Guardians of the Galaxy (2014) MARVEL MAANDAG #24

on

Door Hidde Heikoop

De film begint in 1988. Na de dood van zijn moeder wordt de jongen Peter Quill ontvoerd door een groep ruimtepiraten genaamd de Ravagers, geleid door Yondu Udonta. 26 jaar later steelt Quill een mysterieuze bol van de planeet Morag, maar wordt onderschept door Korath, een ondergeschikte van de Kree Ronan. Quill kan met de bol ontkomen, maar Yondu ontdekt de diefstal en zet een prijs op Quill’s hoofd, terwijl Ronan de huurmoordenaar Gamora achter Quill aanstuurt.

Quill brengt de bol naar Xandar, de hoofdplaneet van het Nova-keizerrijk, alwaar hij het ding probeert te verkopen. Hij wordt echter overmeesterd door Gamora, die de bol steelt. Het gevecht dat volgt trekt de aandacht van twee premiejagers; Rocket Raccoon en Groot. Niet veel later arriveert ook het Nova Corps en arresteert het viertal. Ze worden opgesloten in de Kyln, alwaar ze een andere gevangene Drax, ontmoeten. Deze heeft nog een appeltje te schillen met Gamora omdat haar opdrachtgever, Ronan, zijn familie vermoord heeft. Quill overtuigt Drax dat Gamora hem bij Ronan kan brengen. Gamora stemt toe. De vijf spannen samen om uit Kyln te ontsnappen en te vluchten naar Knowhere, een uitvalsbasis voor criminelen.

Ondertussen ontmoet Ronan Gamora’s adoptievader, Thanos, omdat hij weet dat Gamora hem verraden heeft. Ondertussen hebben Quill en co een ontmoeting met Taneleer Tivan, alias The Collector. Hij onthult dat de bol waar Quill en Gamora achteraan zaten een van de Infinity Stones bevat; voorwerpen met onvoorstelbare krachten. Tivian’s assistent probeert de steen te grijpen, wat een explosie tot gevolg heeft. Ronan arriveert ter plaatse en verslaat Drax, terwijl de anderen wegvluchten in een schip, achtervolgd door Ronan’s troepen en Gamora’s zus Nebula. Nebula vernietigd Gamora’s schip en Ronans’ troepen bemachtigen de bol.

Quill zoekt contact met Yondu alvorens Gamora achterna te reizen en haar te redden uit de ruimte. Yondu pikt het tweetal nadien op. Rocket, Drax en Groot voegen zich ook weer bij hen, en samen besluiten ze de bol terug te halen voordat Ronan deze kan gebruiken om het melkwegstelsel te verwoesten. Ondertussen bevestigt Ronan de infinity stone uit de bol aan zijn krijgshamer om eigenhandig de vloot van de Nova Corps te vernietigen.

Quill en zijn groep vallen Ronan’s schip, de Dark Aster, aan, maar zijn geen partij voor Ronan’s nieuw verworven krachten. Rocket weet het tij te keren door de Dark Aster te rammen met hun eigen schip, waardoor beide schepen neerstorten op Xandar. Groot komt hierbij om het leven. Eenmaal op Xandar leidt Quill Ronan lang genoeg af zodat Drax en Rocket de krijgshamer kunnen vernietigen. Quill grijpt de Infinity Stone en gebruikt deze om Ronan te doden.

Nu het gevaar is geweken geeft Quill de Infinity Stone aan de Nova Corps. Quill’s groep krijgt de titel Guardians of the Galaxy, en een volledig pardon voor al hun misdaden. Quill krijgt meer te horen over zijn afkomst; hij is slechts half mens. Zijn vader was een alien van een oud, onbekend ras. De groep vertrekt in hun eigen schip met een stek van Groot.

Toekomst van de Guardians of the Galaxy in de MCU

Het is inmiddels al weer een jaar geleden dat Guardians of the Galaxy uitkwam en iedereen is sindsdien overtuigd van nog meer succes van de Guardians-franchise in de MCU. James Gunn is net begonnen aan Guardians of the Galaxy Volume 2, die in mei 2017 (samen met de MCU/Sony Spiderman-reboot met Tom Holland als de derde live-action Spiderman en Thor: Ragnarok, de threesequel van Thor die ook belangrijk zal zijn voor Infinity War) in de bioscoop zal verschijnen. Voorheen obscene karakters in de comics (net als Ant-Man trouwens, waar ik volgende week in MARVEL MAANDAG #25 mijn review van zal posten) worden nu box-office-hits. Guardians of the Galaxy betekende voor Chris Pratt (voorheen toch vooral bekend van zijn rol als grappige dikkerd in Parks & Recreation) de lancering van zijn filmcarriere. Eerder in 2014 sprak hij al de stem in van de hoofdpersoon in The Lego Movie, waarvan ook een vervolg verschijnt in 2018, en dit jaar speelde Chris Pratt de hoofdrol in Jurassic World, de vierde film in de Jurassic-franchise die het succes van de eerste Avengers-film en The Dark Knight oversteeg. Pratt zal naast zijn Marvel-contract, waar hoogstwaarschijnlijk nog een derde Guardians en Avengers Infinity War Part I en II deel van uitmaken, verzekerd zijn van genoeg keuze nu hij een echte filmster is geworden.

Volgende week bespreek ik dus Ant-Man in MARVEL MAANDAG #25, de laatste film van de Marvel Cinematic Universe Phase 2. Daarna ben ik er even niet wegens mijn vakantie. MARVEL MAANDAG #26 verschijnt vooralsnog pas op 7 september (waarschijnlijk is de geruchten en nieuwsmolen rondom Marvel dan weer aangezwengeld, want Jessica Jones staat op het punt van uitkomen rond oktober/november.)

1 juni 2015: IRON MAN 8 juni 2015: THE INCREDIBLE HULK + THE CONSULTANT 15 juni 2015: IRON MAN 2 22 juni 2015: Funny Thing Thor’s Hammer + THOR 29 juni 2015: CAPTAIN AMERICA: THE FIRST AVENGER + AGENT CARTER ONESHOT EN TV-SERIE 6 juli 2015: AVENGERS + ITEM 47 13 juli 2015: IRON MAN 3 + ALL HAIL THE KING 20 juli 2015: THOR: THE DARK WORLD 27 juli 2015: CAPTAIN AMERICA: THE WINTER SOLDIER 3 augustus 2015: GUARDIANS OF THE GALAXY 10 augustus 2015: Ant-Man-Review

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.