Op weg naar de Tour de France 11 mei 2015 (2 van 2) Giro d’Italia: Domenico Pozzovivo komt hard ten val en roze trui Matthews wint in massa-sprint

Door Hidde Heikoop

Vandaag reed er een enorme kopgroep weg bestaande uit Philippe Gilbert met ploegmaats Dillier en Burghardt, Chirico, Zardini, Paterski, Ulissi, Samoilau, Zilioli, Villella, Malacarne, Nieve, Gavazzi, Kochetkov, Boaro, Mori, Chaves, Herrada, Puccio, Fernandez, Hansen en Clarke. Het peloton volgde op 55 seconden en die voorsprong bleef lang hetzelfde.

Giro 1

Orica-GreenEdge zat met een aantal renners voorin om de roze trui veilig te stellen voor de ploeg, mocht Matthews lossen uit het peloton. Gilbert pakte wat punten in tussensprints voor de rode sprinttrui, terwijl Tinkoff-Saxo – de ploeg van Alberto Contador die dit jaar Pantani probeert te evenaren door en de Giro en de Tour in hetzelfde jaar te winnen – het tempo in het peloton controleerde. Pavel Kochetkov van Katoesja sprong weg en pakte bergpunten voor de blauwe trui die hij vandaag overnam van Bert Jan Lindeman van LottoNL-Jumbo. Domenico Pozzovivo van AG2R kwam hard ten val op het asfalt en het was lang niet duidelijk of de Italiaan nog bij bewustzijn zou komen. Later meldde het ziekenhuis dat hij buiten levensgevaar verkeerde.

Gilbert moest lossen uit de flink uitgedunde kopgroep en Hansen, Paterski en Clarke gingen in de achtervolging op de Rus van Katoesja. Clarke van Orica-GreenEdge sloot al snel aan bij Kochetkov, maar wilde niet op kop en ze werden snel opgepikt door een ontketend peloton, waar roze trui Matthews de beste was in de massa-sprint.

Giro 4

Matthews behield zijn roze trui en ook Elia Viviani krijgt zijn rode trui morgen weer om zijn schouders gehangen. Matthews leidt nog steeds het jongerenklassement voor de witte trui, maar zijn ploeggenoot Chaves zal de witte kleur morgen gaan dragen, terwijl Pavel Kochetkov na zijn sterke optreden morgen de blauwe bergtrui van start gaat in een heuvelrit waarin die trui waarschijnlijk direct al weer naar iemand anders gaat.

Uitslag rit

1 AUS Michael Matthews OGE 3u33’53”
2 ITA Fabio Felline TFR +0″
3 BEL Philippe Gilbert BMC +0″
4 RUS Sergej Lagoetin KAT +0″
5 ITA Paolo Tiralongo AST +0″
6 ITA Luca Paolini KAT +0″
7 ITA Francesco Gavazzi STH +0″
8 ITA Enrico Battaglin BAR +0″
9 SPA Luis León Sánchez AST +0″
10 VEN Yonathan Monsalve STH +0″
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.