Agents of SHIELD Seizoen 3 Episode 7 Chaos Theory MARVEL MAANDAG #34

on

Door Hidde Heikoop

Na de awesome onthulling van vorige week dat Dr. Andrew Garner al 6 maanden met een geheim leeft:

Hij is zelf een Inhuman en Lash!!!

Deze week komen we erachter wat er gebeurd is met May en Andrew op Maui en waarom ze uit elkaar gegaan zijn. Andrew heeft May weggeduwd, nadat hij bij het bestuderen van Jaiying’s Inhuman-genealogieboek met Terrigen in aanraking is gekomen. Als Lash heeft hij de Inhumans gedood die het SHIELD-team en de ATCU steeds vonden en dit deed hij door een soort oerkracht of instinct die hij over zich heen kreeg als hij transformeerde in Lash (net zoals The Hulk kan Lash zich amper beheersen als hij zijn superkrachtige persona is.)

Na de vorige aflevering is Daisy nog steeds woedend wat ze heeft gezien van de ATCU-basis en deelt die mening met Coulson. Ze vind de manier waarop ”potentieel gevaarlijke” Inhumans behandeld worden (in een kunstmatige coma gehouden totdat er een ”genezing” gevonden is) onmenselijk en Inhumans krijgen zo niet de kans om te zijn wie ze willen zijn zoals zijzelf. Dr. Andrew Garner mengt zich in de discussie en legt uit dat er ook Inhumans tussen zitten die criminele bedoelingen kunnen hebben met hun krachten of niet kunnen leven met de veranderingen en zichzelf, hun geliefden en anderen pijn kunnen doen (dit is exact wat Rosalind uitlegde in aflevering 6 Among Us Hide en verklaart ook wat Andrew als Lash doet: Inhumans uit hun ”lijden” verlossen.) Coulson lijkt nog steeds ”in cahoots” met Rosalind en heeft een bijeenkomst gepland waar de president (MCU-president Ellis, die we al eerder zagen dit seizoen) en zijn adviseurs samen met Rosalind en de ATCU (met Coulson als ATCU-consultant in vermomming, SHIELD is immers van de radar verdwenen) het Inhuman-probleem gaan bespreken. Voordat hij naar de meeting gaat, wil Coulson dat Daisy Rosalind rondleidt op de helicarrier en de pod’s (witte hokken) laat zien die ze gebruiken bij het opnemen van de Inhumans (zoals Joey in episode 1, die deze episode ook even kort te zien was) in SHIELD.

May weet nu ook waarom Andrew haar weggeduwd heeft: hij is Lash. Ze gaat er alles aan doen om erachter te komen of hij al die Inhumans heeft vermoord (ze bekijkt zijn vluchtschema’s en afspraken met SHIELD) en of hij Inhuman-DNA heeft. Werner von Strucker’s verhaal klopt en Andrew is Lash. May gaat haar ex-man confronteren (Andrew Garner is bij de trainingsfaciliteit The Cocoon om Inhuman Joey opnieuw te beoordelen) op The Cocoon en ”redt” Joey van Lash (je schrikt even als je Joey’s hart doorboort ziet worden, maar het blijkt een visioen van Andrew te zijn) om bij te praten met Andrew en de geheimen uit de wereld te helpen. Joey is op de achtergrond wel even uitgegroeid tot een stabiele Inhuman en potentiële kandidaat voor project C.A.T.E.R.P.I.L.L.A.R. (Secret Warriors), laten we dat even niet vergeten. Wie weet zien we hem later in het seizoen terug als volledige SHIELD-agent en Secret Warrior.

 

AOS S3E7 3 AOS S3E7 4 AOS S3E7 5 AOS S3E7 6

Bobbi en Hunter hebben weer eens een gesprek over hun gezamenlijk vendetta tegen Ward en hoe ze gaan samenwerken om Ward te verslaan in de toekomst. Bobbi kan heel goed voor zichzelf zorgen nu ze weer 100% fit is en Hunter moet minder roekeloos zijn bij missies en alleen als ze samenwerken met de anderen kunnen ze Ward en Hydra voor eens en altijd de grond in boren.

Simmons geeft ondertussen haar telefoon en halfkapotte sim-kaart aan Fitz om het te laten repareren en de informatie die ze heeft verzameld op te slaan en bij de andere info voor het reddingsproject om Will te redden van de planeet en dat enge ding wat zijn mede-astronauten heeft vermoord. Simmons tegen Fitz: “I always felt better having you as my second pair of eyes.” Fitz onderzoekt de data en stuit op alle opnames die Simmons gemaakt heeft in die 6 maanden en barst in tranen uit bij de gedachte dat Simmons zich met de herinnering aan wat Fitz voor haar betekent (ze verklaart hem eigenlijk gewoon de liefde.) Maar wat hij vervolgens vind, laat hem toch twijfelen aan Simmons’ plan om Will te redden. Door het een en ander met elkaar te vergelijken komt Fitz er namelijk achter dat het NASA-symbool wat Will op zijn astronautenpak draagt omgedraaid precies hetzelfde is als het symbool in de monolith-kamer in het kasteel uit aflevering 2 Purpose In The Machine. Het zou dus zomaar kunnen zijn dat Will helemaal niet door NASA gestuurd is, maar door een of andere antieke cult (of Hydra, alweer 🙂 Bobbi en Hunter delen die mening (Hunter maakt weer een rake opmerking over de concurrentie), terwijl de rest van het team op zoek gaat naar May, maar niet voordat Rosalind en Daisy een stevig gesprek hebben over Inhumans.

AOS S3E7 9 AOS S3E7 10AOS S3E7 11AOS S3E7 8

Rosalind en Daisy zijn het vanzelfsprekend niet eens over hun tactieken betreft het helpen van Inhumans. Daisy confronteert Rosalind met haar angst voor Inhumans en die angst is toch eigenlijk wel gegrond, want “for every Daisy Johnson, there’s a Lash.” Ze blijven het dus oneens, terwijl Coulson moeite heeft met het omknopen van zijn das (zijn robothand weet je wel, Rosalind krijgt nu ook te horen wat er met Coulson’s hand gebeurd is – Mack heeft hem afgehakt) en Rosalind en Coulson delen een intiem moment. Mack heeft ondertussen Lincoln gecontacteerd, die denkt te weten dat Lash een deel van SHIELD is (hij heeft geen ongelijk!) en in zijn vlucht voor de ATCU en anderen zijn vrienden van Afterlife heeft opgezocht en erachter kwam dat Lash ze allemaal omgebracht heeft. Lincoln concludeerde vervolgens dat Lash zijn vrienden alleen had kunnen vinden door Jaiying’s Inhuman-genealogie en er dus iemand in SHIELD toegang had tot die informatie. Coulson vertelt dat Andrew Jaiying’s boek had en realiseert zich dat zijn oude vriend en collega al die tijd tegen hen gelogen heeft en dat May in gevaar is: Mack en anderen zagen haar informatie over Andrew opzoeken en realiseren zich dus ook dat zij tot dezelfde conclusie moet zijn gekomen. Daisy blijft geloven dat Andrew nog wat goeds diep van binnen heeft zitten, maar Lincoln helpt haar uit de droom: Andrew is nog steeds in transformatie en nog even en hij blijft Lash, permanent.

May is gelijk van wal gestoken tegen Andrew en pusht hem net zolang tot hij een ICER op haar richt en haar niet vermoord, maar haar bewusteloos slaat en haar meeneemt naar een verlaten gebouw bij Culver University (dezelfde universiteit als in The Incredible Hulk, weer een verbinding met de rest van de MCU, nice!) om daar verder alles uit te leggen waarom hij alles verborgen heeft gehouden en waarom hij überhaupt als Lash Inhumans vermoord (hij ziet ze als een bedreiging, ziet het als zijn morele verantwoordelijkheid om ze te ”helpen”, vermoord alleen diegenen die het verdienen en beschermt ze tegen zichzelf door ze te vermoorden.) Hij doet wel de belofte aan May dat hij Joey en Daisy met geen vinger aan zal raken, Lincoln daarentegen: Hij heeft een donkere kant en Andrew belooft dus dat hij de temperamentvolle Inhuman van Afterlife niet met rust zal laten (hij zat al te vissen voor informatie over de verblijfplaats van Lincoln bij Daisy.)

Coulson en Daisy arriveren en proberen Lash in de pod te krijgen (Andrew is ondertussen getransformeerd, omdat Lincoln zijn woede niet in bedwang kon houden en wraak wil nemen voor zijn vermoorde vrienden) en ook Mack, Rosalind en de ATCU arriveren om Lash te pakken te krijgen. Lash weet Rosalind aan te vallen en gooit haar van een balkon af, maar Daisy redt haar van een zekere dood (en ik denk niet dat er nog veel meningsverschillen zullen zijn tussen de twee, hoewel je weet het nooit, want we weten eigenlijk nog steeds niet alles van Rosalind) en May is bereid om haar leven te geven om Andrew/Lash tot stoppen te dwingen: ”I just never thought it would be you”. Ze weet Lash zo ver te krijgen om te transformeren naar Andrew en ze schiet heel vaak om hem in de kooi te krijgen. Hij transformeert weer onmiddellijk, maar word verdoofd door gas.

Fitz en Simmons praten op SHIELD HQ weer bij en kijken naar de zonsondergang. Lincoln blijft voorlopig even bij SHIELD, net als May aangezien Andrew eigenlijk niet meer te redden is (Rosalind biedt aan om hem in coma te brengen en op een ATCU-basis te houden, totdat ze zijn transformatie op een of andere manier kunnen stoppen, waar May mee instemt.) Rosalind en Coulson gaan wat drinken en meer 😉 Dit is echter niet het einde van de aflevering, want TWIST!!!

AOS S3E7 2AOS S3E7 7

AOS S3E7 12 AOS S3E7 13

Gideon Malick en Grant Ward praten bij over hun Hydra-lidmaatschap en hoe ze dat allebei willen invullen en of ze gaan samenwerken. Ward heeft een meesterplan (Cut of one head = Coulson. SHIELD won’t grow back without Coulson.) en Gideon heeft ongeveer hetzelfde plan, maar dan via een andere weg. Hij belt iemand op en het is ROSALIND! Net als je denkt dat een karakter bij de goede kant hoort, kom je er weer achter dat ze samenwerken met Hydra. Maar wie weet word Rosalind ook wel genaaid en weet ze niet dat Gideon bij Hydra hoort.

Daar komen we allemaal morgen achter met Operation Spotlight die Coulson in gang zet om voor eens en altijd boven water te krijgen wat de ATCU gaat doen met Inhumans (uit de promo’s – die vind je hieronder – blijkt al dat hij Rosalind echt nog niet geloofd en denkt dat er meer achter haar en de ATCU zit dan in eerste instantie lijkt.) Werkt de ATCU wel aan een geneesmiddel? Wat doen ze met de in coma gehouden Inhumans? We komen er hopelijk achter in aflevering 8. Ook lijkt het erop dat Fitz en Simmons eindelijk bij elkaar gaan komen, het heeft maar 2 seizoenen geduurd 🙂 Episode 8 met de titel Many Heads, One Tale (Hydra zal ongetwijfeld ook voorkomen in deze aflevering) word morgen uitgezonden en er zijn nog maar 2 afleveringen daarna dit jaar, voordat Agents of SHIELD een pauze neemt.

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.