Agents of SHIELD sluit seizoen 2 af met een Marvel-esque filmfinale en eindigt met epische cliffhangers MARVEL MAANDAG #14

on

Door Hidde Heikoop

Vorige week werden we achtergelaten met het verraad van Jaiying die haar echte kleuren als psychopaat en moordenaar liet zien. Ze vermoordde Gonzales met een Terrigen/Diviner Crystal en deed alsof hij op haar geschoten had. Dit start de Inhuman/SHIELD-oorlog en Skye word in het midden gegooid. Ze gelooft haar moeder en vecht met May, die haar collega ervan probeert te overtuigen dat er meer achter zit dat Gonzales die Jaiying probeerde te vermoorden. Simmons verwittigd Coulson over wat er gebeurd is en Weaver wil gelijk aanvallen met volle kracht, maar Coulson vertrouwt de situatie niet net als May. Jaiying, Skye en de Inhumans vluchten en Jaiying word beter gemaakt door het leven uit een SHIELD-agent te zuigen (eww en WTF ik begon je aardig te vinden :)) Simmons, de gevangen Cal en de rest van de SHIELD-agenten keren terug naar SHIELD HQ. Skye praat met Raina en Raina De Helderziende probeert Skye ervan te overtuigen dat haar moeder niet is die ze denkt dat ze is en dat Skye de beste is om de Inhumans te gaan leiden. Skye is niet overtuigd en gaat naar haar moeder, die het conflict wil beëindigen door SHIELD te vernietigen. Skye blijft een soort van neutraal en weet niet meer wie ze moet volgen. Mack hoort van de dood van Gonzales en besluit om bij SHIELD te blijven tot alles weer rustig is geworden. Hunter en Fitz komen erachter dat Bobbi en Agent 33 (vermomd als May en dat heeft niemand doorgehad!!) vermist zijn. Coulson en Simmons praten met elkaar over Cal die een formule heeft ingenomen met onder andere meth, gorilla-testeron en een vleugje pepermunt 🙂 Coulson probeert erachter te komen wat Jiaying wil, maar heeft geen succes met Cal, die steeds zieker en zieker begint te worden. Skye ziet Jaiying met Raina praten en Jaiying vermoord Raina, omdat ze probeert in opstand te komen tegen haar. Skye realiseert zich dat haar moeder gestoord is en het haar niet te doen is om de veiligheid van de Inhumans. Jaiying zorgt ervoor dat haar dochter de anderen niets kan vertellen en laat een mannetje haar knockout slaan.

2015-05-10 10.15.25

Cal raakt bewusteloos door de formule en Simmons redt hem met een adrenaline-spuit. Het blijkt dat adrenaline het enige ingrediënt was dat Cal nog nodig had om in zijn echte vorm te komen, oftewel een monster zoals de Hulk. Zijn gezicht is helemaal misvormd en gaat op jacht door SHIELD HQ. Coulson is gedwongen om Cal aan te rijden met een SUV en overtuigd Cal ervan dat ze Skye nog steeds kunnen redden van Jaiying. Cal blijkt gedwongen te zijn door Jaiying om te moorden om zijn dochter terug te krijgen, nadat ze gestoord is geworden door het opnieuw in elkaar zetten van haar lichaam nadat Whitehall/Reinhardt haar in stukken had gesneden en voor dood had achtergelaten. Cal is het met Coulson eens dat ze Skye moeten redden ten koste van Jaiying. Jaiying en haar Inhuman-soldaten nemen ondertussen het Iliad-schip van Weaver, Oliver en Mack over, terwijl ze Skye hebben opgesloten. Gordon en Lincoln zorgen ervoor dat ze de Kree-kubus die in Real SHIELD-handen was veilig stellen. Weaver en Oliver worden gevangengenomen en Mack probeert om de Inhuman-soldaten uit te schakelen. Dat lukt niet echt, want er zit een Inhuman bij die haarzelf kan klonen in 20 lichamen. Mack vind uiteindelijk Skye en samen bestrijden ze de Inhumans die denken dat ze voor de goede zaak strijden. Ze vinden ook Lincoln, die ze ervan overtuigen dat Jiaying het kwaad is. Hij gelooft Mack en Skye, omdat Jaiying een hoop SHIELD-agenten vermoord met Terrigen/Diviner Crystals, waaronder Oliver van het Real SHIELD-advies-orgaan.

Bobbi word nog steeds gevangengenomen door Ward en Agent 33. Het blijkt dat Bobbi Agent 33 heeft uitgeleverd aan Hydra om haar eigen undercover-missie niet in gevaar te brengen. Ward wil dat Bobbi haar excuses aanbiedt aan Kara, maar Bobbi weigert. Ward martelt haar door naalden in haar vingers te steken en de pijn komt pas als de naalden eenmaal in haar vingers zitten (hij heeft haar verdoofd met morfine en als die uitwerkt komt de vreselijke pijn). Bobbi probeert door de pijn heen te bijten en valt Ward aan en lijkt erin te slagen om te ontsnappen, maar word toch weer vastgebonden door Ward, die Hunter en May willen lokken om Bobbi te bevrijden. Hij installeert een machinegeweer naast Bobbi die zal vuren als iemand de deur zou opendoen om haar te redden. Hij zorgt er vervolgens voor dat Bobbi’s telefoon weer in de lucht is, zodat May en Hunter haar komen redden. May en Hunter brengen SHIELD-agenten met zich mee en Agent 33 gebruikt haar masker om te doen alsof ze May is. De echte May heeft dit echter al snel door en waarschuwt iedereen om eerst goed te kijken of zij het wel echt is als ze haar orders opvolgen. Kara maskeert ondertussen nog steeds als May en komt Ward tegen, die niet doorheeft dat ze May niet is en haar doodschiet. Ward komt erachter wat hij gedaan heeft en word furieus. Hunter vind Bobbi en dreigt doodgeschoten te worden door het machinegeweer, maar Bobbi vangt de kogels voor hem op. May en Hunter haasten zich naar SHIELD HQ om Bobbi te redden van de dood.

2015-05-13 05.21.11

Simmons weet Bobbi te redden en May, Coulson, Fitz en Simmons begeven zich naar de Iliad om met de Inhumans te vechten. Cal confronteert Jaiying, maar Gordon sluit hem op voordat hij dat kan doen. Gordon vecht met Mack, Fitz en Coulson en lijkt de overhand te hebben, maar Fitz zorgt ervoor dat hij niet meer kan teleporten en vermoordt hem met een stalen pijp die in zijn lichaam blijft steken. Gordon laat echter een Terrigen/Diviner Crystal vallen en Coulson vangt hem op om Fitz en Mack te redden. Zijn arm begint te verstenen, maar Mack HAKT ZIJN ARM ERAF om hem te redden. Skye vecht ondertussen met de duplicerende Inhuman en krijgt net als ze het onderspit begint te delven, hulp van May en Lincoln. Skye vind Jaiying en Jaiying gebruikt haar heelkrachten op haar eigen dochter en vermoord haar bijna. Skye weet Jaiying te weerstaan en zorgt ervoor dat de quinjet vol met Terrigen/Diviner Crystals neerstort in zee. Cal zorgt er voor dat hij Skye bevrijd van haar moeder en vermoord zijn eigen vrouw.

De finale van 90 minuten eindigt met Coulson die praat met Andrew over zijn collega’s die allemaal toe zijn aan wat vrije dagen zonder SHIELD in hun leven. May verruilt haar spionnenleven voor een welverdiende vakantie en Bobbi onthult aan Hunter dat ze zo niet langer door wil gaan met SHIELD. Mack besluit om bij SHIELD te blijven en het Kree-object verder te onderzoeken en word hoofd van alle 084’s die ze vinden en op moeten slaan. Skye bezoekt haar vader, die zijn geheugen heeft gewiped en niet meer weet dat Skye zijn dochter is en wat hij allemaal nog meer gedaan heeft. Hij leidt nu een rustig leven als dierenarts. Coulson besluit om Skye de leiding over een project genaamd C.A.T.E.R.P.I.L.L.A.R. te geven, dat inhoudt om mensen met superkrachten te verzamelen en een team te laten vormen net als de Avengers. Dit lijkt te leiden tot een Secret/New Warriors-verhaallijn waarin Daisy Johnson aka Quake een grote rol in speelt.

Fitz en Simmons lijken eindelijk een date te gaan hebben, zonder dat die verstoord word door een of andere actie van SHIELD en/of Ward. Fitz vraagt Simmons mee uit en het verloopt allemaal heel awkward, maar ze zegt ja. Fitz is blij en Simmons is ook blij dat ze eindelijk weer verder kunnen waar ze waren aan het einde van seizoen 1. Maar dan komt het Kree-object tot leven en slokt Simmons op en we vragen ons nu allemaal af WTF ER GEBEURD IS MET SIMMONS. Word ze een soort Venom-karakter wat kwaad in de zin heeft en Simmons overneemt? Word ze een anti-Inhuman-wapen die mensen met superkrachten gaat vermoorden? We weten het niet. Ward is ondertussen nog steeds emotioneel verwoest door de dood van Kara/Agent 33 en besluit om de leiding van Hydra over te nemen en zijn eigen Hydra-organisatie op te bouwen. Dan zien we dat de Terrigen/Diviner Crystals oplossen in zee en alle vissen en het leven in de oceaan besmetten. Delen van de Crystals komen terecht in Visolie-pillen die langzaam maar zeker meer mensen met superkrachten zullen laten opstaan. Dat zien we allemaal in seizoen 3 van Agents of SHIELD in september. Ik kan niet wachten om te zien hoe Agents of SHIELD verder gaat met alle verhaallijnen en de tie-ins met bijvoorbeeld Captain America: Civil War en Doctor Strange en de Netflix-series.

2015-05-07 05.27.58 2015-05-07 21.18.22

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.