Mantis gecast voor GOTG Volume 2, Olivia Wilde wil Captain Marvel spelen, Veranderingen voor Iron Fist op Netflix?! MARVEL MAANDAG #32

on

Door Hidde Heikoop

De productie voor Guardians of the Galaxy Volume 2 (het vervolg op het verrassende succes van Guardians of the Galaxy die in mei 2017 zal verschijnen) is volop bezig en het lijkt erop dat de nieuwe Guardian gecast is. De Canadese en relatief onbekende actrice (behalve Oldboy met o.a. Marvel-collega’s Josh Brolin – Thanos – en Elizabeth Olsen – Scarlet Witch – heeft ze alleen maar in kleine films gespeeld) Pom Klementieff gaat de rol van Mantis spelen: ”Mantis was a part of the Dan Abnett and Andy Lanning 2008 Guardians of the Galaxy comic book that inspired the billion dollar Guardians of the Galaxy franchise for Disney and Marvel. DnA used Mantis as a counselor in the group, and Star-Lord had Mantis use her mind powers to manipulate the group into joining the team. Klementieff plays Mantis, a half-Vietnamese, half-German woman who was left with the Priests of Pama, a sect of the Kree, as an infant. These Kree, who believe her to be the Celestial Madonna, taught her martial arts. She possesses the ability to instinctively sense weak points in an opponent as well as superhuman strength.”

pom-klementieff-mantis-guardians-galaxy-2

Het duurt nog even voordat de eerste film met als hoofdrol een vrouwelijke superheld in de bioscoop verschijnt, maar Olivia Wilde (House, Meadowland, BoJack Horseman, Robot Chicken) en haar regisseur bij Meadowland Reed Morano werden al naar voren geschoven als hoofdrolspeelster voor Captain Marvel en regisseur van de langverwachte film en ze hadden daar zelf ook wel oren naar:

”About a week ago, a Twitter user suggested that Meadowland director Reed Morano and the film’s star, Olivia Wilde, team up again on the upcoming Captain Marvel movie. Wilde’s response? “Oh hell yea. Let’s DO this. I’m a big fan of superhero films, and I have so much respect for the Marvel Cinematic Universe,” Wilde told Cinema Blend. “The thing with female superheroes is that, in order to be powerful, they are flawless. The idea of kick-ass power lacks a certain nuance, at times. There is something to be said for a female director working to create a female superhero that perhaps has a little more complexity. Marvel has been so smart about casting unexpected people for these roles,” Wilde said. “Look at what Robert Downey brought to Iron Man. A real, dry sense of humor and a complexity to his hero balance. I think that the way these Marvel heroes are written, the female superheroes included, do have complexity and flaws. But I think when they are translated into film, the women can become these ultimate goddesses of perfection and I would love to create a female Marvel character who is just as unexpected and complex as some of the male characters as Iron Man. I think that would be really cool!”

Olivia Wilde is relatief onbekend en Marvel staat er om bekend om redelijk onbekende acteurs en actrices (Chris Evans, Elizabeth Olsen bijvoorbeeld) te lanceren.

2015-10-28 21.08.51

Het lijkt erop (het is een gerucht, dus neem het met een korreltje zout) dat Marvel de plannen voor Iron Fist wil wijzigen. Eerder dit jaar doken al berichten op over de problemen die Marvel zou hebben met de Iron Fist-Netflix-serie en de serie zelfs zou willen cancellen en er een Punisher-Netflix-serie (met Jon Bernthal in de hoofdrol na zijn verschijning in Daredevil Seizoen 2) voor in de plaats wilde zetten. Nu duikt er een gerucht op dat Marvel een Iron Fist-film voor Netflix zou willen maken en The Punisher een Netflix-serie wil geven om vervolgens ook Iron Fist in The Defenders te vervangen door Frank Castle. Het is een gerucht en het zou dus zomaar kunnen zijn dat dit plan bullshit is, maar toch denk ik dat het een verstandige keuze zou zijn. Hierdoor zouden er twee Defenders uit de Daredevil-serie komen (Daredevil zelf en The Punisher) en de andere twee Defenders uit de Jessica Jones-serie (Jessica Jones zelf en Luke Cage, het karakter word dan nog wat verder uitgediept in zijn eigen Netflix-serie) in de mini-serie The Defenders verschijnen en is er misschien ook meer ruimte voor andere Netflix-series in de toekomst zoals Moon Knight (dit karakter komt vaak voorbij als mogelijkheid voor een Netflix-serie.)

Tot slot nog wat nieuw promo-materiaal van Jessica Jones, de Netflix-serie van Marvel die over 19 dagen te zien zal zijn:

2015-11-01 17.28.22 2015-11-01 17.28.50

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.