Skye ontmoet andere Inhumans, er komt een nieuwe AOS-spinoff aan (waarschijnlijk een Inhumans-serie) en heel veel verrassingen in aflevering 16 van Agents of SHIELD MARVEL MAANDAG #9

Door Hidde Heikoop

Nadat dit weekend het hele eerste seizoen van Marvel’s Daredevil op Netflix werd gereleased (volgende week kun je mijn review en samenvatting van episode 1 t/m 6 lezen in MARVEL MAANDAG #10), kwam er ook nieuws naar buiten dat er achter de schermen gewerkt word aan een nieuwe spin-off van Agents of SHIELD. In januari kregen we de goed ontvangen mini-serie Agent Carter, maar nu krijgen we een derde ABC-serie, naast de Defenders-series op Netflix. De drie opties die waarschijnlijk de spin-off gaan zijn, lijken mij een Mockingbird/Bobbi Morse-standalone-spinoff ala Agent Carter, een Deathlok/Mike Peterson-spinoff waarin we zien wat hij allemaal aan het doen is sinds zijn verdwijning in de finale van seizoen 1 of een Inhumans-spinoff met Skye en de andere Inhumans. Wat ook een leuk idee is om de concurrentie aan te gaan met de CW-Arrowverse is een teamup-spinoff uit te brengen met Lady Sif, Deathlok, Mockingbird en Sky/Quake. Dit zou dan een soort TV-Avengers zijn en een goede toevoeging aan de rest van de Marvel-tv-series op ABC en Netflix.

De aflevering opent met het beeld van een typisch Amerikaanse auto-sale, waar we een gladde autoverkoper aan Coulson zien uitleggen dat hij een gift heeft om te zien wat voor auto bij iemand past. De autoverkoper probeert te gokken waarom Coulson een nieuwe auto nodig heeft en gokt natuurlijk helemaal verkeerd 🙂 Hunter laat het heerlijk escaleren door de auto van de verkoper te jatten en vervolgens ook nog eens te vertellen dat ze op de vlucht zijn, echt heel handig en slim van je, Lance. Coulson schiet de verkoper bewusteloos met een ICER en Hunter en Coulson rijden weg met de gestolen jeep.

Skye word wakker en ziet Gordon die haar vertelt dat alles goed komt. Ze heeft een soort Inhuman-acupunctuur in haar lichaam om haar wonden te helen die ze krijgt van haar aardbevingskrachten. Lincoln, een nieuwe Inhuman, vertelt Skye dat ze op een andere manier krachten heeft gekregen zoals ze dat normaal doen bij de Inhumans. Daar word er elk jaar een iemand uitgekozen die door de Terrigen-mist heen gaat en die persoon helpen ze vervolgens om de krachten onder controle te krijgen. Skye kreeg de krachten door een Diviner, een directere manier, waardoor ze haar krachten niet kon beheersen, want ze had immers geen hulp van een ervaren Inhuman.

Terug bij SHIELD HQ is Gonzales geen fan van mensen met superkrachten en zeker niet Skye. Bobbi verdedigt haar en zegt dat ze zichzelf probeerde te verdedigen tegen Calderon die haar probeerde dood te schieten. Gonzales denkt dat Coulson mensen met superkrachten aan het verzamelen is. Fitz en Simmons proberen Fury’s toolbox open te maken. Gonzales probeert ”aardig” tegen Fitz en Simmons te doen, maar die trappen niet in zijn leugens. Bobbi legt uit dat ze niet gedwongen worden om de toolbox open te maken en dat ze eigenlijk vrij zijn om te gaan en staan waar ze willen. Fitz bereidt zich meteen voor om te vertrekken.

Coulson en Hunter ontdekken wat er is gebeurd met Skye en de Real SHIELD-agenten Bobbi en Calderon, terwijl Skye door Lincoln word rondgeleid in de Inhumans-basis Afterlife. Lincoln laat Skye zijn elektriciteitskrachten zien en Skye vraagt of Raina en haar vader ook op de Inhumans-basis zijn en Lincoln legt uit dat ze niets te vrezen heeft, want niemand (ook Raina en Cal) zal haar pijn doen, dus we weten in ieder geval dat ze er allebei wel zijn, maar Lincoln laat Skye geloven dat ze de enige is die op Afterlife is.

Gonzales praat met May en hoort haar uit over haar standpunten over SHIELD, Coulson en Skye. May legt uit dat Coulson niks kan doen aan de krachten van Skye en herinnert Gonzales eraan dat Coulson en zijn team de Hydra-hoofden hebben uitgeschakeld. Coulson legt aan Hunter uit dat hij begrijpt dat Gonzales hem wantrouwt, want hij is ten slotte tot leven gewekt met alien-DNA en wie weet wat dat met hem gedaan heeft. Coulson vertelt dat er geen goede oplossingen zijn voor deze Real SHIELD-SHIELD-situatie en Hunter zegt dat het dan tijd is voor de slechte opties.

De volgende dag word Hunter wakker met een kater en hoort hij een vliegtuig. Coulson zegt dat hij Real SHIELD heeft uitgenodigd. Hunter is wanhopig en denkt dat Coulson gestoord is dat hij denkt dat ze met zijn tweeën een overmacht aankunnen en Coulson zegt dat hij hulptroepen klaar heeft staan op het juiste moment en dat er is er wel 1. Coulson en Hunter gebruiken oude Howling Commando’s-technologie om te doen alsof ze gewoon een potje aan het kaarten zijn, maar de kaartspelende Coulson en Hunter zijn hologrammen en de echte Coulson en Hunter schieten de SHIELD-agenten neer met ICERS. Lincoln en Skye komen Gordon weer tegen die net terug is van een missie en Skye vraagt zich af waar Raina en haar vader zitten, maar Gordon kan hun locatie niet onthullen aan haar, want de Inhumans worden blijkbaar geleid door een Elders-raad die alles moeten goedkeuren wat er gebeurd in Afterlife. Gordon vertelt Skye’s vader die nog steeds gevangen zit dat zijn dochter inmiddels ook op Afterlife is en Cal explodeert als Gordon weigert om hem zijn dochter opnieuw te laten ontmoeten.

Coulson en Hunter doen ze voor als SHIELD-agenten om de quinjet te bemachtigen, maar de andere SHIELD-agenten hebben al gauw door dat ze voor de gek gehouden worden. Er stond een tweede onzichtbare jet met nog meer SHIELD-agenten die Coulson en Hunter gevangen nemen. Simmons probeert Fitz over te halen om haar te helpen de toolbox te openen, zodat alles terug kan naar het oude. Fitz zegt dat ze nooit terug kunnen naar het oude, door wat Gonzales, Bobbi en Mack hebben gedaan. Fitz is geschokt dat Simmons de toolbox wil openen en denkt dat Simmons hem weg wil hebben. Simmons herinnert Fitz dat ze trouw gezworen hebben aan SHIELD en dat Fitz de eer dan maar hoog moet houden voor hun beiden.

De quinjet met Coulson en Hunter als gevangenen dreigt net dicht te gaan, als ze hulp uit onverwachte hoek krijgen in de persoon van Deathlok/Mike Peterson, die we voor het laatst in de finale van seizoen 1 zagen. Hij heeft wat upgrades gekregen van Coulson en heeft al die tijd Dr. Liszt gevolgd, een van Baron von Struckers hulpjes bij Hydra. Hunter en Coulson maken wat grappen over hun cyborg-backup en Deathlok herinnert ze eraan dat hij ze nog steeds kan horen. Gonzales en Bobbi hebben ondertussen ontdekt dat Hunter aan Coulson’s kant staat en dat Bobbi ervoor moet zorgen dat ze May aan hun kant krijgen.

shield-216

Skye komt erachter dat Lincoln tegen haar gelogen heeft over Raina, als hij het over een andere persoon heeft waarvan ze niet weten wat haar giften zijn. Lincoln legt uit dat Raina op haar eigen pad is en dat ze ook een kans verdiend omdat ze een van hun is, maar Skye herinnert Lincoln eraan dat er mensen gestorven zijn door Raina en dat ze niet met zo’n persoon geassocieerd wil worden. De grond begint te trillen en Skye rent naar de andere kamer waarvan Lincoln haar had beloofd dat ze die niet meer gebruikten. Ze treft Raina aan en is woedend dat ze haar in de val gelokt heeft in de Kree-tempel, dat Trip gestorven is door haar transformatie en Raina vertelt dat ze Skye helemaal niet gedwongen heeft. Skye probeert Raina dood te maken en Raina is klaar om uit haar nachtmerrie geholpen te worden en dus klaar om te sterven. Maar dan verschijnt (VERRASSING) Jaiying, Skye’s moeder in het huis.

Jaiying zegt dat Raina en Skye niet meer zijn wat ze waren toen ze in Afterlife kwamen en dat ze (Raina en Skye) niet meer verantwoordelijk worden gehouden voor hun vorige acties. Jaiying biedt gelijk haar hulp aan Skye aan door haar gids te zijn (en tegelijk haar moeder, maar Skye weet dat natuurlijk niet). Jaiying en Cal worden herenigd en zijn blij (en psychopatische ouders :)) dat ze hun dochter eindelijk gevonden hebben, maar Cal mag zijn dochter alsnog niet zien. Dus: resume. Skye’s moeder was in stukken gehakt door Whitehall, die vervolgens ”gedood” (we hebben hem nooit echt dood zien gaan, dus misschien heeft hij zijn heelkrachten die hij gejat heeft van Jaiying ook nog en pakt hij zijn rol als Hydra-leider weer op aan in de volgende afleveringen!!!) werd door Coulson. Skye’s moeder leeft dus nog en vertelt haar eigen dochter niet eens wie ze is.

Gonzales geeft May twee opties: of ze werkt mee en neemt plaats in de SHIELD-directie als een Coulson-loyalist of ze schiet Gonzales dood met het pistool dat hij haar aanbiedt. Gonzales legt uit dat ze Coulson gaan vinden en opnemen in SHIELD goedschiks of kwaadschiks en met of zonder May’s hulp. Het gaat niet om Coulson of om Gonzales of iemand anders, het gaat om SHIELD en dat is het enige wat telt en May kan dat beamen. SHIELD zal weer uit elkaar vallen als ze niet gaan samenwerken.

Deathlok legt uit dat Dr.Liszt geïnteresseerd is in mensen met krachten en dat hij met ze experimenteert. (een leuke en belangrijke aanwijzing naar de post-credits-scene van Captain America: Winter Soldier en het plot van Avengers: Age of Ultron met Scarlet Witch en Quicksilver). Coulson legt uit dat ze nog maar een optie hebben om Skye te vinden en dat is Grant Ward. Simmons legt aan Bobbi en Mack uit dat ze niet weet hoe de toolbox open moet zonder Coulson’s hulp. Fitz stapt ondertussen in een taxi en ontdekt dat Simmons een fraai stukje toneel heeft gespeeld in SHIELD HQ, want ze heeft Fury’s toolbox omgewisseld met een namaak-toolbox en wenst, samen met een heerlijk broodje ham wat ze altijd voor Fitz maakt, haar collega en beste vriend geluk met het openen van de toolbox en hopelijk het helpen van Coulson en Hunter en hun pijnlijke en hopelijk vruchtbare alliantie met Ward en Agent 33.

Ik vind deze aflevering toch echt tot nu toe de beste aflevering, omdat er zo ontzettend veel gebeurt en het echt opbouwt tot de ultieme climax met een soort gelijke crossover-aflevering als Winter Soldier, na de release van Age of Ultron (waarschijnlijk op 5 mei) en de seizoensfinale en natuurlijk de spinoff die eraan komt. Terwijl je wacht op de volgende aflevering van Agents of SHIELD met de titel Melinda, waarin we in een flashback leren wat er gebeurd is met Coulson en May in Bahrein en waarom May The Cavalry heet, bekijk alvast de promo voor aflevering 17 samen met wat teasers en tv-spots van Age of Ultron en Ant-Man:

(Vandaag komt er een hele nieuwe trailer van Ant-Man uit, maar hier alvast een kleine teaser.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.