Op weg naar de Tour de France 27 mei 2015 Giro d’Italia: Sacha Modolo wint korte sprintetappe in Italiaans Zwitserland, Nizzolo neemt rode trui over van Viviani

on

Door Hidde Heikoop

Gisteren was Contador zeer complimenteus over de rol van Kruijswijk in de etappe. Hij noemde de Nederlander de beste renner van de etappe. Voor de etappe van vandaag waren ze met elkaar aan het converseren in hun leiderstruien:

Giro 27 mei 1

Vandaag volgde er een ultrakorte etappe in Italiaans Zwitserland na al het klimgeweld van gisteren. Keisse van Etixx-Quickstep, Bandiera van Androni en Berlato van Nippo gingen van km 1 weg van het peloton en op het enige kleine klimmetje van de dag kwam Berlato als eerste boven. Bij de eerste tussensprint van de dag was Keisse de beste van de kopgroep en in het peloton pakte Viviani weer punten voor het puntenklassement voor de rode trui. Giacomo Nizzolo en Luka Mezgec waren nog op zoek naar een ritzege en zetten hun ploegen – Trek en Giant-Alpecin – dan ook aan het werk om de voorsprong van de kopgroep binnen de perken te houden.

Berlato kwam als eerste over de streep bij de tweede tussensprint en nu was Nizzolo sneller dan Viviani in het peloton. De koplopers staakten de strijd en 25 km voor de streep was het peloton weer compleet om daarna uit elkaar te vallen op het klimmetje. Gretsch, Hansen en Atapuma sprongen weg en Hansen ging al snel solo. Gretsch en Atapuma probeerden te volgen, maar alleen Atapuma kon nog in de achtervolging op de Australiër. Giant-Alpecin was veel aan kop van het peloton te zien om de vluchters terug te pakken en dat deden zij al snel, want Hansen en Atapuma konden niet verder komen dan 20 seconden. Slagter en Gilbert demarreerden in de tunnel, maar het peloton liet ze niet begaan in de persoon van Rogers van Tinkoff-Saxo. Paolini demarreerde ook uit het peloton, maar werd gehinderd door een motor. Vlak daarna werden Slagter, Gilbert en Paolini ingelopen door het peloton waar de sprinters zich positioneerden. Modolo had opnieuw een sublieme sprinttrein voor zich en hij was opnieuw de sterkste van de sprinters. Nizzolo werd opnieuw tweede, maar nam door zijn plek in de finale wel de rode trui over van Viviani die als elfde eindigde vandaag. Nick van der Lijke van LottoNL-Jumbo was vandaag de beste Nederlander met een tiende plaats in de sprint.

Uitslag rit

1 ITA Sacha Modolo LAM 3u07’51”
2 ITA Giacomo Nizzolo TFR +0″
3 SLO Luka Mezgec TGA +0″
4 AUS Heinrich Haussler IAM +0″
5 ITA Davide Appollonio AND +0″
6 BEL Stig Broeckx LTS +0″
7 SPA Juan José Lobato MOV +0″
8 RUS Alexander Porsev KAT +0″
9 FRA Kévin Reza FDJ +0″
10 NED Nick van der Lijke TLJ +0″

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.