Inhumans en SHIELD-oorlog, Agents of SHIELD en Agent Carter krijgen nieuw seizoen en AOS-spinoff is van de baan MARVEL MAANDAG #13

on

Door Hidde Heikoop

Vorige week was er veel nieuws over verschillende tv-series die wel of niet een nieuw seizoen kregen. Agents of SHIELD en Agent Carter krijgen allebei een nieuw seizoen in 2016, waarin Agent Carter waarschijnlijk Agents of SHIELD vervangt in de winter-hiatus (januari-maart) net zoals vorig jaar. De spinoff die ontwikkeld zou worden rondom Mockingbird en Lance Hunter gaat niet door. Ook werd vorige week bekend dat Rosario Dawson (Claire Temple/Night Nurse uit Marvel’s Daredevil op Netflix) ook in het tweede seizoen van Daredevil te zien zal zijn en in de andere Defenders-series (Iron Fist, AKA Jessica Jones en Luke Cage).

Seizoen 2 van Agents of SHIELD zal dit jaar eindigen met een tweedelige seizoensfinale van 90 minuten morgenavond, maar laten we eerst eens gaan kijken wat er gebeurd is in episode 20 Scars, die zich direct na de gebeurtenissen van Avengers: Age of Ultron afspeelt.

In deze aflevering word onthuld dat het Theta-protocol van Coulson waar Gonzales en de rest van Real SHIELD zo achterdochtig over waren al die tijd bedoeld was om de helicarrier uit de eerste Avengers-film uit Hydra’s handen te houden. Die helicarrier werd in Age of Ultron gebruikt om de Sokoviaanse burgers te redden van de destructieve Ultron. Wederom een mooie verbinding met de films en Nick Fury, die dus nog steeds samenwerkt met Coulson. Gonzales en zijn team zijn niet blij om te horen dat Fury nog steeds leeft, want ze weten nu dat hun eigen organisatie dus niet echt zin heeft gehad, want Fury is nog altijd aanwezig. Coulson besluit om toe te geven dat geheimen voor elkaar hebben niet echt zin meer heeft en doet het voorstel om hem weer Director te maken, met Real SHIELD en May als adviesorgaan die kunnen stemmen over beslissingen.

In Afterlife krijgt Raina een visioen over een steen van Kree-oorsprong die zich op Gonzales’ schip bevind. Gordon en Raina gaan kijken wat het voor ding is, maar worden al snel ontdekt door Hunter, Bobbi en May. Gordon en Raina teleporten meteen terug naar Afterlife. Coulson vraagt aan Skye wat de steen iets, maar ze heeft geen idee. Lincoln word ondertussen wakker en is achterdochtig over de SHIELD-index waar hij op komt te staan. Gonzales onthult dat ze Gordon hebben kunnen volgen naar Afterlife en dat ook van plan zijn te doen. Raina krijgt alweer een visioen en weet meteen dat SHIELD naar Afterlife komt. Ze zegt dat Jaiying niet kan onderhandelen met SHIELD, omdat er dan oorlog uitbreekt. Ze biedt zichzelf aan als onderhandelaar, maar niemand vertrouwt haar.

Coulson laat Lincoln en Skye vertrekken naar Afterlife met een aanbod om te onderhandelen met Jaiying. Skye weet haar moeder te overtuigen, maar Coulson word weggestemd als onderhandelaar voor SHIELD. Coulson is te betrokken bij de Inhumans door Skye en Gonzales en Weaver gaan in plaats van Coulson om te onderhandelen met Jaiying en de Inhumans. Ze zijn al snel op Afterlife, waar Cal besluit om zich vrijwillig over te geven aan SHIELD. Jaiying neemt dit mee in haar onderhandelingen met Gonzales. Die besluit om uit te leggen dat hij en Jaiying niet zo verschillend zijn. Hij legt uit dat ook hij gewond is geraakt door Hydra, wat NATUURLIJK niet te vergelijken is met wat er met Jaiying is gebeurd (aan stukken gesneden, organen gestolen en voor dood achtergelaten door Hydra). Jaiying onthult dat ze wat Diviners heeft omgesmolten en er losse Terrigen-kristallen van heeft gemaakt die dodelijk zijn voor mensen die geen Inhuman kunnen worden. Ze laat het kristal afgaan, waardoor Gonzales in steen veranderd en Jaiying schiet wat van Gonzales’ kogels in haar schouder, waardoor het lijkt alsof ze beschoten is. Jaiying: ”SHIELD tried to kill me, this is war”.

agents-of-shield-03

Het blijkt dus dat ze beter naar Raina hadden kunnen luisteren, wie had dat gedacht. Op de SHIELD-basis zijn Bobbi en May als support achter Gonzales en Weaver aangevlogen, maar May blijkt Kara/Agent 33 te zijn die weer een masker heeft gebruikt om zich te vermommen. Kara is woedend op Bobbi, omdat ze haar niet heeft geholpen te ontsnappen uit de Hydra-basis waar Bobbi en Simmons undercover waren. Ze vechten en Kara lijkt te verliezen, maar het vliegtuig landt ergens midden in de wildernis, waar Ward staat te wachten om Bobbi uit te schakelen met een ICER. Ward en Kara waren al die tijd al van plan om te doen alsof Kara wilde weten wie ze echt was. Op de SHIELD-basis neemt Mack ontslag na jaren trouwe dienst bij SHIELD en Real SHIELD. Hij kan niet trouw zijn aan SHIELD als Coulson (met alien-bloed en nog steeds niet te vertrouwen blijkbaar) de baas is. Coulson respecteert dat en Mack pakt zijn spullen.

Morgen eindigt het tweede seizoen van Agents of SHIELD met een tweedelige seizoensfinale. De promo daarvan kun je hieronder bekijken en later vandaag kun je alles lezen over de derde Captain America-film die in 2016 uitkomt:

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.