Agents of SHIELD Seizoen 3 Episode 6 Among Us Hide MARVEL MAANDAG #33

on

Door Hidde Heikoop

Dr. Andrew Garner leeft nog! Hij kan precies vertellen hoe hij de aanval van Werner von Strucker en Hydra heeft overleefd. Het blijkt dat Coulson stiekem een SHIELD-agent op Andrew had gezet om te kunnen volgen wat Dr. Garner eigenlijk uitspookte als hij niet in SHIELD HQ bezig was met het onderzoeken van de mentale staat van de Inhumans. Dit bleek een goede zet, want de SHIELD-agent was ook in de winkel aanwezig en kon genoeg Hydra-mannen uitschakelen om Andrew te laten overleven, voordat hij zelf doodgeschoten werd. Alex (Werner’s alias om bij Garner in de buurt te komen) had een aansteker en stak de winkel in brand. Andrew kon net voorkomen dat hij omkwam in het vuur.

May is uit op wraak op Ward, zoals Hunter dat een paar afleveringen geleden ook al was. Hunter heeft het echter verpest door Andrew in gevaar te brengen en word van de zoektocht naar Ward afgehaald door Coulson en May. May neemt die taak van hem over. Coulson: ”Are you back?”. May: ”Yeah, I’m back”. May rekruteert Bobbi voor de missie, nadat ze haar krachten test in een duel en of ze klaar is om weer het veld in te gaan met haar nog altijd geblesseerde knie.

Ward en Kebo bespreken hun beide falen (Von Strucker is op de vlucht na zijn mislukte moord op Andrew na Ward’s foute inschatting dat de zoon van een ex-Hydra-officier dit wel aankon en SHIELD zet nu alle middelen in om Ward en Hydra te vinden door Kebo’s onoplettendheid met Hunter) en Kebo gaat op zoek naar Werner voordat SHIELD hem vind en alles te weten komt over het nieuwe Hydra van Ward.

Daisy heeft een theorie over de identiteit van Lash: Hij is een lid van de ATCU. Coulson wijst Daisy erop dat het gevaarlijk voor hem zou kunnen zijn (hij gaat meer uitvinden over Rosalind en de ATCU en probeert ervoor te zorgen dat hij haar vertrouwen wint) als ze teveel gaat snuffelen bij de ATCU en dringt aan dit keer voorzichtig te werk te gaan.

Hunter probeert toch mee te gaan met May en Bobbi en ze wijzen hem erop dat hij echt moet gaan werken aan zijn woede-problemen, hij bracht immers Andrew in gevaar en dit willen ze niet nog een keer laten gebeuren. Hunter wenst zijn ex-vrouw Bobbi in ieder geval succes. Bobbi: ”You’re not going to say the thing”. Hunter: ”You already know”. May brengt Bobbi ervan op de hoogte dat Alex eigenlijk Werner von Strucker is en dat ze door het heropenen van een bekende Hydra-bankrekening op de Kaaiman-eilanden kunnen achterhalen waar hij zich verstopt. Het blijkt dat Von Strucker naar Gideon Malick is gevlucht voor de toorn van Ward (gespeeld door Powers Boothe, hij is een oud-lid van de World Security Council die de opdracht gaf om New York met kernbommen te bestoken in The Avengers en collega van Werner’s vader Baron Wolfgang von Strucker bij Hydra. Wellicht zal Malick zich bij Hydra hebben aangesloten voordat de gebeurtenissen in Captain America: The Winter Soldier van start gingen, want hij was toen al geen lid meer van de Security Council.)

AOS S3E6Powers Boothe

Het lijkt erop dat Rosalind Coulson weer probeert af te schudden met een smoes dat er bij haar huis is ingebroken. Coulson trapt er niet in (hij heeft door dat Rosalind hem probeert te bewerken door zijn sympathie voor haar te kweken) en wil nu eindelijk is haar basis zien en wat ze met Inhumans doet. Hunter verveelt zich en geeft Fitz wat ”vaderlijk advies” wat betreft het redden van Will en zegt dat Fitz zijn concurrent juist helpt als hij instemt met het onderzoeken van de monolith en het zoeken naar een manier om Will te redden. Vervolgens bemoeit Hunter zich ook met de nep-ID’s voor May en Bobbi (May doet zich voor als mevrouw Wong uit China en Bobbi is haar PA, ze willen zoveel mogelijk te weten komen over de Hydra-bankrekening op de Kaaiman-eilanden) die Fitz aan het maken is en hij is Hunter helemaal zat en vraagt hem om weg te gaan.

Daisy praat met Andrew en vraagt zich hardop af waarom Lash haar in leven heeft gelaten toen hij de kans had om haar te vermoorden (zie aflevering 4 voor de onthulling dat Lash in een mens kan veranderen) en Andrew wijst erop dat alle Inhumans die hij onderzocht heeft van elkaar verschillen. Daisy vertelt hem ook dat Lash zomaar een mens in vermomming kan zijn en dat ze dus moeten uitvinden wie hij echt is. Mack heeft een theorie: Banks zit in de ATCU en had toegang tot de informatie om de route van de vrachtwagen te vinden waar ze inzaten en kon zo als Lash de vrachtwagen aanvallen. Hunter is wanhopig en wil mee op de missie om uit te vinden of Banks Lash is of niet.

May en Bobbi lijken succes te hebben en weten toegang te verkrijgen tot Werner’s bezittingen in de kluis, maar worden gesnapt en het alarm gaat af. Bobbi heeft een slim idee om een gevecht te voorkomen en probeert de bankmedewerker ervan te overtuigen dat ze van een oude werkgever van hem zijn en het beveiligingssysteem uittesten. Zijn oude werkgever zou hem graag weer terug willen hebben (Fitz zoekt ondertussen alle informatie op om de medewerker te overtuigen dat May en Bobbi echt door zijn oude werkgever gestuurd zijn.) De medewerker krijgt echter argwaan en nu is May aan de beurt! Ze gaat vol in de aanval en Bobbi moet ook weer voor het eerst aan de bak om zich te bevrijden en de missie voort te kunnen zetten.

Hunter, Mack en Daisy volgen ondertussen Banks (Mack en Daisy hebben gevonden dat Banks een oneervol ontslagen marinier is en na New York lid was van een anti-alien taskforce) en Hunter wil weer op zijn eigen manier de missie aangaan: Banks kelen, martelen en erachter komen of Banks Lash is. Mack en Daisy wijzen Hunter erop dat ze voorzichtig te werk moeten gaan en dat ze ook professioneel en tactvol erachter kunnen komen of Banks Lash is en dat hij door de vorige keer zo te werk te gaan Andrew’s dood bijna op zijn geweten had. Ze volgen Banks totdat hij stopt en Daisy en Mack proberen een manier te vinden om Banks te pakken te krijgen zonder dat hij Rosalind en de ATCU alarmeert. Hunter gaat echter weer zijn eigen gang en ICET (verdoofd) Banks, zodat ze hem op Inhuman-DNA kunnen onderzoeken. Toch best een slim idee van die roekeloze Hunter, maar hij heeft wel een agressie-probleem en dit geeft hij ook zelf toe, nadat hij Banks in zijn gezicht slaat om bloed te krijgen dat Simmons vervolgens kan testen 🙂

Simmons zit Andrew lekker te pesten door hem als een psychiater uit te horen en Andrew zegt dat mensen hij en Simmons onderschatten, omdat ze met hun PhD’s (doctorsgraden en diploma’s) veel sterker zijn dan ze lijken. Daisy belt Simmons en haat het om te vragen of ze het bloed wil testen. Simmons is echter klaar om weer te beginnen met werken en krijgt een goedkeurend knikje van Dr. Garner.

Daisy, Mack en Hunter proberen intussen wat meer informatie te vinden over Banks door zijn zakken te doorzoeken en zijn telefoon ontvangt een tekstbericht met Endotech Lab in Gaithersburg en het verzoek of hij daarnaartoe wil komen. Ze dumpen het lichaam van Banks terug in zijn auto en gaan meer uitvinden over het mysterieuze lab waar hij naartoe moest. Dit doen ze met een awesome onzichtbare drone (de DWARF) die Fitz heeft ontworpen (hoe kan het ook anders) en die Daisy van hem gestolen heeft, omdat Fitz dacht dat hij nog niet klaar was voor veldwerk. Daisy tegen Hunter: ”I didn’t say you were the only one with issues.”.

May en Bobbi krijgen weer hulp van Fitz, die erachter is gekomen dat Werner von Strucker zich in Portugal bevind en twee SHIELD-agenten vliegen direct door naar Portugal. May wijst Bobbi erop dat er de volgende keer wellicht geen mogelijkheid is om pratend uit een situatie te komen en overtuigt Bobbi ervan dat ze haar ervaringen met Ward kan omzetten om zichzelf sterker te maken.

Ward krijgt ondertussen een telefoontje van Gideon Malick (die blijkt zeer gevaarlijk, want alle Hydra-leden zijn bang voor hem en het lijkt erop dat hij de touwtjes in handen heeft genomen bij de andere Hydra-cellen na de uitschakeling van alle andere Hydra-leiders) die Von Strucker uitlevert en Ward erop wijst dat wanneer de tijd er is dat Ward moet onthouden welke kant Gideon Malick koos.

Simmons belt Daisy op en vertelt haar dat Banks geen Inhuman-DNA heeft en dus ook Lash niet kan zijn. Simmons gaat naar Fitz om te kijken of hij al een manier heeft gevonden om Will te redden, maar Fitz meld haar dat de simulaties die hij heeft geprobeerd allemaal niet werkten. Fitz houdt echter de moed erin en wil niet opgeven en zegt ook dat hij niet moeilijk zal doen tegen Will als ze hem gered hebben, hij heeft echter stiekem wel zijn bedenkingen bij de astronaut en heeft even opgezocht wie hij is.

Daisy weet de DWARF naar binnen te krijgen en ze zijn getuige van de praktijken van de ATCU die Inhumans als foetussen met slangetjes en dergelijke in leven houdt. Dit is best wel onmenselijk, om het nog zacht uit te drukken. Coulson is getuige van wat de ATCU met Inhumans doet en Daisy denkt dat het hem niks doet, maar Hunter en Mack zijn ervan overtuigd dat Coulson een rol speelt en Rosalind bewerkt en haar er probeert te van overtuigen dat ze gevaarlijk en onmenselijk bezig is. Hunter en Mack hebben gelijk, want Coulson is wel degelijk geschrokken: ”It looks like some kind of horror movie”. Rosalind wilde hem eerst het lab niet laten zien, omdat ze al dacht dat Coulson dit zou zeggen. Zij is ervan overtuigd dat de manier waarop ze Inhumans behandeld, de Inhumans juist helpt, omdat er mensen bij waren die niet goed omgingen met hun krachten en een gevaar voor zichzelf en anderen (waaronder hun eigen gezin) vormden. We weten nu ook waarom Rosalind dit doet, ze heeft haar echtgenoot verloren aan kanker en denkt dat de Inhumans ziek zijn en is ervan overtuigd dat ze blij moeten zijn dat ze werken aan genezing, omdat haar echtgenoot niet die kans had. Ze blijkt dus toch een normaal mens te zijn en haar motivaties zijn niet eens zo heel gek.

Kebo heeft Von Strucker te pakken en martelt hem. May en Bobbi zijn echter dichtbij en gaan het gevecht met Kebo en zijn Hydra-agenten aan. May schakelt een paar Hydra’s uit en bevrijdt Strucker die bezwijkt aan zijn verwondingen en May niet kan vertellen waar Ward is. Bobbi vecht ondertussen met Kebo en ze belandden in het water. Kebo probeert Bobbi te verdrinken, maar ze slaat hem met haar stok in zijn buik en klimt snel uit het water om het met diezelfde stok onder de elektriciteit te zetten en Kebo te verslaan. Von Strucker heeft nog net genoeg leven in zich om de waarheid over Andrew te vertellen: ANDREW IS LASH!!!

Andrew LashAndrew Lash 2

Daarom was Werner zo bang toen hij ontkwam bij de brand in de winkel, hij werd weggejaagd door Lash en Andrew, die zichzelf liet terugveranderen, zette zelf de winkel in de brand en deed net alsof hij de aanval had afgeslagen. Dit verklaart echt alles. Daarom werd er weer een wig gedreven tussen Andrew en May, hij was Lash en kon er waarschijnlijk niet mee omgaan dat hij zo was geworden. Waarom vermoordde Lash Daisy niet toen hij de kans had? Omdat ze hem al die tijd heeft geholpen om Inhumans te vinden met haar pogingen om superkrachtige mensen voor haar Secret Warriors bij elkaar te krijgen.

Daisy belt Lincoln op en checkt hoe het met hem gaat en waar hij is gebleven en waarschuwt hem voor Lash (die dus bij haar in het gebouw is!!!) Dr. Andrew Garner ondervraagt Daisy en hint naar de identiteit van Lash: ”Don’t worry, you’ll figure it out soon”. Ook wil hij maar al te graag weten waar Lincoln is, om hem te vermoorden!

Later zag ik nog een theorie hoe lang Andrew een Inhuman is en het zou zomaar eens kunnen zijn dat dit zo is:

”My opinion? Andrew became an Inhuman while he and May were together in the time between seasons two and three. When May is with her father at the beginning of S3, she says that they {Her and Andrew} went to Maui. Maui has at least one black sand beach. Andrew could have been exposed to the terrigen mists while scuba diving, if it was in a current, or by eating sushi. Then, when they go to the beach, he could transform and when he breaks out of the cocoon/chrysalis thing, it would be mixed in with the beach and May would never know. And THAT is the reason Andrew left May before S3. He was getting urges to kill other Inhumans.”

Nou, ik hoop dat we hier snel achterkomen en het lijkt er ook op dat dit volgende episode al gebeurd (zie de promo hieronder), want Agents of SHIELD wacht niet langer met storylines verder uitbouwen en is razendsnel dit seizoen met het onthullen van dingen die we nog niet wisten. Dit komt de serie echt ten goede, want dit is een van de beste seizoenen van Agents of SHIELD ooit.

Hieronder kun je alvast de promo’s van aflevering 7, Chaos Theory, bekijken:

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.