Daredevil Episode 1 t/m 6 Review: Een toffe misdaad-serie in de MCU MARVEL MAANDAG #10

Door Hidde Heikoop

De serie begint met een openingssequentie, die net als de Game of Thrones-muziek aan het begin een beetje in je hoofd blijft hangen als je het achter elkaar kijkt.

We maken kennis met de wreedheid van een mysterieuze zakenman genaamd Wesley, die een mannetje de dochter van iemand laat volgen en vervolgens aan diegene laat zien dat hij zijn dochter volgt met camera’s en legt uit dat de man zijn schulden moet betalen, anders laat het mannetje niks van zijn dochter heel. We zien hoe Matt Murdock zijn eerste heldendaad op zijn negende verricht door iemand opzij te duwen die op het punt staat om aangereden te worden door een truck met chemicaliën, waardoor Matt de chemicaliën in zijn ogen krijgt en zijn andere zintuigen verscherpen, zoals zijn gehoor en reukzin. In het heden zien we dat Matt Murdock aan het biechten is bij een biechtvader en vraagt vergeving wat hij gaat doen en dat is zijn buurt Hell’s Kitchen (een fictieve buurt in New York) redden van de misdaad en chaos die ontstaan is na de alien-invasie van de Chitauri in The Avengers. Matt gaat zijn zintuigen ’s nachts gebruiken om zijn buurt te ontdoen van de misdaad en chaos en overdag helpt hij mensen die onrecht aangedaan is.

Daredevil Matt Murdock

Matt en zijn jeugdvriend Foggy Nelson richten zelf een advocatenkantoor op, nadat ze stage hebben gelopen bij een groot advocatenkantoor dat alleen maar zaken aanneemt voor het geld en niet om mensen te helpen. Hun eerste klant is Karen Page, die per ongeluk erachter is gekomen dat het bedrijf waar ze werkt niet is wat het lijkt. Dat is dezelfde organisatie achter de criminaliteit in Hell’s Kitchen. We zien dat er een soort criminele organisatie is ontstaan in Hell’s Kitchen, met de zakenman Wesley als afgevaardigde van de directeur van de organisatie en verder bestaat die organisatie uit twee Russische broers die drugs verkopen, een Chinese vrouw die de drugs maakt, een Japanner die illegale praktijken in de haven runt en wapens regelt en de financiële man die voor het witwassen van geld zorgt. Het hoofd van die organisatie is natuurlijk Wilson Fisk aka Kingpin, de absolute vijand van Daredevil, maar die zien we nog niet in beeld in deze aflevering.

Daredevil Hallway

De Russen kidnappen een kleine jongen aan het einde van de eerste episode en Matt Murdock/Daredevil is vastberaden om hem te vinden. In de tweede episode zien we een zwaargewonde Matt in een container, na een gevecht met de Russen. Claire Temple aka Night Nurse besluit om hem te helpen, maar is niet overtuigd van zijn daden als de man in het zwarte masker. In een flashback zien we hoe Matt’s vader thuiskomt na een bokswedstrijd met een paar pijnlijke bulten op zijn gezicht. Matt lapt hem op. Terug in het heden helpt Claire Matt met het verbinden van zijn wonden en een crimineel die zich voordoet als rechercheur probeert Claire ervan te overtuigen dat Matt een moordenaar is. Matt schakelt hem uit en bindt hem vast en slaat hem net zolang totdat hij weet waar de Russen de jongen vasthouden. Wat volgt is een episch gevecht met de Russen, waarin Matt/Daredevil het jongetje redt uit de klauwen van de criminelen. Het gevecht kun je alvast hieronder bekijken:

In episode 3 nemen Matt en Foggy een merkwaardige zaak aan waarin een man genaamd Healy iemand vermoord heeft met een bowlingbal zonder enige reden. Een journalist, Ben Urich, probeert uit te vinden wie achter alle criminaliteit zit in Hell’s Kitchen en krijgt een waarschuwing van zijn bron: stop met het onderzoeken van dit, anders word het je dood.

Matt en Foggy krijgen een bezoekje van Wesley, die hen aan de bowlingbalzaak heeft geholpen. Matt vertrouwt hem niet en komt er langzaam achter dat Wesley een jurylid in de strafzaak tegen Healy aan het blackmailen is. Matt bedreigt en martelt zijn voormalige client Healy totdat hij de naam van de man zegt die achter alles zit: Wilson Fisk. Healy realiseert zich dat hij dat niet had moeten zeggen en pleegt zelfmoord door zijn eigen hoofd door te spitsen met een hek. Ondertussen staat Wilson Fisk in een kunstgalerie op het punt om een schilderij te kopen dat hem eenzaam laat voelen. Karen krijgt ondertussen een aanbod van haar voormalige werkgever om in ruil voor geld niet meer te praten over de corruptie in het bedrijf.

Daredevil Kingpin 2

Episode 4 geeft ons een flashback over de Russen en hoe gestoord ze zijn. Ze hebben vastgezeten in een goelag en hebben van een dode man zijn ribben steekwapens gemaakt om te ontsnappen. Terug in het heden zijn de Russen boos op de man in het masker.Door de acties van Matt Murdock is de drugs-industrie in Hell’s Kitchen teruggelopen. Ze doden de crimineel die zich voordeed als rechercheur en gaan achter Claire Temple aan om Matt te vangen. Karen en Ben Urich proberen ondertussen uit te vinden wie er achter Union Allied zat, terwijl de Russen Claire’s buurman mishandelen om erachter te komen waar Claire is. Ze vinden haar, maar Claire weet Matt te waarschuwen. Matt vind haar door de taxi waarin ze ontvoert werd, te herleiden naar een locatie, waar hij bijna alle Russen uitschakelt. De laatste Rus schakelt Claire zelf met een honkbalknuppel. Wilson Fisk dineert ondertussen met Vanessa, de eigenaar van de kunstgalerie en we zien liefde ontstaan. Dat moment word ruw onderbroken door een van de Russische broers die het diner verstoort. Wilson Fisk en Wesley nemen hem mee in de auto en Wilson word zo boos dat hij het hoofd van de Rus tussen de autodeur klemt en de deur net zo lang dichtslaat totdat het hoofd ontploft. Ze laten de andere broer geloven dat de man in het masker achter de dood van de broer zit.

Daredevil Vanessa

In episode 5 is Kingpin en ook Matt klaar met de Russen. Matt verzorgt Claire, die nog steeds problemen ondervindt van haar ontvoering. Matt vertelt haar wie hij is en wat zijn krachten zijn. Vladimir, de Rus die zijn broer Anatoly nu zoekt, is woedend als hij van Fisk hoort dat de man in het masker zijn broer gedood heeft. Fisk beloofd dat ze de man in het masker zullen vinden, terwijl hij in het geheim een plan voorbereid om de Russen uit te roeien. Foggy en Matt hebben ondertussen een nieuwe client. Een oude vrouw dreigt uit haar appartement getrapt te worden door pandjesbaas Tully. Die heeft zelfs criminelen ingehuurd om mensen te bedreigen en appartementen kapot te maken, om mensen maar uit hun huis te jagen. Foggy en Karen gaan naar de advocaat van Tully en Matt gaat naar de politie om polshoogte te nemen. In het politiekantoor hoort Matt dat twee corrupte agenten een verdachte doodmaken omdat hij Wilson Fisk’s naam noemde. Matt probeert er daarna achter te komen waar Vladimir is. Vladimir is er ondertussen achtergekomen dat Fisk hem verraden heeft. Fisk is daarop voorbereid en blaast de panden van de Russen op. Matt vlucht met een gewonde Vladimir en krijgt de schuld van de ontploffingen in zijn schoenen geschoven.

Daredevil Vladimir

Episode 6 begint meteen na alles wat er gebeurde in episode 5. Matt verstopt zich samen met de gewonde Vladimir voor de politie die denkt dat Matt achter de explosies zit. Onder de politieagenten bevinden zich corrupte agenten die voor Fisk werken. De oude vrouw is gewond geraakt bij de explosies en Foggy en Karen gaan met haar mee naar een overvol ziekenhuis. Foggy heeft eerst niet door dat hij gewond is, maar bloedt hevig. Matt brandt Vladimir’s wonden dicht met een flare en Vladimir doet daarna alsof hij meewerkt en verrast Matt met een plank tegen zijn hoofd. Ze vechten en de politie gaat het gebouw binnen. Fisk praat via de radio met Matt en vertelt dat ze allebei hetzelfde willen voor Hell’s Kitchen. Matt vlucht samen met Vladimir het riool in en de politie gaat erachteraan. Vladimir krijgt een geweer te pakken, maar richt hem niet op Matt. Hij ruimt de rest van de corrupte agenten op en geeft Matt een advies: Je moet Fisk doden als je Hell’s Kitchen weer in zijn oude staat wil herstellen.

Tot zover mijn review van de eerste zes episodes van Marvel’s Daredevil. Ikvind het een hele interessante serie met enorm goede actie-scenes en drama. Hierdoor duikt Marvel weer in een ander genre, waarin ze met Thor de fantasy, Iron Man de actie en technologie-thriller en Captain America: The Winter Soldier de politieke thriller al hadden gedaan. Volgende week behandel ik de rest van de episodes van dit seizoen van Marvel’s Daredevil in MARVEL MAANDAG #11, samen de 18de aflevering van Agents of SHIELD en de week daarna deel ik mijn bioscoop-review van Avengers: Age of Ultron met jullie die ik woensdag ga bekijken in de bioscoop. Bekijk hieronder de nieuwe trailer van Fantastic Four:

Advertenties

209 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.