Punisher in Seizoen 2 van Daredevil, Geruchten over Elektra en Bullseye, Agents of SHIELD S3 premieredatum, AKA Jessica Jones word Jessica Jones MARVEL MAANDAG #17

Door Hidde Heikoop

De laatste weken kwam er steeds meer nieuws naar buiten over alle MCU-televisie-series die weer gaan terugkomen op televisie/online en die gaan debuteren dit jaar. Een nieuwsoverzicht met Daredevil, Agents of SHIELD, Agent Carter en Jessica Jones:

Daredevil

Acteur Jon Bernthal (bekend als Shane in The Walking Dead en verscheen in Wolf of Wall Street in een glansrijke bijrol) gaat in het tweede seizoen van Daredevil de rol van The Punisher spelen. Het is nog niet bekend of hij de zogenaamde ”big bad” van seizoen 2 gaat worden, maar het is in ieder geval goed nieuws voor The Punisher in live-action. Er verschenen al eerder drie films over het karakter (Punisher in 1989 met Dolph Lundgren, The Punisher in 2004 met Thomas Jane in de hoofdrol en de acteur maakte zelf nog een prachtige korte film The Punisher: Dirty Laundry en Punisher: War Zone in 2008 met Ray Stevenson), maar die werden allemaal gemaakt door andere studio’s en werden per film gereboot.

2015-06-13 18.58.082015-06-10 07.14.492015-06-10 08.34.58

In de tv-serie gaan we The Punisher (of Frank Castle, zoals hij in het dagelijks leven heet) zien als een ‘anti-held’ die Hell’s Kitchen in New York koste wat het kost misdaadvrij wil maken. Het maakt hem niet uit hoever hij daarvoor moet gaan en hoeveel doden daarbij moeten vallen. Frank Castle is een meester in de material arts en een voormalig militair, die een wapenexpert is en ook nog eens gespecialiseerd in guerillaoorlogsvoering.

“Jon Bernthal brengt een zeker intensiteit mee met elke rol die hij speelt en hij heeft het talent om kracht, motivatie en kwetsbaarheid perfect over te brengen op het publiek”, zegt uitvoerend producent Jeph Loeb, hoofd van de afdeling televisie bij Marvel. “De komst van Castle en The Punisher gaat wat grote veranderingen te weeg brengen in de wereld van Matt Murdock en niks zal meer hetzelfde zijn.”

Jason-Statham-01_3326637bJason-Statham-as-Bullseye

Voordat het Punisher-nieuws bekend werd, kwamen er geruchten naar boven dat Jason Statham (de Britse actieheld, bekend van The Transporter, The Expendables en Fast & Furious) Bullseye zou gaan spelen in Marvel’s Daredevil. Heel veel mensen waren enthousiast, maar Statham zelf verpeste al zijn kansen op de rol door alle superhelden-films en tv-series te bashen. Hij bekritiseert acteurs die hun eigen stunts niet doen en noemt films die greenscreen gebruiken, films die mijn grootmoeder ook zou kunnen doen. Jammer dat Statham er zo over denkt, maar hij heeft misschien ergens wel gelijk over greenscreen en stuntmannen die bijna al het werk doen.

406px-Acotilletta2--Elektra_H4HComics_electra%20wallpat%20blog%208

Op het internet verschenen wat auditie-tapes van actrices die voor de rol van Elektra aan het testen waren. Elektra is de love-interest van Daredevil (ze zaten samen op de universiteit en Murdock heeft het over een Griekse vrouw waar hij iets mee gehad heeft in de flashbacks met Foggy) en werd getraind door Stick, Murdock’s mentor. Dit zou de tweede keer zijn dat Elektra in live-action word gebruikt, nadat Jennifer Garner in Daredevil (2003) en Elektra (2005) het karakter vertolkte.

Agents of SHIELD en Agent Carter

Na het nieuws dat Agents of SHIELD een derde seizoen krijgt, werd bekend dat dit derde seizoen 29 September van start gaat. Agent Carter zal, net als vorig jaar, in januari Agents of SHIELD vervangen tot de hoofd-serie weer begint. Dit keer zal de AOS-pauze wat langer zijn, want Agent Carter Seizoen 2 krijgt 10 afleveringen in plaats van 8.

Jessica Jones

De tweede Netflix-serie in het Defenders-universum van de MCU, AKA Jessica Jones, werd uiteindelijk toch Marvel’s Jessica Jones genoemd. We weten alleen nog steeds niet wanneer de release is van deze serie. De serie, die verhalen uit de Alias-comics naar het kleine scherm zal brengen, word aan het eind van dit jaar verwacht en zal dus gereleased worden na Agents of SHIELD Seizoen 3.

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.