Jessica Jones Trailer 2, Thor: Ragnarok bevat waarschijnlijk vrouwelijke vijand, Michael Douglas in Ant-Man and the Wasp, Xmen: Apocalypse-trailer bij The Force Awakens en meer Doctor Strange-casting! MARVEL MAANDAG #34

on

Door Hidde Heikoop

jessica-jones-banner

Nog maar heel even en dan verschijnt het hele eerste seizoen van Jessica Jones op Netflix (nog 5 dagen!!!) Na de eerste volledige trailer kwam vorige week nog een trailer uit, die mij in ieder geval gelijk een goed gevoel gaf wat betreft de toon van de serie en wat we een beetje kunnen verwachten van Marvel’s tweede Netflix-serie. Later werd op de Jessica Jones-pagina van Netflix nog een Launch Promo (en misschien ook wel de intro bij iedere aflevering) geplaatst:

Dan nog wat nieuwtjes en geruchten over verschillende Marvel-films:

Thor: Ragnarok word waarschijnlijk de eerste keer dat we een vrouwelijke vijand gaan zien. Naast Chris Hemsworth’s Thor, Mark Ruffalo’s Hulk, Jaimie Alexander’s Lady Sif en de verschijning van superheldin Valkyrie (laatstgenoemde held is nog niet bevestigd, maar zou een leuke toevoeging zijn aan de kant van het goede team met Lady Sif, Thor en The Hulk) zijn er dus mogelijkheden voor de eerste vrouwelijke MCU-vijand in de derde Thor-film. Er werd al volop gespeculeerd over wie het zou kunnen zijn, maar de meesten komen toch uit op vijand Hela Queen of the Dead (dochter van Loki in de comics, maar gezien de leeftijd van Tom Hiddleston zal dit denk ik niet het geval zijn in de MCU) of vijand/anti-heldin Amora The Enchantress.

Amora The Enchantress had ook een rol in de Ragnarok-storyline in de comics en hielp op het laatste moment Thor en de andere goede goden van Asgard. Ze zou prima passen in 1 Thor-film en zou ook goed passen in de MCU, want Lorelei (te zien in de Thor: The Dark World-afleveringen van Agents of SHIELD Seizoen 1) is haar zus en die zagen we dus al eerder in de MCU. Ook zou een vijand/anti-heldin een goed karakter zijn voor een MCU-film, omdat we tot nu toe (met uitzondering van Loki in Thor: The Dark World, die even samenwerkte met Thor tegen Malekith) de rol van vijand die de helden helpt in de strijd nog niet gezien hebben in een MCU-film. Het blijven voor nu nog even geruchten (Cate Blanchett werd zelfs al genoemd als nieuwe toevoeging aan de cast van de film), maar Thor: Ragnarok lijkt net als Civil War een grote event-film te worden met veel karakters en verbindingen met andere Phase 3-films en dan in het bijzonder de Infinity War-endgame.

Amora3bHela

Michael Douglas keert waarschijnlijk, net als Paul Rudd en Evangeline Lilly die bij de bekendmaking van de Phase 3 Update met de Ant-Man and the Wasp al bevestigd werden voor de sequel, terug als Hank Pym in Ant-Man and the Wasp, het vervolg op Ant-Man. De film, waar al zeven jaar aan gewerkt werd, kwam dit jaar uit deed het heel goed wereldwijd en oversteeg zelfs de opbrengsten van Thor en Captain America: The First Avenger uit 2011. Hopelijk zien we nog wat meer flashbacks naar Hank Pym’s tijd als Ant-Man in de Koude Oorlog en zijn missies met zijn vrouw Janet en SHIELD, voordat hij er in 1989 achter kwam dat ze zijn technologie probeerden te jatten.

Amy LandeckerScott Adkins Doctor Strange

Eerder schreef ik in MARVEL MAANDAG al over de vele acteurs die al te zien zullen zijn in de Doctor Strange-film die in 2016 uitkomt (onder andere Rachel McAdams, Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor en Mads Mikkelsen.) Deze week kwamen daar nog twee acteurs bij. Amy Landecker (Transparent, Louie, Revenge) en Scott Adkins (The Bourne Ultimatum, Xmen Origins: Wolverine, The Expendables 2, The Legend of Hercules) hebben zich inmiddels gevoegd bij de cast, die na een tijdje filmen in Nepal alweer verhuisd is naar de UK. Adkins kennen we vooral als martial arts-vechter en tough guy in actie-films en hij moet het dus vooral van zijn fysiek hebben en Landecker is vooral bekend als drama en tv-actrice en zij moet het dus vooral van haar acteerkwaliteiten hebben. Na het nieuws dat Scott Adkins gecast was, werd er al gelijk gespeculeerd dat hij Iron Fist was, vanwege zijn martialarts-skills.

Ik ga er niet van uit dat Marvel Iron Fist ineens gaat introduceren in Doctor Strange en Adkins is simpelweg niet goed genoeg (hij kan goed vechten, maar zijn acteerkwaliteiten zijn niet geweldig zie The Legend of Hercules) om als Danny Rand/Iron Fist te verschijnen in de Netflix-serie en zich te meten met Krysten Ritter, Mike Colter en Charlie Cox op het kleine scherm. Als ik zou moeten gokken wie Landecker en Adkins spelen dan zal het voor Landecker een rol als chirurg of ander klein karakter met een paar interacties met de andere acteurs zijn en voor Adkins zal het een vechtrol zijn, dus waarschijnlijk is hij iets van een assassin of een ninja en zal hij dus ook een niet al te grote rol hebben in de film. Veel is er dus nog niet bekend over deze twee toevoegingen, maar Doctor Strange heeft al een zeer goede cast bij elkaar weten te krijgen.

x-men-apocalypse-trailer-star-wars

Ten slotte dan nog wat nieuws over de eerste teaser-trailer van Xmen: Apocalypse. Producer Simon Kinberg bevestigde dat de trailer te zien zal zijn voor Star Wars Episode VII The Force Awakens: “I can in fact confirm that information. Our first trailer will be on Star Wars: The Force Awakens. It’s our first thing out there so it is somewhat of a teaser but it’s certainly longer than a minute and it has a ton of cool stuff in it.”

Eerder werd al gehint dat ook de Captain America: Civil War-trailer, een nieuwe Batman v Superman: Dawn of Justice-trailer (dat zou zeer apart zijn als dat gebeurde, aangezien Warner Bros. en Disney elkaars concurrenten zijn, maar goed het is Star Wars en The Force Awakens is de laatste grote publiekstrekker van dit jaar) en wellicht een nieuwe Deadpool-trailer voor The Force Awakens zullen draaien. Als dit allemaal waar is, dan zet ik nog drie uitroeptekens achter 18 december, want holy shit dat is awesome!

Voor meer Star Wars-content en trailers, zie mijn nieuwe rubriek STAR WARS ZATERDAG:

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/07/episode-i-the-phantom-menace-1999-star-wars-zaterdag-1/

https://hitaar.wordpress.com/2015/11/14/episode-ii-attack-of-the-clones-2002-star-wars-zaterdag-2/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.