Arrow Seizoen 1 Episode 7 t/m 9 Review: The Huntress and The Dark Archer DC DONDERDAG #2

Door Hidde Heikoop

Toen waren we al weer aanbeland bij de laatste drie episodes (schrik niet, het gaat om de laatste drie episodes voordat Arrow een maand pauze had in 2012 om in januari 2013 weer terug te komen, de zogenaamde midseason-finale 🙂 ) In episode 7, 8 en 9 worden een nieuwe superheldin en een (nieuwe) vijand geïntroduceerd en er worden allerlei smerige zaakjes onthuld die het daglicht niet kunnen verdragen.

E7 Muse of Fire: While on her way to meet Oliver, Moira is almost gunned down by a mysterious assailant who was attempting to assassinate an associate of mob boss Frank Bertinelli. Oliver attempts to infiltrate Frank’s business to discover the identity of the attacker. Frank confronts China White and the Triad gang for the murders of his people. Oliver learns that the attacker is Helena Bertinelli, Frank’s daughter, with whom he had just been on a date. Helena reveals that she is looking for revenge against her father, who she blames for the murder of her fiancé. Helena and Oliver are abducted by Frank’s right-hand man, Nick Salvati, in connection to the deaths of other mob associates; Helena kills Nick after learning he killed her fiancé. She also deduces Oliver’s identity as the vigilante after witnessing him fight her father’s henchmen. In the end, Helena confesses to Oliver that she believes that they both share similar stories and that is why they feel connected to each other. Meanwhile, Tommy is cut off financially by his father, who turns out to be the unknown associate that Moira was meeting with regarding the target list. Walter returns home after being away for weeks.

arrow-muse-of-fire-j-triad-china-white-kelly-hujessica-de-gouw-arrow

Oliver vind de liefde van zijn leven die ook door een hel is gegaan, net als hij. Helena Bertinelli, dochter van een maffia-baas, is haar verloofde verloren (hij werd vermoord) en ze is er pas net achtergekomen dat haar vader achter de moord zit. Ze wil wraak nemen en voordat Oliver en Helena elkaar hebben ontmoet heeft ze al een zakenpartner van Frank Bertinelli doodgeschoten, waarbij Moira Queen bijna geraakt werd. Walter Steele keert in deze episode ook terug van zijn zakenreis en is dus weer herenigd met zijn vrouw Moira. Oliver en Helena vinden elkaar in hun twijfels en problemen en worden een stelletje en Helena ontdekt dat Oliver The Hood is. Tommy is al zijn geld en bezittingen kwijt, omdat zijn vader hem heeft verstoten. Zijn vader blijkt de mysterieuze zakenman te zijn waar Moira telkens mee praat. Laurel troost Tommy en ze gaan samen verder, wat er ook gebeurd.

E8 Vendetta: Oliver decides to teach Helena that there is justice outside of revenge after witnessing her try to kill the head of the Triad. Diggle expresses his disapproval, believing that Helena cannot be trusted. Oliver shows Helena that they can bring down her father’s business by taking out key players and delivering them to the police. Helena starts to buy into the idea, but after an impromptu dinner with Oliver, Tommy, and Laurel leads to an awkward moment, Helena abandons Oliver’s approach, believing he was manipulating her. Helena goes after the Triad, killing their leader. As a result, China White and her men go after Frank Bertinelli, believing him to be responsible, but Oliver gets there in time to stop them. Oliver also stops Helena from killing her father, but she refuses to forgive him for allowing the police to arrest Frank and threatens to reveal his identity if he tries to come after her in the future. Meanwhile, Tommy finally admits to Oliver that his father cut him off financially, and asks for a job working at the club that Oliver is attempting to build. Walter also learns more about the secret organization that Moira is a part of.

photo-of-the-huntress-on-arrowarrow-muse-of-fire-j-triad-china-white-kelly-hu

Helena wil het bij een onenightstand houden en probeert in haar eentje de Triade-leider te vermoorden. Ze word echter tegengehouden door Oliver die haar wil laten zien dat ze haar vader terug kan pakken zonder mensen te vermoorden en ze besluiten toch om bij elkaar te blijven. Oliver traint haar met de pijl en boog en ze zoeken een kostuum uit. Een nieuwe superheldin is geboren: The Huntress. The Hood en The Huntress schakelen wat maffiosi van Frank Bertinelli uit en een nieuw team lijkt geboren. Diggle denkt er het zijne van en wil niks te maken hebben met Helena. Nadat Oliver en Helena en Laurel en Tommy een dinertje hadden waarin Helena erachter komt dat Oliver nog altijd gevoelens heeft voor Laurel, wil ze niet meer verder met Oliver en besluit ze de Triade-leider alsnog te vermoorden, met de groeten van Frank Bertinelli.

Dit resulteert in China White (die we eerder in dit seizoen al zagen als zakenpartner van Martin Somers in Episode 2 Honor Thy Father) en haar mede-Triades die Frank Bertinelli een bezoekje gaan brengen. Oliver red hem echter en hij weet uit zijn huis te vluchten met zijn laptop. Helena wacht hem op en schiet een paar pijlen in hem en vertelt waar ze achter is gekomen. Oliver houdt haar tegen en verzekert haar ervan dat de politie genoeg bewijs heeft om haar vader levenslang achter de tralies te houden. Walter gaat op zoek naar meer informatie over de organisatie waarvan Moira duidelijk lid is. Hij vind een zelfde boekje als Oliver heeft (het boekje is echter leeg, want deze is ook in verborgen inkt geschreven) en laat het Felicity onderzoeken, die erachter komt dat er allerlei namen instaan van prominente figuren in Starling. Tommy krijgt een baan aangeboden door Oliver: hij word de nieuwe bedrijfsleider van de club die Oliver wil openen. Helena vertrekt uit Starling City, maar Oliver weet zeker dat hij haar nog een keer zal ontmoeten. (ga daar maar van uit inderdaad, want ze keert later dit seizoen ook terug 😉 )

E9 Year’s End: Adam Hunt is killed by a mysterious archer; Detective Lance deduces that a copycat is at work, but his superior publicly blames the hooded vigilante. Oliver plans a Christmas party at the mansion to bring back the spirit of the holidays to his family, to which Tommy invites Laurel. A flashback shows Yao Fei’s capture of Edward Fyers, who tells Oliver that the island was a prison for dangerous criminals and that his unit was tasked to exterminate the prisoners, including Yao Fei. Yao Fei is captured by Fyers’ men while leading Oliver to a possible escape from the island. In the present, Oliver saves some hostages from the mysterious archer, and the two archers are injured after fighting. The mysterious archer gets away but is revealed to be Malcolm Merlyn, Tommy’s father. Walter is kidnapped by one of Malcolm’s associates to ensure that Moira will not interfere with Malcolm’s organization’s plans for the city. While recovering in the hospital, Oliver swears to take down the man he believes is behind the archer.

merlyn-the-dark-archer-reviendra-soit-enfelicity-570x340

In deze episode zien we de eerste naam op de lijst terugkomen: Adam Hunt. Zij het maar voor heel kort, want hij word doodgeschoten door een boogschutter in een zwart kostuum. Detective Lance weet dat het niet The Hood is, omdat deze schutter andere pijlen gebruikt en hij word al snel gecontacteerd door diezelfde Hood (Oliver met een stemvervormer) met een speciale telefoon. Nadat de politiecommissaris Quentyn van de zaak-Hunt heeft gehaald (commissaris wil geen paniek zaaien en wil de moord in de schoenen van The Hood schuiven), zorgt hij ervoor dat The Hood een pijl krijgt. Oliver laat hem onderzoeken door Felicity, die hem naar een adres stuurt. Daar vind hij alleen een bom en hij weet net op tijd weg te komen. Ondertussen probeert Oliver zich ook nog te herenigen met Moira, Walter en Thea door een kerstfeest te organiseren.

Laurel en Tommy komen ook naar dit feest en Oliver belooft voor de zoveelste keer dat hij hun relatie niet erg vind. De zwarte boogschutter, waarvan word onthuld dat hij Malcolm Merlyn is, neemt een paar gijzelaars om The Hood te lokken en dat lukt. The Hood en The Dark Archer duelleren en Oliver raakt daarbij flink gewond. Diggle brengt hem naar het ziekenhuis en verzint een smoes (motor-ongeluk gehad). Moira en Walter (Moira heeft onthuld dat ze vastzit in een organisatie met slechte mensen) zijn weer naar elkaar toegegroeid en Thea is niet meer boos op Oliver: ze moeten elkaar accepteren zoals ze nu zijn. Nadat ze hem laten rusten, belooft hij aan Diggle en zichzelf om The Dark Archer koste wat het kost te doden. Walter word later gebeld door Felicity over Oliver en Walter verzekerd haar ervan dat het goed met hem komt om vervolgens ontvoerd te worden door een onbekende man. Hier blijkt Malcolm Merlyn/The Dark Archer achter te zitten, met medeweten van Moira die Walter probeert te beschermen. Er word gesproken over een plan waardoor Starling City zal veranderen, maar dan vallen er wel eerst duizenden doden. In de flashbacks word duidelijk dat Yao Fei, de boogschutter, een oud-gevangene is die als enige is overgebleven van een groep gevangenen op Lian Yu (oud gevangeniseiland van China) samen met de man in het masker die Oliver gemarteld heeft. Yao Fei weet Edward Lyers gevangen te nemen en onthult dat Edward een vliegtuig heeft waarmee Oliver naar huis kan, maar de militair was op zijn gevangenschap voorbereid, dus liep Yao Fei in de val en wist Oliver net aan te ontkomen en is dus alleen op de vlucht.

Deze drie episodes vond ik tot nu toe wel de beste, want je begrijpt de karakters ook steeds beter en de storylines beginnen ook wat meer te overlappen. Thea en Moira willen hun zoon/broer weer terug en zijn bang om hem kwijt te raken en Walter wil erachter komen waar Moira in verzeilt is geraakt. Helena begrijp je ook goed, omdat ze haar vader koste wat het kost wil terugpakken voor de moord op haar verloofde en daarbij helaas niet echt goed nadenkt over de gevolgen en voor Tommy werd het echt gewoon vreselijk, want hetgene wat zijn persoonlijkheid bepaalde (geld en 0% verantwoordelijkheid), werd van hem afgenomen door zijn vader Malcolm Merlyn (waarvan wij dus weten wat hij allemaal in zijn schild voert als Dark Archer en leider van de mysterieuze organisatie) en hij zit heel erg met zichzelf in de knoop in deze drie afleveringen. Wederom een paar sterke staaltjes televisie met deze drie afleveringen van Arrow Seizoen 1. Dinsdag 7 juli in DC DINSDAG #2 behandel ik episode 10 t/m 12, waarin Oliver zichzelf omdoopt tot Arrow en hij er langzaam achter komt wat Moira uitspookt.

DC DONDERDAG #1 Arrow Seizoen 1 Episode 1 t/m 3 Review Batman Castaway: https://hitaar.wordpress.com/2015/06/18/arrow-seizoen-1-episode-1-tm-3-review-batman-castaway-dc-donderdag-1/

MARVEL MAANDAG #17 Punisher (Jon Bernthal) in Daredevil Seizoen 2, Agents of SHIELD Seizoen 3 eind september: https://hitaar.wordpress.com/2015/06/15/punisher-in-seizoen-2-van-daredevil-geruchten-over-elektra-en-bullseye-agents-of-shield-s3-premieredatum-aka-jessica-jones-word-jessica-jones-marvel-maandag-17/

Advertenties

99 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.