The Hulk in Thor: Ragnarok, Agent Carter Seizoen 2 Update, Legion en Hellfire-tv-series in ontwikkeling in een zeldzame samenwerking tussen Marvel en Fox MARVEL MAANDAG #30

Door Hidde Heikoop

Vandaag al weer de 30ste editie van MARVEL MAANDAG en wat een bomvolle editie is het deze keer. Deze week werd onder andere bekend dat de Hulk gaat verschijnen in Thor: Ragnarok, Marvel en Fox gaan samenwerken bij de ontwikkeling van twee Xmen-Universe-tv-series en er werd meer informatie gegeven over Agent Carter Seizoen 2 dat januari 2016 van start zal gaan.

Dan beginnen we met het grote nieuws. Hulk en Thor gaan in de derde deel van de Thor-standalone-franchise samenwerken om Loki en misschien wel Thanos te verslaan en andere vreselijke monsters (Demon Surtur bijvoorbeeld) en rampen die je in een film met de titel Ragnarok (ook wel de Noorse Apocalypse genoemd waar alles naar de tering en verder gaat :)) zou verwachten. Eigenlijk zou The Hulk verschijnen in een bijrol in Captain America: Civil War, maar de film zat al zo vol dat de makers besloten om zijn rol te schrappen. Tot nu toe verscheen The Hulk alleen in zijn eigen solo-film The Incredible Hulk (die maar lauwtjes werd ontvangen en The Hulk werd daarin gespeeld door Edward Norton in plaats van Mark Ruffalo) en The Avengers en Avengers: Age of Ultron. Alle andere Avengers keren terug in Civil War en Thor en Hulk krijgen nu hun eigen moment om te shinen in Thor: Ragnarok, samen met Lady Sif en de superkrachtige Valkyrie en The Enchantress, die volgens verschillende geruchten gaan verschijnen in de film.

Thor: Ragnarok word geregisseerd door de Nieuw-Zeelandse regisseur Taika Waititi (acteur in en regisseur van de satirische vampierenfilm What We Do In The Shadows) en verschijnt november 2017. Het lijkt erop dat deze film wellicht ook een opmaat zal zijn naar Avengers: Infinity War (het eerste deel verschijnt in mei 2018, dat is dus vlak na Thor: Ragnarok en Black Panther), waarin Thanos oppermachtig word met behulp van de Infinity Gauntlet en de Infinity Stones. De paarse Titaan zagen we voor het laatst in de post-credits-scene van Avengers: Age of Ultron een Infinity Gauntlet (jawel, een Infinity Gauntlet, want er zijn er namelijk twee in de MCU) bemachtigen. Een van die Infinity Gauntlets zagen we in de eerste Thor-film in 2011, waar de handschoen die iedereen wil hebben in Odin’s vertrekken was te bewonderen.

Infinity GauntletThanos_Infinity_GauntletThanos-Gauntlet

Het is nog niet bekend of de handschoen die Thanos te pakken krijgt in de post-credits-scene ook daadwerkelijk degene is die in Asgard lag, maar we weten in ieder geval wel dat Loki (die zich voordoet als Odin en dus koning is van Asgard en makkelijk toegang heeft tot die Infinity Gauntlet) al eerder samenwerkte met Thanos in The Avengers en wie weet is hij een van zijn helpers in de zoektocht naar de Infinity Stones en geeft hij dus de handschoen en The Tesseract/Space Stone aan Thanos, al dan niet gedwongen aangezien hij gefaald heeft in The Battle of New York. Thanos zal ook op zoek gaan naar de andere Infinity Stones in de opbouw naar Infinity War en zal dus ook langs moeten gaan bij het verwoeste Knowhere van The Collector (daar is The Aether, ook wel de Reality Stone genoemd) en Xandar van The Nova Corps (daar is The Orb, ook wel de Power Stone genoemd.) Op Aarde is dan nog de Mind Stone die eerst in Loki’s Chitauri Scepter zat en nu in het voorhoofd van Vision zit (wat dus betekend dat Vision zeker weten zijn leven niet zeker is als hij Thanos achter zich aan krijgt.)

2015-09-25 21.17.27Madame-Masque-Agent-Carter

Deze week kregen we ook wat meer informatie over Agent Carter Seizoen 2. Peggy Carter (Hayley Atwell) en Edwin Jarvis maken vanzelfsprekend weer hun opwachting net als Howard Stark (Dominic Cooper), Dottie Underwood (Bridget Regan), Daniel Sousa (Enver Gjokai) en Jack Thompson (Chad Michael Murray.) Ze krijgen gezelschap van Wynn Everett (The Newsroom) die Hollywood-actrice en uitvinder Whitney Frost gaat spelen, beter bekend als Madame Masque, de superschurk uit de Iron Man-comics en Currie Graham speelt haar man en keiharde zakenman Calvin Chadwick. Lotte Verbeek (The Fault In Our Stars) speelt Ana Jarvis, de vrouw van Edwin Jarvis die bevriend raakt met Peggy en haar helpt te wennen aan het leven in Los Angeles en Reggie Austin speelt Jason Wilkes, een charismatische wetenschapper van wie Peggy heel erg gecharmeerd is. De serie krijgt dit seizoen 10 afleveringen en zal vanaf januari 2016 te zien zijn als vervanger van Agents of SHIELD Seizoen 3.

Marvel Television en 20th Century Fox gaan samenwerken met twee Xmen Universe-televisie-series:

“Legion,” featuring Charles Xavier’s son David Haller from Marvel Comics-lore, is in development at cable network FX, with “Fargo” showrunner Noah Hawley on board as a producer. Here’s the official description of the premise: “Since he was a teenager, David has struggled with mental illness. Diagnosed as schizophrenic, David has been in and out of psychiatric hospitals for years. But after a strange encounter with a fellow patient, he’s confronted with the possibility that the voices he hears and the visions he sees might be real.”

“Hellfire,” based on longtime X-antagonists The Hellfire Club, is in the works at the Fox broadcast network, developed for TV by Evan Katz & Manny Coto (“24”) and Patrick McKay & John D. Payne (who worked on an earlier version of the “Star Trek Beyond” screenplay). Set in the ’60s, the show is said to “follow a young special agent who learns that a power-hungry woman with extraordinary abilities is working with a clandestine society of millionaires — known as ‘The Hellfire Club’ — to take over the world.”

“We are thrilled to partner with Marvel to bring this world to television and build upon the vibrant mythology that has captivated fans for years,” Fox Broadcasting Co. President David Madden is quoted as saying in the THR article. “These powerful and dynamic characters are complicated and larger-than-life, the pace and visual imagination are unrelenting, and the story takes place during one of the most explosive eras in recent history. We are so looking forward to working with this incredibly talented team.”

Jeph Loeb, baas van Marvel Television en Bryan Singer, regisseur van de Xmen-films zijn beiden betrokken bij de series als executive producer. Met een serie gebaseerd op Legion, de zoon van Charles Xavier in het heden en de Hellfire-club uit de jaren 60 (dezelfde tijd waarin Xmen: First Class zich afspeelt) bouwt Fox de Xmen-franchise nog verder uit op televisie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.