Melinda May is The Cavalry en Marvel gaat de competitie aan met DC/Warner Brothers: Twee nieuwe tv-shows op ABC/Netflix MARVEL MAANDAG #10

Door Hidde Heikoop

Deze week werd bekend dat Marvel met nog een nieuwe tv-serie bezig is, naast de Netflix-shows Daredevil, AKA Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist, The Defenders en de ABC-shows Agent Carter, Agents of SHIELD en de nieuwe Agents of SHIELD-spinoff. Bij de bekendmaking werd gezegd dat de show een nieuwe interpretatie is van een superheld die waarschijnlijk al een keer op televisie of in een film is verschenen. Fans dachten gelijk aan Blade (half mens, half vampier en verscheen eerder in een filmtrilogie in het vorige decennium) en The Punisher (verscheen eerder in films in 1989, 2004 en 2008). Ook kan de nieuwe tv-serie gebaseerd zijn op het script van The Runaways, een tienersuperheldenteam. Het script is er al sinds 2008 en werd in de kast gezet toen Iron Man zo’n succes werd. Het is nog allemaal speculeren, maar hopelijk leren we binnenkort meer over de nieuwe tv-series van Marvel en hoe ze verbonden zijn met de Marvel Cinematic Universe. Lees later vandaag meer over de easter-eggs, hoogtepunten en mijn persoonlijke review van de eerste 6 afleveringen van Marvel’s Daredevil, maar eerst leren we in de nieuwe aflevering van Agents of SHIELD wat er gebeurd is in Bahrein met May en Coulson.

In de nieuwe aflevering van Agents of SHIELD, met de titel Melinda, kwamen we eindelijk te weten waar de bijnaam The Cavalry vandaan komt. Het blijkt dat de flashback van May en Skye en haar moeder betrokken zijn bij de gebeurtenissen in Bahrein. De flashback begint 7 jaar geleden, voor de gebeurtenissen in Iron Man. We zien May en haar man praten over de toekomst en of ze gaan beginnen aan kinderen. Coulson gooit echter roet in het eten, omdat hij May nodig heeft om iemand met superkrachten te helpen. Eva Belyakov wil echter niet geholpen worden en kidnapt een paar SHIELD-agenten en een klein meisje. May wil ze helpen, maar Coulson wil wachten op orders. Bahreinse soldaten komen polshoogte nemen en Coulson leidt ze af, terwijl May haar collega’s gaat helpen. Ze komt Eva tegen en de SHIELD-agenten die onder een soort hypnose zitten.

Agents of Shield E17 Melinda

Terug in het heden komen May en Simmons erachter dat Coulson al die tijd gelogen heeft over waar hij geweest is. Als hij zei dat hij naar Londen ging, was hij in Stockholm en als hij in Parijs was, bevond hij zich in Chicago om een paar voorbeelden te noemen. Ook heeft hij allerlei schaduw-bedrijfjes opgezet om technologie te ontwikkelen. May begint te twijfelen aan Coulson als leider van SHIELD en ze vraagt aan Simmons of ze de toolbox wil openen (ze weet natuurlijk niet dat Fitz inmiddels onderweg is met de echte toolbox naar Coulson en Hunter).

Skye traint ondertussen met Jaiying. Ze leert haar krachten te beheersen door een soort xylofoon te maken van een paar glazen water en ze kan een gecontroleerde lawine maken. Jaiying wacht niet langer met vertellen dat ze Skye’s moeder is. Skye vertelt Jaiying alles over wat ze gemist heeft en Skye word herenigd met haar vader en haar. Jaiying heeft van tevoren gezegd dat Cal zal verdwijnen na dit diner, zodat Skye hem niet meer hoeft te zien. Cal onthult dat Skye eigenlijk een jaar ouder is dan ze altijd dacht en Lincoln komt erachter dat Raina helderziend is, want ze wist al van tevoren dat Skye herenigd zou worden met haar moeder en haar vader. Een leuke verwijzing naar de gebeurtenissen in het einde van seizoen 1 waarin Garret de Clairvoyant was en helderziend was door middel van zijn hoge rang in SHIELD.

Jaiying legt aan Skye uit dat niemand mag weten dat ze moeder en dochter zijn, omdat de gemeenschap sowieso al niet blij is door de wijze waarop Skye haar krachten heeft gekregen. Ook zijn moeder en dochter-relaties niet geliefd door een vrouw genaamd Eva (zo lopen de flashback en Skye’s verhaallijn naadloos in elkaar over).

Eva (de Inhuman uit de flashback) heeft namelijk Terrigen-kristallen gestolen, omdat haar dochter (het kleine meisje wat ”gekidnapt” werd in de flashback) geen krachten mocht krijgen van de Inhuman-gemeenschap. Er was iets mis met de dochter van Eva en dat blijkt dus een soort trauma te zijn, waardoor ze heel veel pijn ervaart. Door de krachten die ze heeft gekregen met de gestolen kristallen, is ze een soort monster geworden.

2015-04-15 05.25.06

In de flashback komt May er dus achter dat het meisje achter de hypnose van de SHIELD-agenten zit. May heeft maar één optie en dat is het meisje uitschakelen. Door deze moeilijke beslissing is haar huwelijk kapot gegaan en werd ze verplaatst naar de administratie-afdeling van SHIELD, waar ze al die tijd heeft gezeten, totdat Coulson haar nodig had voor zijn team in aflevering 1 van het eerste seizoen van Agents of SHIELD. Terug in het heden zit Fitz in de problemen, want hij word gevolgd door Real SHIELD-agenten. Door de toolbox te openen weet hij contact te maken met Coulson en Hunter en laat ze weten dat hij hulp nodig heeft. Daarmee eindigt de 17de aflevering van dit seizoen.

Morgen komt de 18de aflevering met de titel The Frenemy of My Enemy. Coulson en Hunter helpen Fitz en moeten gedwongen een alliantie vormen met Ward om Skye te vinden, terwijl Skye en Lincoln betrokken worden bij het conflict tussen Real SHIELD en Coulson’s SHIELD. De promo voor deze aflevering kun je hieronder alvast bekijken, samen met mijn nieuwe favoriete trailer aller tijden, Ant-Man Trailer 2:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.