Het originele SHIELD-team weer bij elkaar en Coulson helpt Avengers MARVEL MAANDAG #12

on

Door Hidde Heikoop

De aflevering begint met Coulson die op de Real SHIELD-basis is en ontmoet eindelijk zijn ”aarts”-vijand Gonzales. Ze willen eigenlijk allebei hetzelfde en dat is Hydra uitschakelen. In ruil voor hulp met het bevrijden van Deathlok en Lincoln en het uitschakelen van een Hydra-basis op Antarctica, zal Coulson de toolbox voor Gonzales openen. Gonzales zegt dat er eerst over gestemd moet worden. Agent Oliver stemt voor en Agent Weaver stemt tegen, want het is te gevaarlijk volgens haar. Bobbi en Gonzales stemmen voor en May heeft de beslissende stem, maar wil eerst eens praten met Coulson. May is furieus, omdat Coulson Ward terug heeft gehaald en dat hij op allerlei trips is geweest voor het Theta-protocol en het haar niet verteld heeft. Coulson belooft haar excuses die hij later zal maken. May besluit om voor te stemmen en het originele team is bij elkaar: May, Coulson, Ward, Fitz, Simmons en Sky, die naar de Bus word gebracht door Gordon.

Bakshi en List plannen wat experimenten op Lincoln en Deathlok op de Hydra-basis in Antarctica, maar de vorige experimenten zijn bijna allemaal mislukt, behalve de experimenten op een bepaalde tweeling (Scarlet Witch en Quicksilver).

Simmons heeft het plan opgevat om Ward uit te schakelen als hij zich weer tegen het team keert. Ze wil een splinterbom naar hem gooien als de situatie niet in haar voordeel uitpakt. Deze kant van Simmons zijn we nog niet echt tegengekomen. De Bus vliegt ondertussen naar de Hydra-basis, maar word al snel ontdekt en uit de lucht geschoten. Met een paar handige manoeuvres van May weten ze het te overleven. Ze ontmoeten de nog steeds gehersenspoelde Bakshi en ze splitsen op in twee teams: Coulson, May en Fitz die de wapensystemen van de basis uitschakelen zodat Real SHIELD de basis kapot kan bombarderen en Ward, Bakshi, Simmons en Sky gaan Lincoln en Deathlok redden.

agents-of-shield-avengers-ultron-crossover

Sky gebruikt haar nieuwe Inhuman-krachten om wat Hydra-agenten uit te schakelen en in een scene die Daredevil-achtig aanvoelt (een vechtscene in één take waarin de held/heldin alle slechterikken uitschakelt), schakelt Sky op epische wijze een heleboel Hydra-agenten uit. Simmons ziet haar kans om Ward te doden, maar Bakshi onderschept de bom en valt in stukjes uit elkaar. Ward richt zijn pistool op Simmons, maar besluit niet te schieten en is ”teleurgesteld” in haar. (Wie zou niet de kans grijpen om iemand te doden die je vertrouwde en vervolgens jou en je beste vriend bijna vermoord heeft.)

Coulson verzamelt wat data van Hydra, terwijl Fitz de wapensystemen uitschakelt. Skye, Simmons en Ward bevrijden Deathlok en Lincoln en List weet te ontkomen. Het SHIELD-team (zonder Ward, want die gaat weer op zijn eigen houtje verder op een of andere eigen missie) en Deathlok en Lincoln weten net op tijd te ontkomen, voordat Real SHIELD de Hydra-basis bombardeert.

Op Afterlife is Cal boos dat Jaiying hem probeerde weg te sturen en laat in zijn enthousiasme aan de hele gemeenschap weten dat Skye Jaiying’s dochter is. Cal belooft dat hij niet maar zal ontploffen, maar laat wel weten dat Raina niet te vertrouwen is. Raina krijgt visioenen over Skye en haar collega’s op de Hydra-basis en beelden van een staf aka Loki’s staf in Age of Ultron. Ze ziet metalen mannen die dingen verwoesten, oftewel ze ziet ongeveer alles wat er in Age of Ultron gebeurd.

agents-of-shield_612x380

Coulson laat aan Gonzales weten dat Fury nog leeft en dat Gonzales nog wel tot de orde geroepen zal worden door de ex-SHIELD Directeur. Coulson video-belt met Maria Hill en vertelt dat hij goede informatie heeft voor haar en VERRASSING: het gaat over Loki’s Staf. Het is de missie om de Avengers erbij te halen, volgens Coulson. Ward laat Coulson beloven om Kara/Agent 33 te helpen in haar zoektocht naar haar echte zelf.

Deze aflevering kunnen we dus precies voor de gebeurtenissen in Avengers: Age of Ultron plaatsen. Coulson geeft de informatie over Loki’s Staf en waar hij zich bevind en de Avengers gaan in de openingsscene meteen de Hydra-basis binnenvallen in het fictieve Oostblok-land Sokovia. Meer over Avengers: Age of Ultron in mijn bioscoop-review later vandaag in MARVEL MAANDAG #12.

In de volgende aflevering met de titel ”Scars” breekt er een conflict uit tussen de Inhumans op Afterlife en Real SHIELD in de persoon van Gonzales, die mensen met krachten niet vertrouwt. Zie hier alvast de promo:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.