Arrow Seizoen 1 Episode 10 t/m 12: Count Vertigo And Trust Issues DC DINSDAG #2

on

Door Hidde Heikoop

Na een kleine pauze met mijn Arrow-reviews, heb ik besloten om het format wat om te gooien. Vanaf nu kun je per episode een perspectief volgen. Wil je bijvoorbeeld langzaamaan per episode uitvinden wat Moira in haar schild voert? Volg dan het Thea/Oliver/Moira-perspectief. Wil je Laurel en Tommy’s liefdesperikelen en de ruzies tussen Quentyn en Laurel volgen? Volg dan het Laurel/Tommy/Detective Lance-perspectief? En natuurlijk kun je ook het hoofdperspectief volgen in de FLASHBACK om erachter te komen wat er gebeurd is met Oliver op het eiland en in het Diggle/Oliver-perspectief kun je lezen hoe Olivers missie in het heden gaat.

E10 Burned:

FLASHBACK: Edward heeft ongeveer hetzelfde plan, heeft zich weer laten ‘gevangennemen’ om Yao Fei te pakken te krijgen, Oliver ontkomt weer, Edwards mannen zijn Oliver op het spoor en Oliver vecht met een van hen, rollen van berg en de militair lijkt uitgeschakeld, militair is dood en Oliver heeft de val overleefd en trekt de kleren aan van de militair om Edwards basis te infiltreren en Yao Fei te bevrijden.

ZAAK: Een brandweerman word bruut vermoord doordat een vermomde brandweerman terpentine op hem spoot nadat er een brand was uitgebroken. Hij verbrandde levend. Deze zaak is verweven in het Diggle/Oliver en Laurel-perspectief.

Thea/Oliver/Moira/(Merlyn): Moira treurt om haar en Walter’s situatie, andere directeur Queen Consolidated meld dat aandelenprijs gekelderd is en beledigd Moira: tweede keer in 5 jaar dat CEO verdwijnt, is niet goed voor de zaken, ze willen Moira als CEO om de boel tot rust te brengen (dus dat was het plan van Merlyn, daarom moest Walter weg), Moira wil niet maar Oliver overtuigd haar ervan dat ze het aanbod moet aannemen, Walter heeft Moira uit het zwarte gat gehaald na de verdwijning van Oliver en Robert, Thea twijfelt of Walter ontvoerd is en of hij niet een midlife-crisis heeft en ergens met een model op het strand ligt, Thea wil dat zij en Moira iets gaan doen ter afleiding en Moira zegt dat ze te moe is, Thea sneert dat het raar is dat je moe bent als je de hele dag in bed gelegen hebt, Moira vind dat Thea niet weet wat zij doormaakt, Thea heeft ook gerouwd om Robert en maakt zich ook zorgen over Walter, Thea is het helemaal zat dat Moira zich niet gedraagd als haar moeder en haar niet dwingt om huiswerk te maken of om op tijd thuis te komen, Moira verweert zich en vind dat Thea niet zo tegen haar moeder moet praten, Thea vind dat zij eerder Moira’s moeder is, Moira heeft zich bedacht door wat Thea zei en neemt toch Walter’s positie over in Queen Consolidated en verzekert Oliver en Thea ervan dat Walter terugkomt.

Laurel/Detective Lance/(Tommy): De vermoorde brandweerman blijkt de broer van Laurel’s vriendin/collega Jo te zijn, Detective Lance en andere agent brengen dit nieuws, Jo is erachter gekomen dat haar broers dood geen ongeluk was, Detective Lance kan niet veel doen voor Laurel en Jo, laat telefoon The Hood onderzoeken en Laurel steelt de telefoon en schakelt The Hood in om haar met de zaak te helpen, Detective Lance is boos op Laurel omdat ze bewijsmateriaal heeft ontvreemd: The Hood heeft bewijsmateriaal = telefoon weer ingenomen (nog een leugen!!), is niet blij dat ze telkens blijft liegen tegen hem, Laurel blijkt de telefoon nog te hebben en krijgt een telefoontje van The Hood: zie info hierboven, Laurel komt Danny’s (Jo’s broer) locker uitruimen komt Oliver tegen: Laurel twijfelt of zij en Tommy niet te snel gaan en of ze wel klaar is om Tommy in haar leven te laten, Laurel is bezig met de brandweerzaak en verhoort brandweercommandant die haar vertelt dat de mensen uit eenheid 15 allemaal verspreid zijn over districten na de sluiting van hun kazerne, een van de vier doden onder de brandweermannen (Garfield Lynns) kwam bij een grote brand in Nodell Tower om samen met 34 burgers en 5 andere brandweermannen, hij is de enige van die eenheid die eerder is gestorven dan de 3 die vermoord zijn, Oliver heeft belangstelling voor de zaak (natuurlijk J), Laurel belt Oliver op (die een kleine 100 meter van haar af staat, dus het is best wel tricky) dat ze niet verder is gekomen en The Hood vertelt haar dat het nu zijn beurt is, Oliver komt net als Laurel naar de brandweer-fundraiser en horen de brandweercommandant uit over Garfield Lynns en het blijkt dat Oliver erachter is gekomen dat ze nooit zijn lichaam hebben gevonden, commandant verteld dat het de grootste brand was die hij ooit heeft gezien en dat hij zijn mensen terugriep maar dat Lynns bleef en hem smeekte om de rest ook weer naar binnen te sturen, commandant weigerde en heeft Lynns dus achtergelaten om te verbranden, Lynns is terug en hoe: hij is al op de fundraiser om wraak te nemen op zijn oude commandant, wil hem hetzelfde aandoen als hem is overkomen, Oliver/The Hood weerhoudt hem daar echter van en Lynns wil geen hulp van hem dus loopt hij het vuur in en verbrand opnieuw maar nu is hij wel dood, de mensen zien The Hood als een held, Jo gaat weg voor een paar maanden om haar moeder te helpen die helemaal in zak en as zit na de dood van Danny, geeft Laurel Danny’s insigne om aan The Hood te geven als dank voor het vinden van de moordenaar, Detective Lance is erachter gekomen dat Laurel de telefoon nog steeds heeft maar ondanks zijn bedenkingen over de manier waarop The Hood handelt weet The Hood wel zijn dochter voor gevaar te behoeden dus besluit hij dat Laurel de telefoon kan houden, MAAR Detective Lance weet ook hoe hij moet liegen want dit is allemaal opgezet om The Hood te vangen.

Diggle/Oliver/ (Felicity): Oliver revalideert nadat hij gefaald heeft tegen Dark Archer (6 weken geleden), Walter ontvoerd (al 6 weken spoorloos dus) maar Diggle heeft nog geen aanwijzing waar hij zou kunnen zijn, Walter is hoogstwaarschijnlijk dood, Oliver gaat nog niet verder met de lijst, hij wil zijn familie ondersteunen nu ze in onzekerheid zitten wat betreft Walter (Moira weet dat hij ontvoerd is natuurlijk), Oliver laat Diggle naar de zaak kijken en zegt dat hij verdere aanwijzingen naar de politie moet brengen, Diggle vind het raar dat Oliver niet zelf als The Hood de zaak gaat oplossen, Tommy pakt zijn nieuwe baan op en wil fundraiser houden voor de brandweer, er is weer een nieuwe brand waarbij de auto van de dader gespot is, Diggle wil dat Oliver als The Hood de zaak gaat oplossen en kan niet op tijd de politie bereiken voordat er weer een brandweerman sterft, The Hood komt aan bij de brandhaard maar kan niet voorkomen dat de vermomde brandweerman weer iemand vermoord, Oliver belt Laurel met informatie: moordenaar had dezelfde tattoo als andere brandweermannen eenheid 15 en rijdt in een Ford pickup, Oliver laat Laurel de zaak alleen oplossen en Diggle is daar niet blij mee, twijfelt of Oliver niet alleen The Hood is in plaats van en Oliver en The Hood, is het er niet mee eens dat Oliver alleen maar mensen van de lijst moet uitschakelen, hij moet ook mensen helpen die onrecht word aangedaan, Oliver gaat Tommy helpen met zijn brandweer-fundraiser en komt Laurel tegen, Oliver praat Diggle bij over Garfield Lynns (de eerste omgekomen brandweerman van de eenheid), Oliver was nooit bang voor de dood op het eiland maar nu wel sinds het gevecht met Dark Archer omdat hij iets te verliezen heeft: familie en Laurel en Tommy die niet zouden kunnen omgaan met opnieuw het verlies van Oliver, Oliver denkt dat Garfield Lynns niet is omgekomen bij de Nodell Tower-brand en dat hij de moordenaar is (hij hoeft immers geen alibi te hebben in tegenstelling tot de nog wel levenden brandweermannen), (ZIE REST HIERONDER LAUREL/TOMMY), Diggle is blij dat het vuur het The Hood-hoofdkwartier niet heeft aangetast en vraagt aan Oliver of hij nog maar gaat trainen, NEE: het is tijd om op jacht te gaan oftewel er gaan weer wat mensen van de lijst af.!!!!! EINDE EPISODE!!!!!!

E11: Trust But Verify

Diggle/Oliver/Felicity: Het is de derde gewapende overval op een geldwagen in korte tijd. De overvallers gebruikten een zelfde soort techniek als in Kandahar in 2009. Oliver heeft iemand gevonden: Ted Gaynor van de Blackhawk Squad Protection Group. Gaynor blijkt Diggle’s oude commandant te zijn en hij staat op de lijst. Diggle weet zeker dat hij daar niet op hoort, want hij heeft Diggle’s leven en zoveel anderen gered (en heeft Diggle na zijn dienst in Afghanistan een baan aangeboden bij Black Hawk) en heeft daar een onderscheiding voor gekregen. Oliver is echt zeker van zijn zaak: er zijn M32-granaatwerpers gebruikt bij de overvallen en dat is nou net Gaynor’s specialiteit. Diggle herinnert Oliver eraan dat de lijst niet door zijn vader gemaakt is en dat er dus een fout gemaakt zou kunnen zijn. Oliver gaat een stevig gesprek houden als The Hood met Gaynor om erachter te komen of hij iets met de overvallen te maken heeft. Oliver schakelt wat collega’s van Gaynor uit en is klaar om een stevig gesprek te voeren, maar word tegengehouden door Diggle!!, Oliver leidt de boel af en neemt de USB van Gaynor mee, terwijl Diggle word aangenomen bij Black Hawk voor het ‘redden’ van Gaynor en Diggle probeert met deze dekmantel erachter te komen waarom The Hood achter Gaynor aan zou zitten. Gaynor zegt dat hij het niet weet en Diggle hoort nu bij Black Hawk (lijkt het). Diggle tegen Oliver: Je lijkt meer op de lijst te vertrouwen (die Robert Queen niet heeft gemaakt en hij heeft niet persoonlijk aan Oliver gevraagd om hem te wreken, alleen door een bericht) dan op mijn intuïtie. Oliver verzekert Diggle er nog eens van dat hij zijn missie niet gestart zou zijn als hij niet zeker wist dat alles klopte met de lijst. Diggle zit nu bij Black Hawk en gaat erachter te komen of Gaynor onschuldig is en Diggle en Gaynor hebben een gesprek vol herinneringen en Gaynor hint dat Diggle’s schoonzus Diggle leuk vind en herinnert Diggle eraan dat zijn broer er niet meer is. Oliver schakelt weer de hulp in van Felicity en gebruikt daarbij de volgende smoes: Mijn vriend organiseert een speurtocht waarbij we een kist Lafite Rothschild (wijn) kunnen winnen, maar dan moet hij wel eerst een USB kraken (Gaynor’s USB). Felicity krijgt een fles wijn als het haar lukt. Diggle word ondertussen geïntroduceerd bij Black Hawk en weet erachter te komen dat Gaynor allerlei ex-collega’s aanneemt en Gaynor heeft een oud-collega van Diggle aangenomen die Diggle niet helemaal vertrouwt (Paul Knox) Gaynor: Knox zou slijterijen en banken hebben overvallen als ik hem niet aangenomen had. Felicity is erachter gekomen dat Gaynor en Black Hawk wel degelijk achter de overvallen zitten. Oliver vraagt haar om de informatie aan hem te geven zodat hij ermee naar de politie kan gaan (wat hij niet doet natuurlijk). hij probeert de overvallers (met Diggle’s ex-collega Paul Knox die duidelijk niet te vertrouwen is) te stoppen, maar ze ontkomen. Alleen Paul Knox zit volgens Diggle achter de overvallen en Diggle gaat op zoek naar opgedroogd bloed van de overvaller die Oliver geraakt heeft. Knox houdt hem onder schot en Gaynor blijkt achter de hele operatie te zitten en wil dat Diggle gaat helpen bij hun laatste klus: ze komen een man te kort. Om Diggle te dwingen hebben ze zijn schoonzus Carly gevangengenomen. Diggle besluit om niet op de geldwagen te schieten en schakelt Knox uit met een gasgranaat. Carly vlucht, maar word achternagezeten door Gaynor. Diggle krijgt hulp van Oliver/The Hood: hij schiet Gaynor dood en schakelt Knox opnieuw uit. Diggle wist van het zendertje en wist dat Oliver zou doen wat uiteindelijk toch juist was. Oliver vertrouwde Diggle, maar hij vertrouwde de militairen absoluut niet (loopt parallel aan wat hij in het verleden meemaakt met Edward Lyers en Yao Fei.) Oliver moet weg voordat de politie er is. Ze arresteren Diggle en alles is goed met zijn schoonzus Carly. Diggle heeft de politie alles over Gaynor verteld en baalt dat hij Gaynor verkeerd heeft ingeschat. Oliver zegt dat Diggle toch wel gelijk had dat hij teveel op de lijst vertrouwd en minder op Diggle. Dat komt door het eiland, want sindsdien vind Oliver het moeilijk om überhaupt iets te vertrouwen Toch vertrouwt hij Diggle wel en laat hem Ted Gaynor van de lijst afstrepen. Diggle wil niet meer van tevoren weten wie Oliver van de lijst af gaat strepen om dit soort situaties te voorkomen.

Thea/Oliver/Moira: Thea is jarig en hoopt dat ze een auto krijgt voor verjaardag. Moira en Oliver zijn dat niet van plan (of toch wel J) en Thea zegt dat Oliver ook een auto kreeg toen hij 18 werd. Tommy gaat in ieder geval haar feestje regelen en Moira en Thea gaan verjaardagsshoppen. Tommy en Oliver kijken naar de gewapende overval op televisie. Moira en Thea zijn klaar met shoppen en Moira word gebeld door Merlyn met het verzoek om zo snel mogelijk naar hem toe te komen op Thea’s verjaardag notabene. Moira liegt en vertelt Thea dat ze wat papieren moet tekenen voor de positie van CEO nu Walter weg is. Malcolm heeft een probleem ontdekt in het plan, Carl Ballers (een collega van Moira) wil The Glades gaan vernieuwen en Moira zegt dat Carl weet dat ze andere plannen hebben met The Glades. Malcolm wil dat Moira Carl overtuigd dat hij moet stoppen met waar hij mee bezig is, Moira wil daar wat voor terug: bewijs dat Walter nog leeft: Trust But Verify. Thea heeft haar moeder en Malcolm bespioneerd en denkt er het hare van en licht Oliver in. Ze vertelt hem dat Moira en Robert vlak voor de hele Queen’s Gambit-verdwijning en schipbreuk heel veel ruzie hadden en Moira had vaak lunchafspraken met Malcolm. Thea denkt dat Moira en Malcolm iets hebben met elkaar en Oliver gelooft dat niet. Hij praat met Moira en zij zegt dat het juist Robert was die herhaaldelijk vreemd ging. Oliver is aangeslagen, maar vertrouwt zijn moeder niet echt. Het verjaardagsfeestje van Thea begint en ze heeft wel degelijk een cabrio gekregen. Oliver praat met Diggle over Black Hawk en Gaynor en plant een zendertje op Diggle om hem te kunnen horen en te volgen. De vriendinnen van Thea geven haar Vertigo als verjaardagscadeautje. Dat zijn drugs waarvan je helemaal gaat spacen. Thea wil de drugs gaan verstoppen en ziet Moira en Malcolm en ontploft en vertelt aan Moira dat zij beter op de boot had kunnen zitten dan Robert. Thea stapt in haar gloednieuwe cabrio onder invloed van Vertigo, rijdt tegen een boom en beland in ziekenhuis. Ze heeft alleen hoofdpijn en is niet blij om Moira te zien. Oliver verzekert Thea er opnieuw van dat Moira niet vreemdgaat met Malcolm. Thea’s bloedresultaten zijn binnen en die laten zien dat ze Vertigo heeft gebruikt en ze word gearresteerd voor rijden onder invloed.

Edward_Fyers_Arrow_TV_Series_001Yao Fei

Laurel/Tommy/Malcolm Merlyn: Tommy is nog steeds bezig met de verbouwing van Oliver’s club en krijgt telefoon van zijn vader Malcolm. Die zegt dat zijn aanpak (Tommy financieel afsnijden) heeft gewerkt, want Tommy heeft nu immers een baan en Malcolm heeft een beetje spijt van wat hij allemaal heeft gezegd en wil graag een goede band opbouwen met Tommy: diner met Laurel, Tommy en Malcolm. Tommy vertrouwt zijn vaders goede bedoelingen niet, maar Laurel vind het goed en zegt dat ze daar pas achter komen als ze gaan eten met hem. Malcolm blijkt wel goede bedoelingen te hebben en ze hebben een gezellig etentje tot Malcolm Tommy iets wil laten ondertekenen. Het betreft zijn vermoorde moeder die een kliniek had en Malcolm wil hem laten sluiten, omdat de wereld hard en meedogenloos is en dat is bewezen toen zijn vrouw een kogel door haar kop kreeg. Tommy is furieus en hij en Laurel gaan weg. Laurel en Tommy worden steeds gebeld door Malcolm en Tommy vind hem een klootzak: een beetje zijn moeders dood gebruiken om de lul uit te hangen. Hij verteld zijn vader hem volledig buiten heeft gesloten en 2 jaar weg was na de dood van zijn moeder. Hij liet zijn 8-jarige zoon gewoon achter. Toch Malcolm koestert zijn familiefoto met Tommy en zijn vermoorde vrouw en lijkt dus toch wat gevoel te hebben ondanks dat hij de Dark Archer is en Walter heeft ontvoerd.

FLASHBACK: Oliver heeft een kaart en een geweer kunnen bemachtigen en begeeft zich met bivakmuts naar het kamp. Hij gaat in de rij staan voor eten (wat hij al dagen niet gehad heeft) en informeert naar een boogschutter met een groene capuchon en dat hij hem moest escorteren. Een militair weet dat hij in het oostkamp zit en Oliver kan meteen mee kan rijden (zonder eten!!). De jeep word echter gevorderd door Edward Lyers die duidelijk haast heeft en ‘nietsvermoedend’ instapt bij Oliver. Edward ondervraagt Oliver over dat hij nieuw is en stelt hem een riskante vraag: ik kan me niet herinneren dat er een nieuwe onderzeeër is gekomen met nieuwe rekruten. Oliver: Rekruten komen toch alleen met het vliegtuig? Edward: Ja, dat klopt. Oliver lijkt zichzelf uit deze penibele situatie te redden. Ze komen aan bij een paar cellen en Edward weet gewoon dat het Oliver was met de bivakmuts, dus hij heeft hem opnieuw te pakken. Yao Fei blijkt al die tijd gewoon bij Edward te hebben gehoord en daarom vertrouwt Oliver dus niemand in het heden. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! EINDE EPISODE!!!!!!!!!!!!!!

E12 Vertigo:

FLASHBACK: Oliver zit in de cel en Yao Fei komt eraan en kan hem niet helpen. Hij werkte voor Edward al die tijd en ondanks Oliver die terugkwam voor hem toen hij gevangen zat, verraad hij hem. Edward houd gevechten tussen gevangenen en militairen en Oliver moet met Yao Fei gaan vechten. Oliver verliest natuurlijk en gaat neer en Yao Fei gebruikt een bepaalde drukpunttechniek waardoor het lijkt alsof hij Oliver voorgoed uitschakelt. Edward en Yao Fei brengen Olivers lichaam naar de rivier en Yao Fei staat erop dat hij hem in de rivier duwt en gebruikt de drukpunttechniek om Oliver weer te laten ademen en stopt hem de kaart toe die Oliver bemachtigde met de bemoedigende woorden: Shengcun = Overleven. Yao Fei heeft Oliver dus niet verraden.

Thea/Oliver/Moira: Oliver bereid Thea voor op de hoorzitting: Laat advocaat zijn/haar werk doen en ga geen boter kaas en eieren spelen (vragen ontwijken enz). De hoorzitting begint: Staat vs Thea Dearden Queen (nog even bevestigen dat ze inderdaad Speedy is J). Thea’s advocaat pleit voor een schikking omdat Thea nog minderjarig was toen het gebeurde (twee dagen geleden en was dus nog voor haar echte verjaardag), rechter is het zat dat de familie Queen alles in de doofpot probeert te stoppen en met een schikking word het drugsprobleem in Starling niet aangepakt. De rechter wil een voorbeeld stellen en kan geen schikking treffen omdat het zou laten zien dat de Queen-familie ongestraft Vertigo kan gebruiken en waarom zouden andere mensen dat dan niet mogen? De zaak zal voorkomen en de advocaat verwacht dat ze de zaak niet gaan winnen. Moira verteld Thea dat ze haar koste wat het kost uit de gevangenis gaan houden, vertrouw me!, net zoals ik je moet vertrouwen met Malcolm zeker, zegt Thea en ze stormt boos weg. Oliver moet even wat anders gaan doen en vraagt aan Moira of ze het even red in haar eentje. Oliver en Laurel melden aan Thea dat Detective Lance geslaagd is en dat de eis nu 500 uur taakstraf en 2 jaar voorwaardelijk is en dat er iemand word aangewezen die op Thea moet letten: Laurel. Thea weigert en wijst Oliver en Laurel erop dat ze 18 is en dat ze zelf mag beslissen wat ze doet. Oliver is furieus en Thea legt uit dat ze Moira wil straffen voor de leugenachtige bedriegster die ze is door zelf naar de gevangenis te gaan en dat ze Moira haat omdat ze vreemd is gegaan toen ze nog met Robert was. Oliver legt uit dat het andersom was: Robert was vreemdgegaan en onthulde in zijn laatste woorden dat hij Oliver, Thea en Moira in de steek had gelaten en dat hij wenste om meer tijd om zijn fouten goed te maken. Thea gelooft hem niet en Moira is boos dat Oliver dit verteld heeft. Oliver geeft toe dat het niet handig was wat hij deed met de Rus en Count Vertigo maar hij deed het alleen om Thea te helpen. Moira is nog steeds boos dat Oliver Thea over Robert heeft verteld en hoe hij echt was. Moira wilde Thea’s herinnering aan Robert in leven houden en Thea hoort dit en biedt haar excuses aan Moira aan en Oliver is tevreden en gaat verder met de jacht op Count Vertigo.

Arrow-Seth-Gabel-as-Count-Vertigo

Arrow -- "Vertigo" -- Image AR112b_4643b --­ Pictured (L-R): Seth Gabel as The Count and Stephen Amell as The Arrow -- Photo: Jack Rowand/The CW -- ©2013 The CW Network. All Rights Reserved

Laurel/Tommy: Oliver vraagt aan Laurel of Detective Lance een goed woordje zou kunnen doen bij de rechter (wat?, hij haat de Queens J). Laurel belooft niets maar zal het proberen. Detective Lance weigert natuurlijk, maar Laurel herinnert hem eraan dat Sara precies zo was zoals Thea vroeger en dat hij ook ervoor heeft gezorgd dat Sara niet naar de gevangenis ging. Quentyn heeft daar spijt van, want dan zou ze niet met Oliver mee zijn gegaan en Laurel zegt vervolgens dat het Sara’s eigen keus was en dat ze niet altijd de schuld aan Oliver kunnen geven. Sara maakte immers haar eigen keuze door mee te gaan met Oliver en Quentyn komt toch terug op zijn beslissing en zal kijken wat hij voor Thea kan doen. Thea neemt het aanbod van Laurel toch aan en gaat haar helpen bij haar advocatenwerk als secretaresse. Thea: Jeugddelinquent meld zich! Ze krijgt gelijk wat werk te doen, want Laurel zegt dat ze tot 18.00 aan de slag kan met documenten sorteren. Oliver: Maak er maar 19.00 van, om er zeker van te zijn. Thea: Is het te laat om me te bedenken? J Oliver bedankt Laurel, omdat zij z’n zusje een beter voorbeeld kan geven dan hij. McKenna Hall laat via een telefoontje weten dat Count Vertigo aangeklaagd word voor moord en drugsdealen, maar dan moet hij wel eerst beter worden van de Vertigo, want hij zit tegen overdosis aan.

Diggle/Oliver/Felicity: Oliver/The Hood komt achter de naam van diegene die achter de drug Vertigo zit (door een dealer te dwingen): Count Vertigo (een bekende vijand uit verschillende strips van DC). Diggle herinnert Oliver eraan dat Thea straks haar hoorzitting heeft en dat hij niet meteen achter hem aan kan gaan. Oliver gaat op zoek naar de rechercheur van zedendelicten en het is een oude bekende McKenna Hall, een oude uitgaansvriendin die nu bij de politie zit. Hij hoopt dat zij het hem kan laten weten als ze meer hebben over Count Vertigo. Count Vertigo zelf martelt ondertussen de dealer. Hij spuit pure Vertigo in zijn nek dat de persoon laat denken dat hij pijn lijdt, dit kan dagen duren en daar bezwijk je onder. Count biedt hem een pistool aan om wraak te nemen of zichzelf dood te schieten en de dealer word door de pure Vertigo gedwongen om zichzelf dood te schieten. Oliver gaat samen met Diggle naar de Russische Bratva en doet alsof hij de Vertigo-business in wil om bij Count Vertigo te komen, hij heeft Count’s politiedossier gejat om bij hem in een goed blaadje te komen. De Rus zal kijken wat hij kan doen, maar vraagt wel wat in ruil: vermoord deze verrader en ik vertrouw erop dat je interesse in de Bratva echt is (Oliver verteld dat hij Bratva-leider Anatoly heeft gered en dat hij daarom bij de organisatie zit als Amerikaan) Oliver doet dit en de Rus zal een ontmoeting met de Count regelen. Oliver heeft de verrader niet vermoord, maar gebruikte een druktechniek waardoor het leek alsof hij dood was en Olivers plan is om de Count te ontmoeten en hem daarna te volgen naar zijn schuilplaats. De Count is ondertussen geïnteresseerd en wil Oliver ontmoeten. Bratva-Rus: Ze noemen hem de Count omdat hij zijn Vertigo heeft getest op prostituees en weglopers, de naalden lieten een soort vampierbeet achter aka Count Dracula. Count Vertigo en Oliver doen een transactie en de politie onderbreekt dat. Oliver probeert Count Vertigo te pakken maar de Count steekt een Vertigo-naald recht in zijn borstbeen, Diggle gaat zo snel mogelijk met de trippende Oliver naar de Arrow-cave waar hij het medicijn toedient om de Vertigo uit Olivers systeem te krijgen. Oliver word wakker en heeft de Vertigo overleefd (Diggle heeft wel de Vertigo-naalden, dus ze kunnen analyseren waar het vandaan komt), maar is wel gezien door McKenna bij de drugsdeal. Oliver verteld dat hij de Rus heeft omgekocht om een signalement van de Count te kunnen geven aan de politie en zegt dat hij er geen kan geven. Detective Lance zal hem niet vervolgen, maar zegt dat als Oliver nog zoiets uithaalt hij de buitenkant van een gevangenis voorlopig niet zal zien. Oliver en Diggle gaan de Vertigo-naalden die ze hebben bemachtigd gebruiken om Count Vertigo opnieuw te vinden, maar Oliver valt flauw van de resten Vertigo die nog in hem zitten. Diggle staat erop dat hij naar het ziekenhuis gaat, maar ze gaan naar Queen Consolidated om Felicity de Vertigo-spuiten te laten analyseren. Oliver verzint weer een hele creatieve smoes: Een vriend van mij handelt in energiedrankjes en dit schijnt heel goed te werken, maar ik ben voorzichtig met wat ik drink. Zij twijfelt opnieuw aan Oliver en vraagt waarom de energiedrank in een spuit zit. Oliver: Ik had geen flesjes meer J Tuurlijk. Diggle: Je smoezen worden steeds slechter, Oliver: Ik weet het. Het lukt Felicity uiteindelijk om de Vertigo te analyseren en de drug word gemaakt met water uit het oosten van The Glades en de baai en daar staat een oude jeugdgevangenis die niet meer word gebruikt: een perfecte schuilplaats voor een vampier die handelt in drugs J Oliver is nog niet scherp genoeg om met de boog te gaan schieten, maar gaat toch in zijn eentje op de Count af, met blote handen. Het lukt hem toch, want na een kort gevecht met de Count weet hij de Vertigo-naalden in de arm van de schurk te spuiten en Oliver ontkomt aan de politie. Oliver heeft een afspraak met Felicity, die hem verteld over de tweede lijst die Walter in zijn huis heeft gevonden. Walter vertelde dat de lijst van Moira was en dat het waarschijnlijk zijn leven heeft gekost. !!!!!!!!!!!!!! EINDE EPISODE !!!!!!!!!!!!!

 

Advertenties

93 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.