Agents of SHIELD Seizoen 3 Episode 1 Laws of Nature MARVEL MAANDAG #28

Door Hidde Heikoop

AOS 1 AOS 2

In dezelfde week dat eindelijk de DVD en Bluray van Avengers: Age of Ultron uitkwam, begon eindelijk het derde seizoen van Agents of SHIELD. En wat een toffe seizoensopening hebben ze er weer van gemaakt. Na de verspreiding van de Terrigen Crystals in de oceaan krijgen steeds meer mensen, diegene met Inhuman-DNA van hun voorouders in ieder geval, krachten over de hele wereld. Daisy (ook wel Quake genoemd, maar die codenaam word nog niet gebruikt in AOS) en haar partners Mack en Lance Hunter proberen Joey te redden, die na het innemen van visolie-pillen (de vissen die in aanraking kwamen met de Terrigen Crystals die Daisy de oceaan in heeft geduwd zijn verwerkt tot visolie-pillen en zo verspreid het zich langzaam over de hele wereld. Coulson weet dat het verspreid is en de visolie-pillen zijn inmiddels ook al uit de schappen gehaald, maar nog niet op wat voor schaal het zich verspreid: is het ook bij ander zeeleven terechtgekomen, zijn er nog mensen die visolie-pillen thuis hebben liggen?) verandert is in een persoon die alle metalen objecten die hij aanraakt verandert in vloeibare prut.

2015-09-28 16.03.302015-09-30 12.54.22AOS S3E1 2AOS S3E1 4AOS S3E1 5

Hij word achterna gezeten door een groep soldaten die ook op zoek zijn naar Inhumans en ze in handen willen krijgen. De soldaten worden geleid door de schimmige en mysterieuze Rosalind Price (gespeeld door nieuwkomer in de serie Constance Zimmer o.a. House of Cards.) en Coulson in een typische jas die Nick Fury ook altijd draagt (foreshadowing perhaps :)) zet haar op de foto, want het schijnt dat SHIELD maar niet kan vinden wie zij is (ze heeft verschillende aliassen en heeft voor de CIA en Europese inlichtingendiensten gewerkt) en wat voor organisatie ze leidt die Inhumans vermoord en opensnijdt in plaats van SHIELD’s manier van omgaan met krachtige mensen (opnemen, testen doen en ze opleiden.) De mysterieuze organisatie heeft al vijf nieuwe Inhumans uitgeschakeld en Daisy en haar team hebben tot zover nog niemand kunnen redden en op kunnen nemen in het CATERPILLAR-programma waar al naar gehint werd in de seizoensfinale. Daisy met haar awesome krachten houdt de militairen tegen voordat ze Joey iets aan kunnen doen en Mack en Hunter brengen Joey in veiligheid met een vliegende ”cel” die hem naar het nieuwe vliegende hoofdkwartier van SHIELD (De Zephyr One genaamd) brengt, een combinatie van de Bus uit seizoen 1 en de quinjet en helicarrier uit The Avengers, Captain America: The Winter Soldier, The Avengers: Age of Ultron en Agents of SHIELD Seizoen 2.

Joey word opgewacht in zijn voorlopige verblijf door Bobbi Morse die haar grijze vechtpak heeft ingeruild voor de labjas (in de comics is Mockingbird naast martial-arts-kenner, spion en superheldin ook een briljant wetenschapper.) Bobbi laat weten dat ze alles over Joey weten (waaronder dat hij homo is en daarmee is hij het eerste LGBT-karakter in de MCU) en zegt dat hij voorlopig nog niet terug kan naar huis. Daar is hij natuurlijk niet blij mee. Daisy en Mack gaan opnieuw met hem praten en Daisy legt zijn situatie uit. Hij is een Inhuman met krachten die de burgers en de overheid niet fijn vinden en zodra hij terug gaat naar zijn huis en per ongeluk de aandacht trekt word hij voorgoed opgesloten door de overheid of uitgeschakeld door de black ops van die mysterieuze Rosalind. Daisy: “The world’s been a little twitchy since Sokovia fell out of the sky.” (De opmaat naar de gebeurtenissen in Captain America: Civil War.) Joey barst in woede uit, maar word weer uitgeschakeld door Daisy en haar superkrachten.

Hunter en Bobbi praten nog steeds niet tegen elkaar (De seizoensfinale leek een hereniging van de twee ex-geliefden te zijn, maar niets is dus minder waar) en Coulson checkt bij Bobbi of er al nieuwe informatie is over de monolith die Simmons op heeft geslokt. Helaas heeft Bobbi nog geen nieuwe informatie en Mack heeft voorlopig de kamer waar de steen is verborgen afgesloten, terwijl Fitz op een solo-missie is (zonder toestemming van Coulson) om meer te weten te komen over deze steen. Hij is in Marokko, waar hij gaat proberen om een voorwerp van ene Youssef Hadad (een gevaarlijke gangster) te bemachtigen in ruil voor splinterbommen die Simmons vorig seizoen gebruikte om Ward te proberen te vermoorden (Hydra-agent Bakshi sprong voor zijn ”meester”.) Het voorwerp is een 1000 jaar oude rol waar meer informatie over de steen in zou kunnen staan. Youssef’s criminelen hebben het gestolen uit een museum in Irak en zijn niet echt van plan om het aan Fitz te geven. Fitz biedt de splinterbommen aan die onmiddellijk ontploffen, zodat Fitz het voorwerp kan jatten en zo snel mogelijk weg kan.

2015-10-03 19.39.42AOS S3E1 6AOS S3E1 72015-10-03 17.43.30

Bobbi heeft eindelijk een aanwijzing gevonden om uit te vinden wie Rosalind en haar organisatie zijn. Coulson en Hunter kunnen haar in de metro onderscheppen en denken dat ze geen beveiliging bij zich heeft. Ze worden onder schot gehouden en Rosalind legt uit wat ze allemaal weet over SHIELD en Coulson, ze noemt daarbij Tahiti en waarschijnlijk zitten er dus een aantal ex-SHIELD-agenten in haar organisatie of ze heeft die informatie gekocht van ex-SHIELD-agenten. Ze wil weten waar Coulson de Inhumans heeft verstopt en denkt dat Coulson achter de vermoorde Inhumans zit. Zij is dus niet degene die de Inhumans heeft vermoord en gaten bij hun harten in hun karkassen heeft gemaakt. Er is dus nog een derde partij die achter Inhumans aan zit.

Daisy weet niet wat ze met Joey aan moet en wil Lincoln (die sinds de seizoensfinale klaar is met Inhuman zijn en in een ziekenhuis werkt) inschakelen om haar te helpen, aangezien hij al ervaring had met het helpen van zijn medemensen in Jaiying’s kamp. Lincoln weigert en het lijkt alsof hij zijn elektriciteitskrachten wil gebruiken op Daisy, maar hij is niet degene die zijn krachten gebruikt. Dat is de jager op onwaardige Inhumans Lash (gespeeld door Matthew Willig) die ook Lincoln en Daisy wil vermoorden, omdat ze niet op de traditionele manier Inhuman zijn geworden. Hij zit dus achter de vermoorde Inhumans die Rosalind heeft gevonden. Daisy en Lincoln gebruiken hun krachten samen om hem van hen af te houden en Mack schiet meerdere keren op hem met een pistool, maar Lash weet te ontkomen en dit is zeker niet het laatste wat we van hem gezien hebben. Lincoln vlucht weg uit het ziekenhuis en Daisy en Mack gaan weer terug naar SHIELD HQ.

Het blijkt dat Bobbi en Hunter niet met elkaar spreken, omdat Hunter Bobbi niet wil zien voor de bruiloft!! Hunter wil Bobbi dus terug en gaat wraak nemen voor haar door Ward en Hydra op te rollen (Ward en zijn Hydra-organisatie zien we de volgende aflevering!) Mack roept iedereen bij elkaar om naar de toespraak van president Ellis op WHIH World News (de president die in Iron Man 3 gegijzeld werd door Aldrich Killian) te kijken. Hij praat over het publiek dat steeds bezorgder word over de incidenten met Inhumans en andere gevaren. Hij refereert aan New York (de Chitauri-invasie in The Avengers), Londen (de Dark Elfs van Malekith in Thor: The Dark World) en Sokovia (Ultron en Iron Legion-robots in The Avengers: Age of Ultron.) Om de burgers te beschermen heeft de overheid de ATCU, Advanced Threat Containment Unit, in het leven geroepen, omdat SHIELD er niet is (apart, want ze hebben toch echt mensen gered in Avengers: Age of Ultron, maar ook wel weer te begrijpen, omdat het normale publiek nog steeds het onderscheid niet kan maken tussen Hydra en SHIELD na de aanval op de VN in seizoen 2 en dus vertrouwen ze SHIELD niet meer om ze te beschermen tegen gevaar) Nu weten we dus eindelijk hoe de organisatie van Rosalind heet. Ellis gaat verder met zijn toespraak en Coulson kijkt naar een scan waarop de Inhuman-verspreiding te zien is. In 17 maanden en 21 dagen zullen overal in de wereld Inhumans zijn.

Fitz keert terug van zijn solo-missie en Coulson confronteert hem over zijn onderzoek naar de monolith en kan zelf ook niet leven met het feit dat Simmons weg is. Fitz opent het voorwerp en het is een stuk perkament met in het Hebreeuws dood erop geschreven, niet heel behulpzaam dus. Coulson denkt dat Fitz’ onderzoek hopeloos is en wil Simmons’ familie op de hoogte gaan stellen van haar vermissing/overlijden. Fitz druipt moedeloos af en reageert zijn woede af op de steen en Ian de Caestecker laat weer zien wat voor een geweldige acteur hij is. Als laatste scene zien we dat Simmons leeft (!!!) en achtervolgt word in een buitenaards-achtig gebied. We zullen er langzaamaan dit seizoen achter komen waar ze is (de maan, een Kree-planeet of een andere buitenaards gebied) en door wie of wat ze achtervolgt word.

Kortom een zeer goede opening van seizoen 3 en er staat ons nog veel te wachten dit jaar en volgend jaar zeker met de onvermijdelijke crossover met Civil War. May is nog steeds op vakantie en Ward (zoals we kunnen zien in de promo’s van aflevering 2 die morgen uitgezonden word, bekijk ze hieronder) is bezig met het opbouwen van een Hydra-organisatie. Volgende week zien we Professor Elliot Randolph aka The Berserker (die we in seizoen 1 in de Thor The Dark World-tiein-aflevering zagen) en het SHIELD-team die de monolith gaan onderzoeken in de hoop dat een Asgardiaan wel duidelijkheid over de mysterieuze steen kan verschaffen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.