Agents of SHIELD Seizoen 3 Episode 4 Devils You Know MARVEL MAANDAG #31

Door Hidde Heikoop

Episode 4 opent verrassend met Inhuman Alisha (de Inhuman die in meerdere versies van zichzelf tegelijkertijd kon veranderen) die we voor het laatst zagen in de seizoensfinale aan de kant van Jaiying. Ze bezoekt twee van haar vrienden die een vreemde email hebben gehad van een mede-Inhuman en die zich niet meer veilig voelen na alle nieuwsuitzendingen over Lincoln en de ATCU. Het koppel denkt dat Alisha de email heeft verstuurd, maar dit blijkt Lash te zijn en de vijandige Inhuman vermoord ze bijna alle drie. Bijna alle drie, want Alisha ging niet zelf naar het koppel, maar stuurde haar kloon, terwijl ze zelf veilig bij Coulson en SHIELD zat. Daisy en Mack proberen Lash te pakken te krijgen, maar die ontkomt voor de zoveelste keer. Wie ze wel tegenkomen is de ATCU samen met Rosalind en Coulson, die onthult dat ze samen gaan werken bij het vinden van Lash.

SHIELD keert het appartement van het Inhuman-koppel binnenstebuiten en komen erachter dat de email gestuurd was om de locatie van het koppel te vinden, zodat Lash ze kon vermoorden. Daisy moet die informatie met de ATCU delen volgens de instructies van Coulson, maar ze laat merken dat het eigenlijk niet verstandig is en dat ze nog steeds niet weten wat de ATCU met gevangen Inhumans doet.

AOS S3E4 1Lash1Lash2

Simmons heeft een gesprek met Andrew over haar situatie en Andrew concludeert dat Simmons nog lang niet klaar is om weer aan het werk te gaan en berispt Coulson over het niet vermelden dat ze nog een Inhuman hebben, Alisha en dat Coulson haar een missie liet doen zonder dat Andrew gekeken had of ze daar wel klaar voor was. Fitz ontdekt dat Bobbi heeft verzwegen dat Simmons terug wil naar de planeet waar ze vastzat door notities en kaarten (in de snelle shots heb ik geen bekende punten uit de comics kunnen ontdekken qua planeten) die uit een map van Simmons vallen.

AOS S3E4

Hunter is eindelijk binnen bij Hydra en het lijkt erop dat hij zijn eerste klus voor de organisatie zal doen, maar Kebo brengt hem naar Ward, die de wapens verwelkomt en ze ook gaat gebruiken. Hij ziet Hunter’s gezicht en de twee kanten (Ward en Kebo tegenover Hunter) raken in een schietgevecht en Hunter lijkt even te verliezen, maar krijgt later hulp van May, die even bij SHIELD is langs geweest en Andrew weer heeft gezien. Er word onthuld dat Andrew degene was die de relatie verbrak en zonder iets te laten weten weg is gegaan.

Daisy weet, met behulp van de email die naar het Inhuman-koppel verstuurd was, uit te vinden dat de afzender een medewerker van Social Security (de burgerlijke stand in de VS) is, die zijn eigen Inhuman-zijn haat (dat is logisch, want de enige kracht die hij heeft, is dat hij vieze uitslag op zijn gezicht krijgt als er een Inhuman in de buurt is :)) en mensen via zijn werk (de burgerlijke stand heeft natuurlijk allerlei gegevens en daar staat ook in – dat neem ik tenminste aan – wie visolie-pillen neemt) kan opzoeken, zodat Lash ze kan vermoorden. De ATCU neemt hem gevangen en Daisy vraagt Coulson of ze mee mogen rijden om te checken wat de ATCU met gevangen Inhumans uitspookt. Ze komen echter niet verder dan een paar kilometer, want Lash grijpt in en vermoord Dwight Fry (de Social Security-medewerker) en laat Daisy in leven en we komen erachter dat Lash in normale personen kan veranderen!!!! (het lijkt erop dat Lash iemand is die we wellicht kennen en misschien is het ook wel iemand die dicht bij Daisy staat, aangezien ze de enige Inhuman is die Lash expres in leven heeft gelaten.)

Het schietgevecht bij Hydra is volop bezig en Ward zet zijn troefkaart in om weg te komen: Of hij laat Werner von Strucker en zijn Hydra-mannen Andrew vermoorden of May en Hunter laten Ward en Kebo gaan. Ward laat aan May zien dat ze Andrew omsingeld hebben (met een live-feed, wat best wel lijkt op Wesley uit Daredevil die ook mensen bedreigd door live-beelden van hun geliefden te laten zien), maar Hunter gelooft Ward niet in zijn blinde wraak en woede en begint opnieuw op Ward te schieten en hij raakt hem ook in de schouder. Ward geeft het teken aan Werner en zijn mannen die Andrew omsingelen en ze lijken Doctor Garner te vermoorden (de winkel waarin ze staan ontploft en Werner rent met een hele angstige blik weg, waardoor ik denk dat Andrew of gered is door Lash of zelf Lash is – Lash kan immers in normale personen veranderen en het zou verklaren waarom Lash Daisy in leven liet – of Andrew heeft op een of andere manier zich uit de situatie gered door zich los te vechten of hij heeft andere krachten en is ook zelf een Inhuman.) May is natuurlijk furieus dat Hunter dit doet en deze team-up zullen we waarschijnlijk niet meer zien dit seizoen. Het zou ook kunnen verklaren waarom Bobbi en Hunter naar hun eigen spinoff-serie (Marvel’s Most Wanted, deze pilot/serie gaat waarschijnlijk begin 2016 in premiere op ABC) zouden gaan, omdat Hunter buiten het boekje is gegaan.

In het laatste deel van deze aflevering onthult Simmons aan Fitz dat ze inderdaad de portal naar de planeet wil herbouwen en morgen in aflevering 5 4722 Hours komen we eindelijk te weten wat er met Simmons gebeurd is op die planeet en komen we hopelijk ook te weten welke planeet ze al die maanden zat.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.