Ant-Man and the Wasp in 2018 en drie nog onaangekondigde MCU-films in 2020, Damage Control-serie in ontwikkeling en nieuwe Jessica Jones-trailer met Purple Man MARVEL MAANDAG #29

Door Hidde Heikoop

Vorig jaar werden we getrakteerd op de Phase 3-bekendmaking in oktober, dit jaar krijgen we een update op het releaseschema. Naar aanleiding van het succes van Ant-Man (heeft Captain America: The First Avenger en Thor al ruimschoots ingehaald qua opbrengsten en moet nog in China uitkomen) kondigde Marvel in een persbericht op Marvel.com Ant-Man and the Wasp aan. Het vervolg komt in juli 2018 uit en Paul Rudd en Evangeline Lilly in hun rollen als Scott Lang’s Ant-Man en Hope VanDyne’s Wasp zijn al bevestigd. Met deze verrassende aankondiging moesten er opnieuw wijzigingen aangebracht worden in het release-schema van Phase 3 en werden er ook al 3 nog onbekende MCU-films voor mei, juli en november 2020 aangekondigd. Phase 3 ziet er zo als volgt uit:

Captain America: Civil War: May 6 2016, Doctor Strange: November 4 2016,

Guardians of the Galaxy Vol. 2: May 5 2017, Marvels Spider-Man: July 28 2017,

Thor: Ragnarok: November 3 2017, Black Panther: February 16 2018,

Avengers: Infinity War Part I: May 4 2018, Ant-Man and the Wasp: July 6, 2018,

Captain Marvel: March 8 2019, Avengers: Infinity War Part II: May 3 2019,

Inhumans: July 12 2019, Untitled: May 1 2020, Untitled: July 10 2020,

Untitled: November 6, 2020.

 

Black Panther komt nu eerder uit en is verschoven van zijn originele release-datum (juli 2018) naar februari 2018. Captain Marvel werd naar maart 2019 verschoven. Mogelijkheden voor de nog onbekende MCU-films in 2020 zijn een Doctor Strange/Black Panther/Spiderman-sequel, Guardians of the Galaxy Volume 3 en een nieuwe franchise zoals Runaways (Marvel heeft hier al een script voor sinds 2008), Nova, Kamala Khan Ms. Marvel of een New Avengers-franchise naast de al bestaande Avengers-franchise die ongetwijfeld verder gaat na Infinity War.

2015-10-10 19.42.44damage-control--153717

Marvel is op dit moment naast Marvel’s Most Wanted en zijn Netflix en ABC-shows bezig met een komedieserie gebaseerd op de Damage Control-comics. De serie gaat over de overwerkte en onderbetaalde schoonmakers uit het universum van Marvel. Het volgt de schoonmakers die de verwoestingen en het puin van de gevechten van superhelden moeten opruimen. Denk hierbij aan het terugbrengen van verschillende voorwerpen aan de rechtmatige eigenaren (al dan niet verwoeste auto’s uit de Battle of New York uit The Avengers of voorwerpen die zijn verloren in Malekith’s aanval op Londen), maar ook het opnieuw inplannen van een huwelijk dat dankzij het gevecht tussen Iron Man en The Incredible Hulk in de soep is gelopen. Damage Control word ontwikkeld door Ben Karlin, ook wel bekend van The Daily Show en Modern Family. Het is nog niet bekend wanneer de eerste afleveringen zullen verschijnen, maar het zal waarschijnlijk wel eind 2016 worden.

Op New York Comic Con werden voor een selecte groep fans een Daredevil Seizoen 2 Teaser met de eerste beelden van Elektra en The Punisher en de eerste aflevering van Jessica Jones vertoond. Eerder deze week kwamen er weer twee teasers van Jessica Jones, waarin ze op een balkon springt en we voor het eerst horen hoe David Tennant’s Purple Man gaat klinken (heel creepy in ieder geval, bekijk de teaser 4 en 5 hieronder) Verder liet Clark Gregg ook vallen dat Agents of SHIELD op gaat bouwen naar Civil War. Dit is natuurlijk meer dan logisch, maar de eerste aflevering van seizoen 3 liet al zien dat de serie dit jaar nog meer dan anders gaat verwijzen naar de films met een persconferentie van president Ellis (al eerder te zien in Iron Man 3) die verwijst naar New York, Londen en Sokovia en dat mensen met superkrachten verantwoordelijk gesteld of uitgeschakeld moeten worden voor hun daden.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.