Agents of SHIELD Seizoen 3 Episode 2 Purpose in the Machine MARVEL MAANDAG #29

Door Hidde Heikoop

Na de laatste momenten van episode 1 waarin Simmons achtervolgd werd door iets op een buitenaardse planeet en dus onthuld werd dat ze nog leefde, gaat Agents of SHIELD in deze aflevering verder in op de werking van de monolith en roepen ze daarbij de hulp in van Elliot Randolph, een Asgardiaanse professor die we in seizoen 1 al zagen en nu min of meer ”vrijwillig” in de cel zit wegens openbare dronkenschap (hij kan immers met zijn kracht zo de celdeur openbreken) en bij het horen van de naam Inhumans zegt dat hij die naam in een lange tijd niet heeft gehoord en daarmee toegeeft dat Asgard weet van het bestaan van Inhumans, net zoals ze veel over de Kree en andere rassen uit de Nine Realms en andere sterrenstelsels weten.

2015-10-11 11.31.06

De episode begint met een flashback naar 1839 Gloucestershire Engeland (de MCU-timeline word hiermee nog verder terug in de tijd uitgebouwd) waarin een gezelschap heren lootjes trekt om wie er de kamer met de monolith binnengaat en ”een reis gaat maken.” We komen te weten dat niemand (dus ook niet diegene die in 1839 door de monolith opgezogen werd) behalve Simmons de reis naar de buitenaardse planeet heeft overleefd.

In het heden probeert Daisy Mack en Dr. Garner ervan te overtuigen dat Joey een goede aanwinst is voor het Secret Warriors-team (daarmee is het ook de eerste keer dat de naam Secret Warriors word genoemd dit seizoen), maar Dr. Garner heeft naast Joey (er zijn dus nog andere Inhumans bij SHIELD die in aanmerking zouden komen voor het team) nog niemand goedgekeurd. Hunter en Bobbi laten weten aan Daisy en Mack wat Fitz heeft gedaan bij de monolith en ze gaan zo snel mogelijk naar de monolith-kamer. Fitz heeft met zijn roekeloze actie wel een aanwijzing te pakken gekregen, namelijk miljoenen jaren oud zand dat ouder is dan de Aarde zelf. Daarmee weet het team dat Simmons nog steeds in leven kan zijn en terug kan komen, omdat het zand ook geteleporteerd is. Hunter wil opnieuw niets weten van Bobbi’s hulp in zijn wraakmissie tegen Hydra en gaat proberen de hulp in te roepen van May, die wat quality time met haar vader (die verrassend genoeg geen spion is :)) doorbrengt en genoeg lijkt te hebben van haar spionnenleven.

Bobbi en Coulson roepen de hulp in van Elliot Randolph, die ze kan vertellen dat de monolith geactiveerd word door iets op een andere planeet en Fitz laat hem het Hebreeuwse perkament zien en Randolph herinnert zich dat hij die tekens eerder heeft gezien in een kasteel in Gloucestershire Engeland in de 18de eeuw. Coulson (Randolph geeft hem de bijnaam Robot Hand) en Bobbi (Randolph geeft haar de bijnaam Amazonian Woman, een hilarische easter-egg voor mensen die weten dat ze ooit DC’s Wonder Woman speelde in een niet-uitgezonden TV-pilot) geven toe om te proberen Simmons te redden, maar willen wel dat de monolith vernietigd word nadat ze Simmons terug hebben.

MARVEL'S AGENTS OF S.H.I.E.L.D. - "Purpose in the Machine" - Fitz and the team enlist the aid of an Asgardian to unlock the secrets of the ancient monolith that swallowed Simmons, and Agent May is at a crossroads in her personal and professional life, on "Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.," TUESDAY, OCTOBER 6 (9:00-10:00 p.m., ET) on the ABC Television Network. (ABC/Kelsey McNeal) PETER MACNICOL

We zien Ward weer terug sinds zijn terugkeer naar de dark side in het vorige seizoen. Hij bouwt Hydra opnieuw op onder zijn eigen leiderschap en maait een hele boot leeg met zijn nieuwe rechterhand Kebo, met 1 persoon in leven latend. Dit blijkt Werner von Strucker, Baron von Strucker’s zoon, te zijn. Hij is niet heel erg blij met de manier waarop Ward hem bij zijn Hydra wil betrekken, maar gaat toch akkoord om Ward te helpen Hydra opnieuw op te bouwen. Aan het einde van de aflevering verschijnt hij bij de universiteit waar Dr. Garner werkt en hij gaat waarschijnlijk proberen te infiltreren als een normale student en informatie over SHIELD te stelen van hem.

Bobbi, Coulson, Fitz en Elliot Randolph begeven zich naar het kasteel in Gloucestershire en vinden een geheime kamer met een gat in het midden. Ze komen er uiteindelijk achter dat alle apparatuur bedoeld is om de monolith te openen en te sluiten. Mack en Daisy komen de monolith brengen en ze proberen de machine uit, waardoor Daisy vergaat van de pijn van een geluid dat alleen zij kon horen met haar superkrachten. De monolith gaat open en Fitz schiet een flare erdoorheen. De poort gaat weer dicht en de machine valt niet meer te bedienen. Daisy vind een weg om de poort opnieuw te openen door haar superkrachten aan te wennen. Ze kan dit echter niet al te lang volhouden en Fitz moet dus opschieten. In plaats van een camera door de poort heen te sturen springt Fitz er zelf in met een touw om zijn middel om Simmons te redden. Die heeft de flare gezien en Fitz weet haar net op tijd te redden voordat Daisy in elkaar klapt van de pijn. Fitz blijft bij Simmons die lijdt aan PTSS en ze hebben een mooi reüniemoment.

May wil eerst niets weten van Hunter’s plan om wraak te nemen op Hydra en Ward, maar Hunter heeft gevonden dat ze zelf al stiekem onderzoek heeft zitten doen naar Hydra door anoniem te bellen (niet heel slim voor een spion!) May zegt dat haar vader haar nodig heeft, maar die vind het allemaal wel goed en heeft ook wel door dat May nooit naar haar oude leven zal kunnen terugkeren. Dr. Garner probeert zich weer te verzoenen met May over de telefoon, nadat ze samen op vakantie zijn geweest en geen contact meer hebben gehad, maar komt er achter dat ze weg is en dus toch Hunter gaat helpen met zijn wraakmissie.

Deze week alweer aflevering 3 waarin Lincoln opgejaagd word door de ATCU van Rosalind Price en het team verraden word door iemand, je kunt de promo’s hieronder bekijken:

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.