Derde Captain America-film Civil War belooft een spektakel te worden, nog veel meer Marvel de komende vier jaar MARVEL MAANDAG #13

Door Hidde Heikoop

2015-05-10 10.27.18

Na de wereldwijde release en nieuws over Agents of SHIELD en Agent Carter, kwam er meer nieuws over de derde Captain America-film met de titel Civil War. Captain America: Civil War is de start van Fase 3 van de Marvel Cinematic Universe. Hieronder vind je eerst een lijstje met de films en tv-series die bij die Fase 3 gaan horen en daarna vertel ik je wie er gaan verschijnen in Civil War en hoe het de rest van de MCU gaat beïnvloeden:

– Captain America: Civil War = mei 2016

– Doctor Strange = november 2016

– Netflix: Daredevil Seizoen 2, waarschijnlijk AKA Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist en de Defenders-miniserie = ergens in 2016

– Guardians of the Galaxy 2: mei 2017

– De Spiderman-reboot samen met Sony: juli 2017 (De nieuwe Spiderman zien we waarschijnlijk in Captain America: Civil War)

– Thor: Ragnarok: november 2017

– Avengers: Infinity War Part I: mei 2018 (Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist verschijnen waarschijnlijk ook in de derde/vierde Avengers-film)

– Black Panther: juli 2018 (Geteased in Avengers: Age of Ultron, Andy Serkis’ Ulysses Klaw verschijnt waarschijnlijk ook in deze film. Black Panther zelf, T’Challa, zien we voor het eerst in Captain America: Civil War)

– Captain Marvel: november 2018

– Avengers: Infinity War Part II: mei 2019

– Inhumans: juli 2019 (We zien al veel Inhumans verschijnen in Agents of SHIELD en dat zal blijven gebeuren)

– Ook zullen er nieuwe seizoenen van Agents of SHIELD, Agent Carter en de Netflix-series verschijnen en misschien ook wel hele andere tv-series, One-shots en in 2019 is er nog een novemberplaats over, dus wie weet komt er nog een nieuwe film bij.

——————————————————————————————————————————————–

Civil War is een van de bekendste comicbook-storylines en word nu dus verfilmd in de derde Captain America-film. Een conflict tussen Tony Stark/Iron Man en Steve Rogers/Captain America werd al geteased in Avengers: Age of Ultron, maar ontbrandt helemaal in 2016:

“After another international incident involving the Avengers results in collateral damage, political pressure mounts to install a system of accountability and a governing body to determine when to enlist the services of the team. The new status quo fractures the Avengers while they try to protect the world from a new and nefarious villain.”

Naast Iron Man, Captain America en Black Widow maken ook Ant-Man en Black Panther hun opwachting in de derde Captain America-film. Ant-Man (Paul Rudd) is in juli voor het eerst te zien is in een eigen film en Black Panther (Chadwick Boseman) maakt voor het eerst zijn opwachting in de MCU in Civil War, voordat hij zijn eigen film krijgt. De ”gepensioneerde” Avenger Hawkeye (Jeremy Renner) en de rest van de New Avengers o.l.v. Captain America: Falcon (Anthony Mackie), War Machine (Don Cheadle), Vision (Paul Bettany) en Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) zijn te zien in de derde film uit de reeks, die in mei 2016 te zien is.

2015-05-10 10.21.08 2015-05-10 10.21.19 2015-05-10 10.21.54

Ook keren Sebastian Stan als Bucky Barnes/Winter Soldier, Emily VanCamp als Sharon Carter/Agent 13 en Frank Grillo als Brock Rumlow/Crossbones terug in hun rollen van Captain America: Winter Soldier. Verrassend is de keuze om General Thaddeus ”Thunderbolt” Ross uit Marvel’s The Incredible Hulk te laten terugkeren in de Marvel Cinematic Universe. The Incredible Hulk werd niet echt meer gebruikt als MCU-film, omdat Mark Ruffalo nu de Hulk speelt en er nog geen enkel karakter terug was gekeerd in de rest van de Marvel Cinematic Universe-films.

Ook zien we nog twee nieuwe acteurs in de threesequel van Captain America. Martin Freeman, bekend van Sherlock en The Hobbit-trilogie, speelt een nog onaangekondigde rol (waarschijnlijk iemand van de overheid die voor registratie van superhelden en mensen met superkrachten is) en de Spaans-Duitse acteur Daniel Brühl, bekend van Inglorious Basterds en Rush, speelt waarschijnlijk de Hydra-baron Baron Zemo.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.