Avengers: Age of Ultron Bioscoop Review *****, Nieuws over Spiderman en Iron Fist MARVEL MAANDAG #12

on

Door Hidde Heikoop

Op 22 april, inmiddels alweer bijna twee weken geleden, konden wij in Nederland als een van de eerste landen de nieuwe Avengers-film zien. En wat is hij verschrikkelijk goed, een echte blockbuster die je op het puntje van je stoel laat zitten of je nou een echte Marvel-filmnerd bent of iemand die gewoon een goede film wil zien.

Je word gelijk getrakteerd op een vette actie-scene met het hele Avengers-team die Loki’s staf hebben gevonden op een Hydra-basis in het fictieve Oostblokland Sokovia. Hulk, Black Widow, Hawkeye, Thor en Captain America vechten in de sneeuw met de Hydra-agenten, terwijl Iron Man Loki’s staf gaat bemachtigen. De krachtige tweeling Maximoff (voortreffelijk gespeeld door Elizabeth Olsen -zusje van de Olsen-tweeling en tegenspeler van Taylor-Johnson in Godzilla- en Aaron Taylor-Johnson -bekend van de hoofdrol in Kick-Ass- als Scarlet Witch en Quicksilver) word vrijgelaten door Strucker en List komt om.

We zien een nieuw speeltje van Iron Man, de Iron Legion. Ze zijn een soort hulpagenten die burgers beschermen zodat er zo min mogelijk mensen onnodig de dood vinden als de Avengers aan het vechten zijn. Wanda Maximoff laat Tony Stark een visioen zien waarin al zijn Avenger-collega’s dood aan zijn voeten liggen (een hint naar Civil War en Infinity War natuurlijk). Iron Man pakt Loki’s staf en de Avengers weten de Hydra-basis te vernietigen en nemen Loki’s staf mee naar Avengers Tower (De Stark-toren uit de eerste Avengers-film). Wanda en haar broer Pietro Maximoff ontsnappen en Strucker word gevangengenomen. Hawkeye is gewond geraakt, maar word snel opgelapt door de Zuid-Koreaanse dokter Helen Cho. Tony Stark en Bruce Banner bestuderen Loki’s staf en denken dat ze hem goed kunnen gebruiken voor hun Ultron-programma dat de wereld moet beschermen zodat de Avengers niet meer nodig zijn.

2015-05-03 17.45.44

De Avengers vieren een groot overwinningsfeest, samen met Maria Hill, Sam Wilson aka Falcon, James Rhodey Rhodes aka War Machine en oorlogsveteranen met een leuke cameo van Stan Lee, die samen met Thor een 1000 jaar oude fles alcohol nuttigt en het feest verlaat met de kreet Excelsior. Steve Rogers en Sam Wilson praten over Bucky die ze nog steeds aan het zoeken zijn en Sam vertelt dat hij nog geen stap verder gekomen is in zijn missie. Natasha en Bruce Banner flirten met elkaar en er bloeit wat moois op. De Avengers, Maria Hill en Rhodey blijven achter en vieren nog even hun eigen feestje, door allemaal te proberen om Thor’s hamer op te tillen. Het lukt alleen Captain America om hem een beetje te verschuiven (in de comics heeft Captain America Thor’s hamer regelmatig gebruikt in een gevecht, dus wie weet zien we dat nog een keer in de films). Het feest word verstoord door Ultron (met de stem van James Spader, bekend van The Blacklist), die aan Tony’s programma JARVIS is ontsnapt en is helemaal vijandig geworden in plaats van een vredesprogramma voor de wereld. Hij ziet de Avengers en mensen als de fout in het systeem van onvrede. Hij valt de Avengers aan, maar laat Dr. Helen Cho leven (hij heeft haar later nog nodig voor iets). De andere Avengers zijn op z’n zachtst gezegd niet blij met Tony en Bruce die op hun eigen houtje Ultron hebben bedacht en zo een monster hebben geschapen. Ze zijn Ultron kwijt, want die is met Loki’s Staf ontkomen

Ultron verbetert zijn lichaam in de Hydra-basis in Sokovia, bouwt met Hydra’s voorraden een drone-leger op en rekruteert Wanda (Scarlet Witch) en Pietro Maximoff (Quicksilver), de tweeling waar op geëxperimenteerd is door Baron Strucker en Hydra. Ze onthullen dat ze Ultron willen helpen, omdat hun ouders zijn omgekomen tijdens een bombardement met Stark-bommen. Ultron weet Baron von Strucker te vermoorden in de gevangenis en stuurt de foto door met in bloed geschreven Peace erbij.

Ultron, Quicksilver en Scarlet Witch gaan naar Afrika om Ulysses Klaw (Andy Serkis, bekend van motion-capture rollen als Gollum in de Lord of the Rings-franchise en Caesar in de Planet of the Apes-franchise) te ontmoeten die een voorraad vibranium (het materiaal waarvan Captain America’s schild is gemaakt en zeldzaam metaal uit Wakanda, het koninkrijk van superheld en Afrikaanse koning Black Panther) te koop heeft. In kalme woede hakt Ultron Klaw’s hand af (een mooie verwijzing naar de Ulysses Klaw die we als vijand van Black Panther gaan zien in de solo-film in 2018, want Klaw heeft namelijk 1 normale hand en een hand met een vibranium-klauw). De Avengers komen ook aan en vechten met de tweeling en Ultron. Scarlet Witch laat Thor, Captain America en Black Widow een visoen of flashback zien uit hun verleden. Thor ziet dat Asgard bedreigd word en Heimdall (Idris Elba) die geen pupillen meer in zijn ogen heeft, Captain America keert terug naar de jaren 40 en danst met Agent Carter (Hayley Atwell) en Black Widow keert terug naar haar jaren als Sovjet-assassin, waarin we erachter komen dat meisjes zoals Natasha als afstudeerceremonie gesterilliseerd werden! Hawkeye word niet betovert door Wanda, maar de Hulk wel en die word helemaal gek en richt een grote ravage aan in de stad verderop. Tony Stark moet het Veronica-programma aka de Hulkbuster gebruiken om hem te kalmeren. Een epische gevechtsscene met veel actie en humor volgt. Nadat Hulk/Bruce Banner gekalmeerd is, trekken de Avengers zich terug in Hawkeye/Clint Barton’s huis. We komen erachter dat Barton al die tijd een vrouw en twee kinderen had, die hij heeft kunnen verbergen met hulp van Nick Fury, die de Avengers moed inpraat.

2015-05-03 10.56.55

Thor zoekt ondertussen Dr. Erik Selvig op om erachter te komen wat zijn visioen betekende en Ultron dwingt Dr. Helen Cho om met behulp van de scepter en het vibranium het perfecte lichaam voor hem te creëren. Scarlet Witch komt achter het plan van Ultron om de hele mensheid uit te roeien en ze verlaat samen met haar broer Quicksilver de kant van Ultron. Captain America, Black Widow en Hawkeye vinden Ultron en bemachtigen het lichaam dat hij aan het creëren was. Ultron weet te ontkomen met een gewonde Black Widow.

Stark onthult dat J.A.R.V.I.S. nog bestaat, en uploadt hem naar het synthetische lichaam om zo een nieuwe bondgenoot voor de Avengers te maken: Vision. Thor vertelt het team ondertussen dat hij ontdekt heeft dat de scepter van Loki een van de zes Infinity Stones bevat; de machtigste objecten in het universum. Nu bijgestaan door Vision, Pietro en Wanda reizen de Avengers opnieuw naar Sokovia, waar Ultron van plan is met een machine een groot deel van de stad in de lucht te tillen en vervolgens op aarde neer te laten storten om zo globale uitroeiing teweeg te brengen. Banner redt Black Widow. Daarna bevecht het team Ultron en zijn leger van robots. Maria Hill, James Rhodes en verscheidene oud-S.H.I.E.L.D.-agenten komen het team bijstaan. Pietro komt om het leven wanneer hij een kogel bestemd voor Barton opvangt. Stark en Thor vernietigen de machine, waarna Vision Ultron definitief uitschakelt.

2015-05-03 10.53.59

Na het gevecht vertrekt De Hulk met een quinjet, die later neergestort terug wordt gevonden (een hint naar een potentiële Planet Hulk-storyline in een toekomstige film, waarschijnlijk in Infinity War). Thor, die tijdens de film herhaaldelijk visioenen krijgt van een apocalyptische toekomst, keert terug naar Asgard en zal te zien zijn in de derde Thor-film met de titel Ragnarok. Stark en Barton stappen eveneens uit het team, terwijl Scarlet Witch, War Machine, Vision en Falcon zich melden als nieuwe rekruten. Die vormen nu samen met Black Widow en Captain America de New Avengers. In een bonusscène tijdens de aftiteling is te zien hoe Thanos op zoek gaat naar de Infinity Stones en een Infinity Gauntlet vind. Kevin Feige, de grote man achter de MCU, heeft al onthult dat er twee Infinity Gauntlets zijn en dat Thanos een andere heeft gevonden dan degene die we in de kluis van Odin in Asgard zagen. Al met al vond ik het een ontzettend goede opvolger van de Avengers-film, die het zo goed deed in 2012 en een goede film in het algemeen.

2015-05-02 20.09.55b29059b91f605122_ryanphillipe_xxxlarge_2

Ook werd vorige week bekend dat Marvel en Sony naar twee acteurs aan het kijken zijn voor de rol van de nieuwe Spiderman: Asa Butterfield (Boy In The Striped Pyjama’s, Hugo en Ender’s Game) en Tom Holland (The Impossible, In The Heart Of The Sea, Billy Elliot in de Engelse versie van de gelijknamige musical). Ook praat Marvel met Ryan Philippe en waarschijnlijk word hij Iron Fist in de Defenders-Netflix-serie en de solo-serie Iron Fist.

 

 

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.