Coulson en Ward tegen Hydra, Skye en de Inhumans MARVEL MAANDAG #11

on

Door Hidde Heikoop

Vorige week ontstonden er geruchten dat de Agents of SHIELD Spinoff zou gaan over Bobbi Morse aka Mockingbird en Lance Hunter. We zullen in de loop van dit seizoen en dan vooral na de finale uitvinden of een spinoff-show met deze twee karakters mogelijk is, aangezien ze aan twee verschillende kanten staan op dit moment. Het zou natuurlijk kunnen dat het grote flashbacks bevat uit hun tijd dat ze nog samen waren als koppel en als collega’s in SHIELD voordat het viel door Hydra’s toedoen.

agents-shield-bobbi-hunter

De episode begint met Coulson en Hunter die Fitz ophalen in San Francisco, samen met Deathlok die het vliegtuig bestuurd. Coulson legt Fitz uit dat er maar een ding opzit en dat is met Ward (en Agent 33) samenwerken om uit te vinden wat Hydra van plan is met mensen met superkrachten. (hint: het plan is niet voor goede doeleinden :)) Ze gaan proberen met Ward’s hulp (via de gehersenspoelde Bakshi) bij Dr. List te komen en uit te vinden wat hij en Strucker en de rest van Hydra van plan is. Ook gaan ze Skye proberen te vinden door middel van Gordon.

Terug in de Inhumans-basis Afterlife laat Jaiying Cal geloven dat hij mag blijven en dat ze gezellig bij elkaar blijven. Eigenlijk wil ze hem weg sturen, maar dit weet hij nog niet. Skye en Lincoln spelen een potje schaak en Skye is verrast over Cal, die eigenlijk heel normaal deed bij het diner met haar moeder. Ze weet dat Jaiying hem weg wil sturen en ze weet dat de boosheid en de moordlust van haar vader nog steeds aanwezig is. Toch verdient hij het om te worden behandeld te worden als een mens en Skye weet dat zij altijd op zoek was naar haar vader en moeder en dat Cal het ook moeilijk heeft gehad bij het zoeken naar Jaiying en Skye zelf. Jaiying en Gordon praten over wat voor krachten Raina heeft en hoe ze hen van pas zou kunnen komen in de toekomst.

In SHIELD HQ trainen Bobbi en Mack met elkaar en Mack word in de pan gehakt. Bobbi lijkt spijt te hebben over de heksenjacht die ze moeten doen om Fitz en Coulson te vinden. Ze vind niet dat Coulson een slecht iemand is en Mack wil gewoon dat de waarheid naar buiten komt. Bobbi, Mack en May denken dat de toolbox nog op SHIELD HQ is, maar wat ze natuurlijk niet weten is dat de toolbox inmiddels weer in Coulson’s handen is dankzij Fitz. Simmons kan dat niet voor zich houden en vertelt het aan May. May vertelt het aan Bobbi en Mack, maar zegt er niet bij dat het Simmons was die het bedacht had. Ze geeft de schuld aan Fitz en Simmons is bang dat May steeds meer af gaat staan van Coulson.

Plaatje E18

Coulson, Fitz, Hunter en Deathlok vinden Ward en Agent 33 en geven Ward twee opties. Optie 1 is meewerken om te kijken wat Hydra van plan is en om Skye te vinden. Optie 2 Doodgaan. Hij kan zichzelf schoonwassen van wat hij SHIELD heeft aangedaan, door na optie 1 door het TAHITI-project te gaan (herinneringen wissen) en een totaal nieuw persoon te worden en dit keer mag hij zelf beslissen wat hij doet met zijn leven.

Op SHIELD HQ heeft May aan Bobbi vertelt dat Simmons gelogen heeft over de toolbox. Simmons heeft nog maar 1 optie over en dat is de tech van Deathlok hacken en kijken waar Coulson en zijn team zich nu bevinden.

Ondertussen vertrouwt Ward het niet dat May niet bij Fitz, Coulson, Hunter en Deathlok is. Hij is zeker weten niet van plan om ‘gewiped’ te worden en een heel nieuw persoon te zijn, dat belooft hij aan Agent 33. Ze halen de gehersenspoelde Bakshi uit de kofferbak en het voormalige Hydra-hoofd is blij dat hij van dienst kan zijn.

Skye praat ondertussen met Cal over hoe hij en Jaiying elkaar ontmoet hebben. Cal was blijkbaar in China voor een sollicitatie voor Artsen Zonder Grenzen, maar werd smoorverliefd op Jaiying en is daardoor nooit meer teruggekeerd naar Milwaukee in Wisconsin, waar hij werkte. Skye gaat Cal er van proberen te overtuigen dat hij zijn dochter en (ex)vrouw niet kwijt is als hij weggaat uit Afterlife en terug gaat naar huis in Milwaukee.

Fitz vliegt ondertussen Ward aan en legt Coulson uit dat Bakshi gehersenspoeld is naar de manieren van Ward en dat hij dus ook elke minuut een verrader kan worden en hen in gevaar kan brengen met de ontmoeting met Dr. List. Coulson stuurt echter Deathlok mee met Bakshi naar die ontmoeting zodat ze via de camera in Deathlok’s oog precies kunnen zien waar Bakshi en Dr. List het over hebben.

Simmons probeert diezelfde camera te hacken en vertrouwt May ook niet meer, omdat ze Fitz als schuldige heeft aangewezen van het stelen van de toolbox. Bakshi houdt zich niet aan het plan van Coulson en levert Deathlok uit aan Dr. List om Hydra een supersoldaat te geven en hem opnieuw te hersenspoelen. Ward en Agent 33 keren zich tegen Coulson, Fitz en Hunter. Agent 33 houdt een mes op Fitz zijn keel, terwijl Deathlok’s wapensystemen op de Hydra-leden gericht zijn. Coulson, Hunter, Ward en Agent 33 leggen hun wapens neer en Fitz zorgt ervoor dat Deathlok de Hydra-leden niet uitschakeld.

Skye en Cal praten bij in Milwaukee en het lijkt bijna op een normale vader-dochter-relatie, maar Skye contact May en vraagt of SHIELD en Coulson (Skye weet niet dat er inmiddels 2 SHIELD-facties zijn en dat Coulson juist naar haar op zoek is) Cal kunnen helpen met zijn agressie-problemen. Jaiying heeft ondertussen spijt dat ze Skye mee heeft laten gaan met Cal en Gordon vertelt haar dat Ethan, een andere Inhuman, verdwenen is.

shield-recap_612x380

Coulson en de rest komen erachter dat Bakshi en Dr. List een tussenlanding gaan maken op weg naar Baron von Strucker. Ze hebben iemand met krachten gevonden die ze gevangen willen nemen. Skye en Cal arriveren in Cal’s oude kantoor en Cal laat zijn doktersspullen zien waarmee hij Jaiying heeft opgelapt nadat ze voor dood achter was gelaten door Whitehall. Skye spreekt ook voor het eerst haar echte naam uit: Daisy Johnson. Skye onthult aan Cal dat Jaiying wil dat hij weggaat uit Afterlife, omdat hij teveel moeilijkheden veroorzaakt en dat leidt haar af van haar leiderstaak. Lincoln houdt ondertussen een oogje in het zeil vlakbij het kantoor van Cal. Cal is niet content met de manier waarop hij behandeld word door Jaiying, Skye en Lincoln en duwt Lincoln hard tegen de muur aan, omdat hij Skye Skye noemt en niet Daisy. Ondertussen arriveren Bakshi en Deathlok met Hydra om wat mensen met krachten op te halen, oftewel Skye, Lincoln en Gordon als hij opduikt.

Ook Ward, Agent 33, Coulson, Hunter en Fitz arriveren in Milwaukee. Ze zien Skye via Deathlok’s camera en Coulson, Ward, Hunter en Agent 33 gaan haar proberen te redden uit de klauwen van Hydra, terwijl aan de andere kant van het gebouw Cal en Lincoln de Hydra-soldaten tegenhouden. Lincoln komt Deathlok tegen en als Deathlok zegt dat hij aan Skye’s kant staat gelooft hij de supersoldaat niet en spreekt de woorden uit: Als jij aan Skye’s kant staat, ben ik de Hulk :). Terwijl Coulson, Ward, Agent 33 en Hunter op Hydra-soldaten schieten, hackt Simmons de camera van Deathlok en komt erachter dat Coulson en Ward samenwerken. Hunter krijgt een kogel in zijn schouder en Coulson en Ward gaan proberen Skye te vinden. Deathlok en Lincoln worden gevangengenomen door Bakshi, terwijl Ward en Coulson Skye uiteindelijk vinden door wat Hydra-soldaten uit te schakelen, maar Skye word meegenomen door Gordon en Cal kan zich net op tijd vastgrijpen en ze verdwijnen net voor de ogen van Coulson en Ward. Hunter en Agent 33 hebben zich door een meute Hydra-agenten geworsteld en Hunter is ernstig gewond. Bobbi en Mack arriveren veel tijd en komen erachter dat iedereen inmiddels weg is, behalve Coulson die zich overgeeft en Gonzales wil spreken.

In de volgende aflevering met de titel ‘The Dirty Half Dozen’ is het oude SHIELD-team zoals we het zagen in seizoen 1 weer grotendeels bij elkaar en komen we erachter hoe Agents of SHIELD dit jaar verbonden is met Avengers: Age of Ultron. Bekijk hieronder vast de promo voor de 19de aflevering van dit seizoen:

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.