG #8

on

Door Hidde Heikoop

We keren in deze aflevering weer terug naar de gebeurtenissen in Captain America: The Winter Soldier. Hydra-agenten houden Mack en zijn team SHIELD-technici vast op een schip. Ze worden gered door Bobbi Morse en Agent Hartley (die dood ging in het begin van dit seizoen) en Bobbi vertelt Mack dat ze SHIELD moeten redden onder orders van Nick Fury.

Terug in het nu keert Bobbi weer terug naar Coulsons SHIELD-basis waar ze zegt dat ze Hunter niet heeft kunnen vinden. Mack kijkt ondertussen naar Coulson’s auto Lola en Coulson onthult dat hij weet dat Mack probeert Fury’s toolbox te stelen. Coulson geeft Mack de kans om te vertellen voor wie hij werkt, maar Mack blijft volhouden dat hij SHIELD trouw is (wat volgens hem natuurlijk klopt). Bobbi plant ondertussen een apparaatje in de elektriciteitskast om later de SHIELD-basis plat te leggen. Ook brandt ze door Coulson’s desk heen om Fury’s toolbox te bemachtigen. May confronteert Bobbi met haar verraad en ze vechten het uit. Bobbi activeert het apparaatje en het licht gaat uit. Fitz vertelt Coulson ondertussen dat de miniatuur-Lola op zoek was naar het materiaal waarvan Fury’s toolbox gemaakt was, vibranium (het metaal dat gevonden word in Wakanda, het thuisland van superheld Black Panther, die we in Avengers: Age of Ultron en Captain America: Civil War tegen zullen komen). Mack en Bobbi verstoppen zich, terwijl er verwarring ontstaat in de SHIELD-basis.

Skye probeert de handschoenen uit die ze van Simmons heeft gekregen en ontdekt een grote deuk in de muur van de hut. Dit is een leuke easter egg die ze erin hebben verwerkt, want Coulson had het er al over dat The Hulk ook in deze hut is geweest. Het is een van de eerste verwijzingen naar The Incredible Hulk (de tweede MCU-film die niet helemaal bij de MCU past, omdat in deze film Edward Norton The Hulk speelt in plaats van Mark Ruffalo in de rest van de MCU) in Agents of SHIELD. Skye hoort iemand bij de deur, maar ziet niemand staan. Dan verschijnt ineens de Inhuman Gordon die haar vertelt hoe hij omgaat met zijn krachten en hoe hij een gids had die hem hielp om ermee om te gaan (die gids is Skye’s moeder die we eerder dit seizoen al in flashbacks zagen).

Bobbi en Mack

In een flashback zien we hoe Bobbi, Hartley en Mack Gonzales vinden in gewonde toestand. Hij heeft gevochten met iemand en raakt daarbij ernstig gewond aan zijn been. Dat verklaart dat hij met een stok loopt als we hem zien in het nu.

Skye vertelt Gordon dat ze bang is voor haar krachten, omdat ze alles om haar heen verwoesten. Gordon zegt dat haar krachten geweldig kunnen worden en biedt haar aan om naar de plek te gaan waar meer mensen zoals zij zijn. Skye twijfelt en Gordon zegt dat hij later terugkomt als ze hem nodig heeft.

Bobbi komt Simmons tegen en doet alsof ze nog aan dezelfde kant staat. Simmons geeft Bobbi wat spullen en die taseren haar. Simmons pakt een pistool en houdt haar onder schot. May en Coulson beseffen dat Mack niemand gedood heeft en dat hij en Bobbi dus niet bij Hydra horen. Fitz komt Mack tegen en Mack belooft dat hij Fitz niets zal doen.

In een flashback legt Bobbi aan Mack, Gonzales en Hartley uit dat ze nog een tweede missie van Fury heeft gehad. Ze moet het schip vernietigen, omdat er geheime materialen liggen die niet in Hydra’s handen mogen vallen. De rest besluit haar te helpen om de missie te voltooien, maar Mack twijfelt. Fury is immers dood, dus wat zijn die orders nog waard? Bobbi, Mack, Gonzales en Hartley besluiten om Fury’s orders te negeren en een eigen SHIELD op te zetten zonder geheimen.

Terug in het nu pakt Coulson Fury’s toolbox van Bobbi af en legt Simmons uit waarom de toolbox zo belangrijk is. Ondertussen dringt er gas binnen in de basis en er word een ingang gemaakt door de SHIELD-leiders Gonzales, Calderon en Weaver. Coulson word gevangen genomen en May verstopt zich, terwijl Fitz en Simmons vast zitten in  het lab. Gonzales en zijn team hebben het over Skye en hoe gevaarlijk ze is. Bobbi wil de hut vinden waar ze haar krachten aan het testen is. May weet Skye te waarschuwen dat Bobbi en Calderon eraan komen. Fitz en Simmons praten met Weaver, die uitlegt dat Calderon haar redde uit de SHIELD-Academy die overlopen werd met Hydra-agenten en dat ze daarom bij Real SHIELD hoort. Mack is gewond geraakt door de explosie en Simmons gaat kijken hoe het met hem gaat.

Gonzales denkt dat Coulson een boodschapper van aliens is door zijn Kree-DNA en vertrouwt hem daarom niet met een SHIELD-organisatie. Gonzales wil dat Coulson Fury’s toolbox openmaakt. Bobbi en Calderon hebben Skye’s hut gevonden en Bobbi laat Calderon en de andere agenten beloven dat ze alleen ICERS (pistolen die mensen bewusteloos maken in plaats van gewond of dood) gebruiken.

Gonzales zegt tegen Coulson dat hij eigenlijk gewoon Fury’s creatie is en dat hij alleen nog leeft, omdat Fury een opvolger nodig had. Gonzales wil niet dat SHIELD dingen achter houdt voor zijn eigen mensen. Coulson zegt tegen Gonzales dat hij ook contact had kunnen leggen met hem en dat Hydra SHIELD kapot heeft gemaakt en niet Fury. Gonzales geeft de toolbox aan Weaver om hem open te kunnen maken. May redt Coulson van de Real SHIELD-agenten en vertelt hem dat ze achter Skye aan zitten. May laat zich gevangen nemen door Weaver.

Bobbi en Calderon vinden Skye en Calderon probeert haar dood te schieten. Bobbi realiseert zich dat Calderon geen ICER gebruikt en waarschuwt Skye. Skye gebruikt haar krachten om de kogel om te buigen en Bobbi en Calderon uit te schakelen. Skye roept om Gordon en Gordon neemt haar mee naar de Inhuman-basis.

Coulson ontmoet Hunter in een bar en Hunter zet zijn handtekening op een servet bij wijze van trouw aan Coulson’s SHIELD. Hunter vraagt Coulson wat ze nu gaan doen.

In de aflevering van morgen zien we hoe dit afloopt en hoe Skye andere Inhumans ontmoet. Bekijk hier alvast de promo van aflevering 16 ”Afterlife” en nieuwe trailers en TV-spots van Marvel’s Daredevil en Avengers: Age of Ultron.

Daredevil-trailers:

Avengers: Age of Ultron-TV Spots:  

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.