Agent Carter keert volgend jaar terug in januari: Aanvulling op MCU in de jaren 50 – 80 en verder MARVEL MAANDAG #14

on

Door Hidde Heikoop

Tegelijk met de aankondiging dat Agents of SHIELD een nieuw seizoen gaat krijgen in september 2015 – mei 2016, werd bekend dat Agent Carter net als seizoen 1 verschijnt in januari 2016 als vervanging van Agents of SHIELD dat dan een pauze heeft van een paar maanden. Het tweede seizoen zal zich dit keer niet afspelen in New York, maar in Los Angeles. De synopsis onthult nog niet zoveel over wat Agent Carter gaat doen in Los Angeles: “Dedicated to the fight against new atomic age threats in the wake of World War II, Peggy must now journey from New York City to Los Angeles for her most dangerous assignment yet. But even as she discovers new friends, a new home — and perhaps even a new love — she’s about to find out that the bright lights of the post-war Hollywood mask a more sinister threat to everyone she is sworn to protect.”

agent-carter-recap_0

Er verschijnen ook geruchten op het internet over Peggy Carter’s dood in Captain America: Civil War. Ze zijn op dit moment scenes aan het filmen voor een begrafenis en het is meer dan logisch dat Peggy Carter degene zal zijn die overlijdt in deze films. Ze is immers al ver over de negentig in Captain America: The Winter Soldier. Het lijkt er dus op dat Peggy Carter te maken gaat krijgen met de beginselen van de Koude Oorlog in het verleden en dat zou dan de eerste keer zijn dat de Koude Oorlog een rol gaat spelen in de Marvel Cinematic Universe. Hopelijk krijgen we meer afleveringen met de Howling Commando’s en Peggy in actie, vind Peggy haar man waar ze al die tijd mee getrouwd is totdat we haar zien als haar oude en bejaarde zelf in Captain America: Winter Soldier en zien we meer van Howard Stark en ook Anton Vanko, die Stark-geheimen probeert te verkopen en zo uit de gratie raakt bij de vader van Iron Man. Anton Vanko beland weer in Rusland, waar hij gevangen word gezet en dit leidt allemaal tot Iron Man 2 waarin Ivan Vanko aka Whiplash tegen Iron Man/Tony Stark vecht. Ook zou het mooi zijn als we de oprichting van SHIELD gaan zien in dit seizoen. Van de jaren 50 – 90 hebben we nog niet zo heel veel gezien in de MCU, dus het zou mooi zijn als Agent Carter en andere eventuele films die tijd gaan invullen met scenes en verhaallijnen zodat het allemaal nog completer word. In Ant-Man zullen we waarschijnlijk ook Hank Pym’s Ant-Man zien die Peggy en Howard helpt met SHIELD en vecht tegen Rusland en het Warschau-pact in de Koude Oorlog. Ook hoop ik een langzaam opkomende Hydra-organisatie in het jonge SHIELD op te zien komen in de persoon van Arnim Zola, die met Project Paperclip gerekruteerd is om voor de VS en dus SHIELD te gaan werken.

Ik ben in ieder geval benieuwd waar Agent Carter in dit seizoen naar toe gaat en wat voor nieuwe personages uit het Marvel-universum we gaan tegenkomen in Agent Carter Seizoen 2 in 2016.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.