Agents of SHIELD Seizoen 3 Episode 3 A Wanted (Inhu)man MARVEL MAANDAG #30

Door Hidde Heikoop

Deze aflevering van Agents of SHIELD Seizoen 3 staat helemaal in het teken van de jacht op Lincoln door de ATCU en de spanningen die Coulson’s beslissingen geven tussen Coulson en Daisy, die romantische gevoelens begint te ontwikkelingen voor Lincoln. Ook infiltreert Hunter met hulp van May bij Hydra door Fight Club te overleven en Simmons probeert eraan te wennen dat ze weer terug is op Aarde.

Lincoln is op de vlucht voor de ATCU en showt zijn awesome elektriciteitsregenkrachten om weg te komen. Daisy en SHIELD kunnen hem wel vinden door Mack die een tracker in Lincoln’s oksel heeft geplaatst voor de zekerheid. Daisy is furieus dat Mack en Coulson dit niet tegen haar hebben verteld en zegt dat ze haar niet eens vertrouwen en dat het leiderschap van SHIELD uit medeleven en compassie voor Inhumans zouden moeten handelen in plaats van op tactische en diplomatieke gronden. Dit vraagt om een escalatie van het conflict tussen Daisy en Coulson verderop in dit seizoen. In de comics is Daisy Johnson ook een tijdje Director of SHIELD, wie weet gaat de serie ook deze kant op.

Daisy verteld Lincoln hoe ze hem gevonden hebben (GPS-tracker in zijn lichaam, best wel creepy) en Lincoln vlucht opnieuw weg en kan zich nergens meer verschuilen, omdat WHIH World News (een soort fictieve CNN die overal in de MCU opduikt bijvoorbeeld in de online promotie van Ant-Man, zie het YouTube-kanaal WHIH World News waar Christine Everhart, journaliste in de eerste Iron Man-film, anchor is.) Hij krijgt hulp van zijn oude vriend John die hem vroeger geholpen heeft om weer op het rechte pad te komen. Ze gaan naar John’s huis en Lincoln wil graag zijn auto overkopen om verder weg te vluchten. John weet dan nog niet dat Lincoln een ”alien” is die op de vlucht is en hij word na het zien van een nieuwsbericht op de televisie wantrouwig tegenover Lincoln en belt de politie/ATCU die al onderweg is. John wil niet aan de kant en Lincoln is gedwongen om zijn krachten te gebruiken, maar veroorzaakt zo een hartaanval bij John die zijn vriend niet meer herkent zoals hij vroeger was en Lincoln probeert zijn hart nog te herstarten met zijn krachten. Dit is tevergeefs en Lincoln heeft de dood van een oude vriend op zijn geweten.

Ondertussen weet Coulson contact op te nemen met Rosalind Price door middel van Mack die haar telefoonnummer te pakken heeft gekregen en een illegale satelliet kaapt om zich voor te doen als POTUS – De president van de VS (O Coulson, wat ben je badass!) Coulson organiseert een meeting met Rosalind en probeert ervoor te zorgen dat SHIELD Lincoln op kan nemen in het team. Rosalind weigert dit en dreigt met het oppakken van Daisy, waar ze alle informatie op een of andere manier over heeft. Dit haalt Coulson over om rigoureus in te grijpen in Daisy’s poging om Lincoln te redden (ze probeert Lincoln over te halen mee te komen door te vertellen hoe hij haar geholpen heeft toen zij het moeilijk had en ze kussen en er ontstaat een heuse romantische band die er toch al een beetje inzat na vorig seizoen) en hij levert Lincoln uit aan de ATCU en daarbij gaat hij ook samenwerken met Rosalind Price en de ATCU, omdat hij het zat is om met andere organisaties in gevecht te zijn in plaats van doen waarvoor SHIELD is opgericht: burgers beschermen en de wereld veilig houden van gevaar. Lincoln vlucht weg bij de poging van de ATCU om hem op te pakken en dus komt hij zeker nog een keer terug en maakt hij wellicht straks alsnog deel uit van Daisy’s Secret Warriors.

AOS S3E3 2 AOS S3E3 8 AOS S3E3 9 AOS S3E3 11

Hunter en May gaan op bezoek bij een voormalige collega/vriend van Hunter, Spud, die met Hydra in Engeland samenwerkt. Hunter doet alsof ze nog BFF’s zijn en drinkt heel wat biertjes weg, terwijl hij in zijn moeilijk verstaanbare accent (ondertitels zijn gelukkig bijgevoegd, dankjewel USA voor het ondertitelen van Britten) oude herinneringen ophaalt. May heeft niet zo’n zin om uren lang bezig te zijn en valt met de deur in huis: ze hebben wapens die ze aan Hydra willen verkopen. Spud geeft toe dat Hydra op zoek is naar wapens, maar nieuwe leveranciers of leden van Hydra kunnen alleen binnenkomen als ze ”last man standing” zijn in een gevecht met andere potentiële leveranciers en leden van Hydra. Alleen dan kunnen ze de mysterieuze leider (hint: Ward) van Hydra ontmoeten. Het is te gevaarlijk om May het gevecht te laten doen, omdat ze als kleine Aziatische vrouw teveel opvalt en ze zo beiden het risico lopen om ontdekt te worden door Ward. Hunter gaat het gevecht aan en liegt daarover tegen Bobbi over de telefoon. May wijst hem daarop en Hunter probeert nog steeds uit te vinden wat er tussen May en Andrew Garner is gebeurd, waardoor ze weer uit elkaar gegroeid zijn (daar komen we vast in de loop van dit seizoen achter.)

AOS S3E3 1AOS S3E3 6AOS S3E3 7AOS S3E3 10

Het gevecht begint en even lijkt het erop dat Hunter flink gaat verliezen, maar hij gebruikt een boksbeugel op zijn vuist om te winnen. Dit lukt en Hunter is binnen bij Hydra en ontmoet gelijk Ward’s second-in-command/luitenant Kebo. May raakt ondertussen in gevecht met drie kerels die denken dat ze een kleine vrouw wel aankunnen. Nou dat hadden ze gedacht 🙂 May verslaat ze makkelijk met haar Black Widow-achtige vechttechnieken en maakt het gevecht af met de woorden: “How about I do you a favor and not tell anyone that a tiny little Asian woman kicked your ass?”

Terwijl dit allemaal aan de gang is, probeert Jemma Simmons te wennen om weer op Aarde te zijn. Alle geluiden en dan vooral in het lab zijn heel hard en haar zintuigen zijn overgevoelig geworden (wie weet is zij ook wel een Inhuman nu) en ze weet niet zoveel meer van haar tijd op de andere planeet en wil dat ook niet echt: “My curiosity faded once fear set in.” Fitz brengt haar terug naar haar kamer, waar Daisy haar een leuk bezoekje brengt. Ze is al snel weer weg, omdat er nieuwe ontwikkelingen zijn in de zaak-Lincoln en de trillingen van haar telefoon Simmons in de war brengen. Fitz en Simmons hebben eindelijk hun date in hetzelfde restaurant waar Fitz gereserveerd had voordat Jemma opgeslokt werd door de monolith een paar maanden geleden. Ook dit is teveel voor Simmons en ze barst in tranen uit en huilt uit op Fitz zijn schoot.

In de laatste scene lijkt Simmons toch weer een beetje haar oude zelf, want ze probeert de stenen die nog over zijn van de oorspronkelijke monolith te onderzoeken. Bobbi waarschuwt haar dat het misschien niet verstandig is om iets te gaan onderzoeken wat zo’n traumatische ervaring is geweest. Simmons blijft echter stug volhouden en wil terug naar de planeet!!! Dit laat zien dat Simmons misschien wel helemaal niet dezelfde is (Skrull anyone? Jammer genoeg is dit niet mogelijk, omdat 20th Century Fox de rechten op de Skrulls heeft, daarom werden de Chitauri ook gebruikt in The Avengers. Het had een onaangename verrassing kunnen zijn en een mooie wending, maar wie weet is ze wel een ander soort alien die zich voordoet als Simmons.)

Wederom een awesome aflevering en vooral weergaloos geacteerd door met name Luke Mitchell (Lincoln) en Elizabeth Henstridge (Jemma Simmons.)

Morgen is alweer de vierde aflevering van AOS Seizoen 3, waarin het team opnieuw in gevecht raakt met de Inhuman Lash die nog steeds bezig is om ”onwaardige” Inhumans uit te moorden en Ward is ook in deze aflevering te zien. Bekijk hieronder de promo’s voor aflevering 4 Devils You Know die morgen uitgezonden word:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.